5 Tips Kulit Cantik Dan Sihat :: Anda Harus Lakukan

Kulit yang cantik ,sihat lagi menawan tentu sahaja diidamkan oleh para wanita. Tidak terkecuali juga para lelaki. Apa tidaknya, dengan memiliki kulit yang menawan secara motivasinya meningkatkan keyakinan seseorang, untuk melakukan pelbagai tugasan. Siapa kata kulit yang cantik tidak penting untuk melakukan tugasan? Bagi saya, dengan memiliki kulit yang cantik, bersih sebenarnya menaikkan motivasi seseorang bagi melakukan kerja seharian dengan sempurna.

CUN MELECUN VIT

Cuba anda bayangkan , apabila terpaksa hari-hari berjumpa dengan clien, dengan anda pulak  memiliki kulit yang kusam, tidak ceria, berminyak .. owh, tentu sahaja anda kelihatan kurang berkeyakinan .

KULIT CUN

Baik, suka saya berkongsi dengan anda 5 tips agar memiliki kulit yang cantik dan sihat ::Anda Harus lakukan

PERTAMA :

:: Makan Makanan Yang Berkhasiat

Ha, kalau anda nak tahu, makanan harian yang kita ambil sedikit sebanyak mempengaruhi kulit kita. Cuba elakkan dari mengambil terlalu kerap makanan yang bergoreng dan berminyak. Sesekali bolehlah. Kalau dah terlalu kerap, bukan sahaja memberi kesan pada kulit, malahan kolestrol tinggi pulak.

** Banyakkan makan buah-buahan,  sayur-sayuran, ikan, ayam, kekacang, susu dan produk tensusu. Makan secara teratur dan makan makanan yang kaya nutrisi.

** Pengambilan suplimen yang betul juga penting untuk keperluan badan. Saya cadangkan, ambil vitamin C dan vitamin E untuk kecantikan. Ianya terkenal sebagai antioksidan dan baik untuk kulit sihat.

KEDUA :

:: Banyakkan minum air masak atau air putih.

Ha.. minum air berperisa atau air manis bukan tak boleh, air kopi ke, air nescafe ke, boleh tetapi kurangkan lah ye. Cuma amalkan minum air putih sebanyak 2 liter dan lebih. Jangan kurang. Air amat penting untuk tubuh badan kerana tekanan darah akan lebih konsisten sekaligus membuatkan jantung berfungsi dengan baik.

KETIGA :

:: Bersenam Dan Cergas

Satu lagi yang kebanyakan dari rakyat Malaysia kurang memberi perhatian. Mungkin kerana kesibukan bekerja menyebabkan aktiviti bersenam ini nampak tidak penting. Tidak bersenam sebenarnya mendatangkan Stress. Tekanan pada peringkat awal  akan mengakibatkan sakit kepala dan otot terutamanya di bahagian leher. Sebab itulah, apabila tertekan, kita mudah merasa kekejangan otot terutama leher.

**Bersenam dapat mengurangkan risiko sakit Jantung dan Kanser. Anda juga akan lebih rileks dan kurang menghadapi tekanan. Sekaligus, anda akan lebih ceria kerana aura bahagia masuk dalam diri. Kalau tak percaya, cubalah..

KEEMPAT :

:: Cuci Muka

**Nak cantik kenalah cuci muka selalu. Cuci dengan kerap supaya wajah menjadi segar. Islam itu indah. Bukankah anda perlu mengambil wuduk sekurang-kurangnya 5 kali sehari untuk solat?  Sesungguhnya anda akan lebih segar dan nyaman apabila sentiasa mengenakan air di wajah. ( Noted ). Nak tidur pun, cuci muka bersih-bersih. Jangan tidur bersama makeup!

KELIMA :

:: Berfikiran Positif

** Ha, tahukah anda bahawa, apabila kita stress sebenarnya lebih cepat berlaku penuaan pada struktur kulit kita. Kulit akan tampak lebih  tua berbanding usia! Wah, menakutkan. Masalah penuaan bermula apabila kulit mula mengendur. Stress keterlaluan akan menyebabkan ketidak mampuan tubuh dalam meneutralkan radikal bebas yang ada dalam tubuh. Jadi, jangan Stress! Think positif ! 😀

Tips tambahan. Lindungi Kulit dari Terik Matahari

** Ha, tips yang seterusnya ni amat mudah. Jauhkan diri anda dari sinaran matahari. Tapi jangan keterlaluan lah ye.. senyum..

** Seterusnya, Banyakkan Berdoa semoga apa yang kita inginkan akan dimaqbulkan. :mrgreen:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Untuk pengetahuan anda, Bulan Jun ni Promosi beli Vitamin E

It’s Back !!

-Buy 6 Free 1 ( 1 Botol = RM 149.00 sahaja  )

-Buy 6 Free Membership !!

-Buy 6 and Get  Exclusive invitation to join Ohsem Group

-Buy 6 Cash Rebate in Julai !!!

**Jadual pengambilan akan saya sertakan bila anda membuat pembelian dengan saya.. TQ **

PROMO VIITA E

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah WAKIL PENGEDAR SAH ANDA. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

Dan

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

biodata

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

Cara Pengambilan Set Kurus Shaklee:: Dengan Betul ::

 Assalamulaikum dan salam sejahtera. Semoga pembaca sentiasa ceria  selalu dan mendapat manfaat dari penulisan ini. Baik, di artikel yang lepas saya ada menulis tentang set kurus Shaklee, yang mana anda boleh rujuk untuk mendapatkan supliment yang betul bagi tubuh badan anda.TENGOK SINI.

Baik, walaupun anda dah tahu set yang sesuai diambil untuk kurus, namun belumlah mencukupi sekadar tahu tetapi tidak mengetahui bagaimana cara pengambilan set kurus Shaklee dengan betul ,dan bagaimana untuk mendapatkan hasil yang terbaik dari supliment Shaklee.

nak kurus betul

Pernah tak anda mendengar rungutan dari rakan, saudara mara ke, adik-beradik tentang set kurus Shaklee tak memberi kesan pun pada pengambilnya? Ha.., Saya sendiri pernah bertemu dengan rakan yang mengambil suplimen Shaklee tetapi dia tidak kurus, malahan semakin berisi !Ohw…

Para pembaca sekalian, saya perlu ingatkan bahawa, TIADA UBAT PANTAS UNTUK KURUS. Nak kurus, bermula dengan minda kita yang positif bahawa “ Aku boleh Kurus”!. Supliment Shaklee bukanlah UBAT KURUS tetapi lebih dari itu. Ia sebagai makanan tambahan dengan fungsi-fungsi tertentu. LIHAT SINI.

Ramai yang beranggapan bahawa, bila kata supliment kurus, maka boleh terus kurus hanya dengan memakannya. Jangan kerana terlalu Obses untuk kurus, maka kita meletakkan 100% kepercayaan terhadap Supliment-supliment tersebut. Dalam masa yang sama, membiarkan diri dengan pengambilan makanan yang tidak terkawal, tidak bersenam, kurang minum air dan sebagainya.

senam

DETOKBAKARBINA  :: Fungsi dan Cara terbaik untuk Kurus.

Untuk kurus, memang akan lalui fasa Detok ( Pembuangan ), Bakar ( Pemecahan Lemak ), dan Bina ( Membentuk semula Struktur Badan ). Dan Vitamin Shaklee boleh membantunya. Namun, seperti yang saya katakan tadi, ianya tidaklah berfungsi dengan baik sekiranya kita tidak mengambilnya dengan betul, tidak istiqamah ( berterusan ),dan tidak mengamalkan kehidupan yang sihat dan cergas.

CARA PENGAMBILAN SUPLIMENT Shaklee ::

PERTAMA : (DETOX )

-Makan ikut dos yang tepat. Herbalax 4 biji Sehari / Al-falfa tidak lebih 10 biji sehari.

-Makan supliment ini SELEPAS sarapan dan SELEPAS makan tengahari !

-Makan dengan istiqamah ( Jangan kejap makan, kejap berhanti tau )

-Jangan terkejut kalau anda selalu ke tandas. Namanya pun dah agen pembuangan. Makanya, ia akan membuang segala yang tidak perlu ada dalam badan. ( Noted )

KEDUA : ( BAKAR )

-Tentunya makan ikut dos

Lecithin/Omega Guard – makan 2 x sehari. Jangan makan sekali dengan Al-Falfa tau. Jarakkan pengambilan.

-Ambil 3 biji SELEPAS makan tengahari dan 3 biji lagi SELEPAS makan malam.

KETIGA : ( BINA )

-Tentunya pengambilan mengikut dos.

Cinch Shake / esp-1 scoop dicampur dengan 250ml susu rendah lemak atau plain water.Boleh juga cinch shake campur je dengan esp.  Guna shaker.

-Ambil SEBELUM sarapan / SEMASA makan tengahari

Penting!! ***Pastikan MINUM air masak / air putih sekurang-kurangnya 2 Liter dan lebih***

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Haa, 1 lagi saya nak kongsikan dengan anda. Amalkan pemakanan yang sihat. Banyakkan makan buah-buahan. Makan buah sebelum makan berat ya. Nasi ke, roti canai ke, atau apa jela. Cuba elakkan terlalu kerap mengambil makanan yang berminyak dan berlemak. Sesekali bolehlah.

Bersenam pun jangan lupa. Kalau memang tak de masa, boleh je buat senaman ringan lepas bangun dari tidur. Cuma jangan langsung tak bersenam. Hidup kena happy, jangan stress sangat. 😆

…Okey…

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

Klik Sini Untuk Senarai Penuh Pakej Shaklee

Dan

Sini Untuk Senarai Harga Penuh Shaklee

biodata

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

Set kurus Shaklee :: Ketahui vitamin apa yang sesuai diambil

 Dengar sahaja ubat kurus, melangsingkan badan ramai yang teruja untuk mencuba. Tetapi Awas !! Pastikan anda tidak tersalah pilih. Zaman ini zaman moden, orang berlumba-lumba memperkenalkan produk itu dan ini. Cuba anda lihat sahaja di kedai-kedai, di internet, amat banyak sekali program untuk kurus. Saya tidak menyalahkan pihak membuat Produk, tidak juga menyalahkan pihak penjual apatah lagi pembeli. Masing-masing memang mempunyai tujuan tersendri.

nak kurus loo

Kurus itu menawan, mudah mencari pakaian, motivasi diri tinggi dan banyak aktiviti boleh dilakukan bila badan ringan. Sebab itulah, tidak pelik ramai yang berlumba-lumba untuk kurus samada cara terang-terangan mahupun sembunyi-sembunyi.

Adakah anda seorang yang obesiti?? Opss.. maafkan saya. Saya hanya bertanya. Hehe. Cuma, saya perlu beritahu bahawa, Obesiti mempunyai risiko mendapat penyakit dan masalah kesihatan yang kronik. Dengan kitaran diet yang tidak sihat boleh menyebabkan penyakit mudah menghampiri.

 Anda mahu kurus tanpa menyakitkan?Haa.. ini bukan nak perkenalkan ubat kurus tau. Just nak share supliment shaklee yang bagus diambil oleh orang  yang mahu slimming. saya harap anda tak jemu untuk mencuba. Saya faham, kadang-kadang bila dah cuba pelbagai produk, masih tak berkesan-kesan jugak, jadi malas pulak nak try yang lain kan. Tapi percayalah, vitamin Shaklee dirumus dari BAHAN SEMULAJADI untuk membantu bagi masalah-masalah tertentu. Anda selamat menggunakannya. InsyAllah. Cuma, keberkesanan akan terbukti bila anda ketahui CARA PENGAMBILAN YANG BETUL !

Jom berkenal-kenalan dengan set kurus Shaklee dahulu ::

{ DETOX BAKARBINA }

INTUK KURUSLEE

Supliment yang disyorkan untuk detok adalah ( AL-FALFA / HERB -LAX )

Kenapa  AL-Falfa ::

**Membantu masalah penghadaman dan pencernaan

**Mencuci usus semasa menbuang toksin

**Membuang angin dalam badan

**Melegakan sembelit

Dan lagi,,

 Kenapa Herb-Lax

 **Melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas

**Memudahkan pergerakan usus

**Mengempiskan perut

**Detox, buang toksin dalam badan

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 Supliment yang disyorkan untuk “ Bakar “ ( LECITHIN / OMEGA GUARD )

 Kenapa Lecithin ::

 **Mengeluarkan lemak berlebihan dari badan

**Menghalang Obesiti

**Menyerap vitamin yang larut lemak

Kenapa Omega Guard::

 **Menyingkirkan lemak degil ( Lemak Mendap )

**Omega 3 menghalang pembetukkan lemak

**Kawal selera makan

**Membantu pembakaran lemak untuk tenaga

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 Supliment yang disyorkan untuk “Bina “ ( CINCH / ESP )

 Kenapa Cinch::

 **Membantu rasa kenyang dengan lebih lama

**Mengekalkan otot walaupun selepas lemak dibakar (Penting supaya badan tidak menggeleber )

**Diperkaya dengan Leucine

 Kenapa Esp::

 **Menyediakan tenaga berkekalan

**Mengurangkan kolestrol

**Kulit lebih cantik dan anjal

**Separuh sumber kalsium harian

 Haa..anda dah tahu kan antara khasiat vitamins diatas. Jadi, USAH RAGU-RAGU. Vitamin Shaklee InsyAllah selamat untuk diamalkan.

P/s : Jangan lupa ambil air masak sekurang-kurangnya 2 liter sehari!

So… Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, SAYA ADALAH WAKIL PENGEDAR SAH ANDA. 😀 .Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

Klik Sini Untuk Senarai Penuh Pakej Shaklee

Dan

Sini Untuk Senarai Harga Penuh Shaklee

diriku

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

Set Kecantikan Kulit Shaklee :: Berkesan atau Merapu je ::

Lumrah kehidupan, semua orang mahu cantik. Tapi, tahukah anda kesilapan memilih sesuatu Produk atau Suplimen atau juga Alat Kecantikan, bukan sahaja tidak mendapat apa yang diidamkan, malahan  menyebabkan kulit anda boleh bertambah ‘menyakitkan’. Sang pemilik diri tentu akan rasa kurang berkeyakinan diri, apatah lagi bila perlu bertemu dengan ramai orang. Owh.. Bole Stress gitu..

stres

Tahukah anda bahawa ramai yang sanggup buat apa sahaja demi mengejar kecantikan. Namun, disebalik kegairahan itu, sebenarnya kita perlu tahu dahulu kebaikan sesuatu produk sebelum mengambilnya. Paling kurang pun, membaca kandungan produk (kat belakang botol ),serasi ataupun tidak dengan struktur kulit kita.

Siapa tidak rimas kan, kalau kulit kusam, berminyak, berjerawat.. oHoo.. Kulit yang sihat itu semestinya lah tidak terlalu berminyak dan tidak terlalu kering. Kalau terlalu berminyak ,amat mudah ditumbuhi jerawat. Dan, kalau terlalu kering pula cepat berkedut. Opss.. Maksudnya, berlaku penuaan sebelum waktunya!

Sesetengah orang sanggup menghabiskan wang semata-mata untuk mendapatkan kulit luaran yang cantik. Tapi tahukah anda bahawa.. Kecantikan juga berkait rapat dengan pemakanan.

mknn berkhsiat

Pemakanan yang sihat dan berkhasiat mendatangkan kecantikan luaran dan dalaman. Ini bermaksud, Suplimen tambahan bagi rawatan dalaman (tubuh badan) juga sama  penting.

mknn khasiat 2

Baik, Jom saya tunjukkan pada anda antara suplimen Shaklee yang terbaik bagi kulit .

*VITAMIN C

Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:

◊◊∞Sebagai Antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya

◊◊∞Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit

◊◊∞Mencerahkan kulit

 ❷*VITAMIN B COMLPEK

Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:

◊◊∞Sebagai pelembap

◊◊∞Mencegah pigmentasi

◊◊∞Melambatkan tanda penuaan

◊◊∞Mengubati jerawat

 ❸*VITAMIN E

Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:

◊◊∞Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit

◊◊∞Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu

◊◊∞Menjaga kelembapan kulit

◊◊∞Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel

 Pengambilan set kecantikan di atas ditambah juga dengan pengambilan GLA Complek Shaklee dan ESP akan lebih membantu dan menyerikan wajah serta memberikan kesegaran tubuh badan.

 Lihat pula kedua-dua fungsi suplimen ini :

*GLA

PERANAN GLA Shaklee dalam kecantikan kulit:

◊◊∞Menanggalkan lebihan minyak di kulit

◊◊∞Memperbaiki system peranakan

◊◊∞Mencantikkan kulit

◊◊∞Lihat kelebihan GLA di sini

 *ESP

◊◊∞Menegang, mencantikkan kulit, halus dan berseri

◊◊∞Membina dan memperbaiki sel-sel tisu badan

◊◊∞Mengurangkan tekanan darah tinggi dan Kolestrol

◊◊∞Selebihnya tengok sini

 Ha..Kalau anda tak suka makan / telan pil ,tidak mengapa. Anda masih boleh minum ESP Shaklee sahaja. Esp amat mudah disediakan. Hanya bancuh dan minum. Wah…

Saya juga antara peminum tegar Esp Shaklee. Rasanya sangat sedap serta mengenyangkan. Boleh  diminum dengan air sejuk sahaja, atau boleh dicampur dengan perisa lain. Sangat menguntungkan.

esp baru

Untuk pengetahuan anda semua, vitamin Shaklee mempunyai banyak fungsi. Sebab itulah, selain dari kecantikan, boleh juga untuk perlangsingan atau kurus, kesuburan, alergi dan lain-lain. Cuma anda perlu tahu cara pengambilan yang betul, supaya apa yang anda inginkan akan tercapai. InsyAllah.

Sebab itulah, selain penting anda mendapatkan suplimen untuk tubuh badan, terlebih penting adalah anda mendapat bantuan cara makan dengan betul, supaya satu-satu vitamin itu tidak mengganggu penyerapan yang lain.

 semua untuk kulit vit

Baiklah, Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

Klik Sini Untuk Senarai Penuh Pakej Shaklee

Dan

Sini Untuk Senarai Harga Penuh Shaklee

Nama : Noreha Binti Mahat ( ID : 1073023 )

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/ norehamahat@gmail.com

Phone/ Message/ wassap : 017-7672250

InsyAllah, sebarang pembelian Shaklee dengan saya akan mendapat cara makan dengan betul.

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

Kebaikan dan Faedah GLA Shaklee :: Bukan sekadar untuk Wanita

Kenali GLA Complek Shaklee ::

gmbo GLA

GLA Shaklee merupakan suplimen Shaklee yang di ekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO ( Evening Primrose Oil ). Setiap kapsulnya mengandungi lebih 300 mg GLA  yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Keterangan lanjut disini

Baik, apa Kebaikan dan Kelebihan GLA Shaklee ni ye?

manfaat gla

Jom baca pula apa kata pengguna GLA Complek Shaklee :

testimoni gla

Haa.. Bagi yang mahukan kulit yang cantik lagi berseri pula bolehla cuba ambil GLA ni. Anda tak akan rugi kerana anda bukan sahaja dapat kulit yang cantik menawan ,tetapi dapat beberapa kebaikan tambahan dari khasiat GLA. Mereka yang bermasalah dengan jerawat digalakkan untuk mengambilnya.

GLA juga boleh diambil oleh lelaki dan wanita tau. Ia sangat-sangatlah membantu mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis. Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli. GLA juga mampu menangani masalah kulit kepala berkerak, berkuping dan bersisik.

Jom baca 5 SEBAB UTAMA kenapa anda patut amalkan GLA Complek :

 –HORMON LELAKI DAN PEREMPUAN /KESUBURAN

*GLA membentuk Prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita.

*Gla juga mampu untuk mengecutkan cyst dalam Rahim wanita yang boleh menghalang kehamilan.

 -KECANTIKAN DAN KESIHATAN KULIT

Memperbaiki struktur kulit seperti ECZEMA, ALERGI, kulit kering,bintik-bintik dan kegatalan.

-PELANGSINGAN

Merendahkan kolestrol LDL dan Menghalang penambahan berat badan dengan berkesan.

 TEKANAN DARAH TINGGI / KENCING MANIS

 

*Menghalang pembekuan darah,merangsang peredaran darah,memperbaiki tekanan darah tinggi dan mengelak masalah jantung.

*Bagi pesakit kencing manis pula, GLA membantu dalam merendahkan gula dalam darah dan mengurangkan kebas-kebas.

 -MENENTANG KANSER

GLA sebagai anti-oksidan yang meningkatkan system imum badan. Menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

Baik, Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

Klik Sini Untuk Senarai Penuh Pakej Shaklee

Dan

Sini Untuk Senarai Harga Penuh Shaklee

Nama : Noreha Binti Mahat ( ID : 1073023 )

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/ norehamahat@gmail.com

Phone/ Message/ wassap : 017-7672250

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

Vitamin untuk Anak :: Sihat Dengan Meal Shakes Shaklee ::

Tahukah anda bahawa kanak-kanak memerlukan vitamin yang mencukupi bagi proses tumbesaran? Kanak-kanak yang kekurangan vitamin memungkinkan terdedah kepada beberapa penyakit .

Vitamin boleh diperolehi dari makanan yang sihat dan seimbang. Namun, agak sukar untuk menyediakan makanan yang seimbang tiap kali waktu makan bukan? Cuba perhatikan, adakah anak anda menghadapi masalah ini :

anak x sihat

Jangan susah hati.. Ibu mana tak susah hati kan, kalau anak ada masalah.

Mealshake Shaklee InsyAllah dapat membantu :: Vitamin tambahan untuk anak anda

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Apa Mealshake Shaklee ini ye ??

Meal Shakes Shaklee menyediakan hidangan yang lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan harian. Ia diperbuat daripada bahan semulajadi- Buah-buahan , sayur-sayuan, kacang soya, lactalbumin ( sejenis susu ) dan lain-lain. Lactabulbin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam system tubuh dari peringkat bayi sehingga ke orang dewasa.

Meal Shake Shaklee dihasilkan untuk semua golongan. – Bayi, pelajar, kanak-kanak membesar, ibu mengandung, para atlit, pengamal sayuran (vegetarian), orang sakit, orang yang sibuk bekerja, atau orang yang selalu mengambil makanan segera. Jika anda mencari sarapan pagi yang penuh berkhasiat, Meal Shakes Shaklee merupakan pilihan yang bijak!

Mudah bicara:: Meal Shakes Shaklee :-

>>Hidangan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic

>> Lengkap dengan Protin, Multivitamin dan Serat

>> Mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan

 >>Kaya dengan sumber kalsium dan protin yang sesuai dengan keperluan tumbesaran kanak-kanak

 Siapa yang perlukan Mealshakes ya?Haaa..

1. Semua kanak-kanak terutamanya yang kurang selera makan atau yang sembelit atau pun kanak-kanak obese.

2. Juga sesuai untuk sesiapa sahaja (Ibu2 mengandung, menyusu, pesakit-pesakit dalam proses pemulihan selepas operation, mereka yang  menjaga kecantikan,dan ingin kekal sihat.

3. Especially mereka yang tak gemarkan supplemen dalam bentuk tablet kerana Mealshake ini datang dalam bentuk serbuk. Hanya bancuh dan minum. Mudah!

4. Meal Shake  juga bagus untuk mereka yang ingin menambah/memantau berat badan. :mrgreen:

mealshakle best

 Jadi sekarang, anda dah tahu bukan siapa dan kenapa perlu ambil Meal Shakes Shaklee? Terutama tentu sahajalah sebagai vitamin atau makanan tambahan untuk anak anda dan seisi keluarga. 😀 Selamat mencuba..

 Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SET SHAKLEE

Dan

SINI UNTUK SENARAI PENUH HARGA SHAKLEE

Nama : Noreha Binti Mahat (Mama Ainul)

ID : 1073023

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/ norehamahat@gmail.com

Phone/ Message/ wassap : 017-7672250 

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

VITAMIN UNTUK LELAKI :: Lelaki Perlu Ambil Tahu ::

Percaya atau tidak, ramai para lelaki ingat bahawa vitamin Shaklee hanya untuk wanita. Hakikatnya, tidak begitu. SHAKLEE untuk SEMUA. Anda tak percaya?

Percayalah, hehe. 😀 .Kejap lagi saya tunjukkan mengapa Vitamin penting juga diambil oleh lelaki ? Anda NAK TAHU KENAPA? Sila teruskan bersama saya ya..

::: Lelaki sama seperti wanita. Perlu menjaga kesihatan supaya dapat jalani kehidupan dengan baik. Kalau anda fikir, hanya wanita sahaja perlu ambil vitamin, anda silap. Yelah kan,. Wanita perlu jaga penampilan, wanita melahirkan anak, menyusukan dan membuat kerja-kerja rumah.

Oppssss… lelaki? Bukankah tugas lelaki itu mencari nafkah? Perlu sihat selalu juga, bukan? Bagaimana para lelaki atau suami dapat jalankan amanah dengan baik?, Tentu sahaja perlukan kekuatan.  Haaa.. disinilah pentingnya lelaki dan wanita sama-sama menjaga kesihatan diri..lelaki lemah

Baik, di Shaklee , kami ada menyediakan suplimen tambahan yang boleh diambil oleh Lelaki. Sangatlah bagus kalau lelaki tahu betapa pentingnya suplimen untuk tubuh badan mereka..

Saya syorkan , cuba para suami ambil Set untuk lelaki. Antaranya adalah :

Omega Guard :: Vitamin E :: dan Zink Komplek :

Tengok ini…set lelaki

Anda nak tahu lagi, lagi dan lagi fungsi utama set Lelaki Shaklee ini ?? 😆

LELAKI HEBATIanya sangatla istimewa..Antaranya adalah :

 – Mengelakkan mati pucuk

– Meningkatkan bilangan sperma

– Mengelakkan berasa cepat letih dan lesu

– Mengembalikan tenaga kelakian

– Menjaga kesihatan kulit muka seperti menghilangkan jerawat dan jeragat

-Dan banyak-banyakla lagi…. Macam kat atas tuu.. :mrgreen: :mrgreen:

 Baik, untuk itu..Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

KLIK SINI UNTUK PAKEJ PENUH SHAKLEE

Dan

SINI UNTUK SENARAI HARGA PENUH SHAKLEE

Nama : Noreha Binti Mahat ( Mama Ainul )  ID : 1073023

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/ norehamahat@gmail.com

Phone/ Message/ wassap : 017-7672250

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

KESAN KURANG KALSIUM

Assalamualaikum dan salam ceria. Semoga kita sentiasa diberi kesihatan yang terbaik oleh Allah SWT. Seperti yang saya katakan sebelum ini, kita perlu sihat supaya dapat jalankan tanggungjawab dengan sempurna mungkin, sebelum bertemu Sang Pencipta.

Baik, pernahkah kita melihat seseorang yang lemah? Bukan lemah kerana penat ya.. Tapi, lemah kerana kekurangan kalsium.. Ha..Nak tau simptom-simptom kekurangan kalsium?

Baik, cuba perhatikan, sekiranya anda :  😎

Mudah mengalami kekejangan otot

-sukar tidur ( Insomnia )

– Sakit pinggang dan kaki

-Cepat naik angin dan mudah terkejut

-Luka susah sembuh, darah lambat beku

-Oleh kerana kekurangan kalsium, penyebab tisu kalogen sukar terbentuk, ia juga akan mengakibatkan masalah sendi

-Lemah,tidak berdaya dan cepat letih

Rambut gugur bagi ibu-ibu selepas bersalin

Presentation1

Bermakna.. Anda sedang mengalami pengurangan kalsium! Kalsium sangat-sangatlah penting bagi seseorang untuk memiliki kehidupan yang lebih baik.

Tanda-tanda kanak-kanak juga mengalami kekurangan kalsium, antaranya :

-Selalu berpeluh ketika tidur

-Sukar tidur lena

-Terkejut, menangis pada waktu malam

-Hyperaktif

-Tiada selera makan

-Lambat jalan ( Selepas 13 Bulan )

-Kaki bengkok, tak boleh berdiri tegak

-Rendah, lemah badan 

kanak2

Sebagai ibubapa yang prihatin, kita perlu memastikan anak-anak mendapat kalsium yang secukupnya demi melihat tumbesaran dan perkembangan mereka dengan baik.

 Justeru itu, disarankan agar anda mengambil suplimen Ostematrix Shaklee sebagai diet harian anda. InsyAllah, anda tak kan rugi kerana anda akan dapat menikmati kehidupan yang lebih menarik. Bukankah kesihatan itu impian setiap orang?? Bebas dari penyakit, sebenarnya meningkatkan motivasi diri kita sendiri. 😆 😆

 Jadi..Pilihan ditangan anda. Saya sarankan kita perlu berani mencuba demi kepentingan pada masa akan datang. Jumpa lagi ! 😎

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

Klik Sini Untuk Senarai Penuh Pakej Shaklee

Dan

Sini Untuk Senarai Harga Penuh Shaklee

Nama : Noreha Binti Mahat  ( ID : 1073023 )

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/ norehamahat@gmail.com

Phone/ Message/ wassap : 017-7672250

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

KENAPA KESIHATAN ITU PENTING ??

Assalamualaikum wbt dan salam ceria.

Dewasa ini kita sangat-sangat terdedah kepada pelbagai penyakit. Dari penyakit yang biasa-biasa sahaja hinggalah kepada penyakit kronik. Ada yang masih kurang sedar, dan kurang mengambil perhatian terhadap kesihatan. Tetapi ramai juga yang telah menyedari betapa pentingnya kesihatan.dalam kehidupan ini.

Adakah kita yakin bahawa kita telah cukup baik dalam penjagaan kesihatan? Adakah kita mampu menghalang asap rokok yang dihisap oleh orang keliling dari mengganggu sistem penafasan kita? Adakah kita dapat pastikan air yang kita minum bebas dari klorin yang merbahaya? Jawapannya mungkin tidak.. Kita tak mampu untuk menghalangnya. Walaupun bukan kita yang merokok tetapi kita terdedah kepada bahaya rokok!

Kata pujangga “ Harga atau nilai kesihatan tidak diketahui kecuali orang-orang yang sakit “. Hal ini kerana, kesihatan tidak boleh dibeli dengan wang ringgit. Sesungguhnya, kesihatan adalah anugerah yang sangat mahal yang dianugerahkan oleh Sang Pencipta.

bersyukur sihat

Rasulullah SAW pernah bersabda “ Ada dua nikmat yang banyak melekakan manusia, iaitu nikmat sihat dan masa lapang” (Hadis riwayat Bukhari)

Kita sering leka tatkala kita masih sihat. Kita lupa bahawa, nikmat kesihatan boleh Allah tarik pada bila-bila masa. Kaedah terbaik adalah pencegahan awal. Bukankah “mencegah itu lebih baik dari mengubati??

Mengapa kesihatan itu penting?

Dengan kesihatan, kita mampu beribadah kepada Allah dengan baik. Bukankah manusia itu diciptakan untuk beribadah kepada-Nya? Jika tubuh badan sakit, bagaimana untuk melaksanakan tanggunjawab dengan baik? Tanggungjawab kepada diri, orang lain dan sebagai seorang hamba! Ya, sakit ketentuan-Nya, namun sebagai hamba-Nya kita patut menjaga kesihatan bukan hanya berserah bulat-bulat kepada-Nya menentukan tahap kesihatan kita.

Suka saya kongsikan beberapa amalan yang Rasulullah buat untuk mencegah dari penyakit. Antaranya, mengamalkan minuman air sejuk setiap pagi (bukan ais ya). Rasulullah juga melarang makan makanan darat bercampur dengan makanan laut, Nabi juga mengajar menjilat jari lepas makan. Cubalah, kita akan tahu betapa besarnya erti pengajaran yang Rasulullah sampaikan. Sesungguhnya pada diri Rasullah itu adalah Qudwah Hasanah( ikutan yang baik ).

Bila badan sihat, otak turut dapat manfaatnya. Kita akan lari dari tekanan perasaan. Hidup ceria dan dapat jalani kehidupan dengan lebih berkualiti. Saya yakin kita tidak akan menyesal dengan memiliki kesihatan.

kuage bahagia

Salam Tazkirah. 🙂 Moga jumpa lagi. 😆 🙂 😆

Set Kesihatan Sendi Dan Tulang

Assalamulaikum dan salam ceria. Semoga anda sentiasa  dalam Rahmat Allah SWT. Dan, dengan kasih sayang-Nya yang  tidak ternilai, mudah-mudahan kita semua sentiasa diberikan kesihatan yang terbaik, supaya dapatlah kita menjalankan  amanah yang terpundak di bahu masing-masing. Baik, kali ini saya akan berkongsikan kepada anda suplimen yang terbaik bagi yang menderita sakit sendi dan tulang.

sakitnye tulang

 Owh.. Sakit sendi memang sangat-sangat menyiksakan bukan?? 😥

Untuk pengetahuan anda, sakit sendi dan tulang ini bukan sahaja dideritai oleh orang yang telah lanjut usia, malahan remaja dan kanak-kanak juga terdedah kepada penyakit ini. Ini kerana faktor umur, jantina, persekitaran yang menekan, berat badan, kes kemalangan dan keturunan menyumbang kepada penyakit ini. Faktor pemakanan yang tidak sihat juga boleh membawa kepada ketidak selesaan terhadap sendi  dan tulang.

Baik, anda boleh try ambil suplimen set kesihatan sendi Shaklee. Ianya sangat-sangat membantu mengurangkan ketidak-selesaan sendi dan tulang.

Ramai yang telah mencuba set kesihatan sendi Shaklee. Jangan tak tahu, saya juga antara pengguna tegar suplimen Shaklee tau  :lol:. cuba baca artikel ini.. Ini pula antara testimoni pengguna..

testimoni sendi

Anda nak tahu set Kesihatan Sendi dan Tulang Shaklee?

kesihatan tulang

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

Klik Sini Untuk Senarai Penuh Pakej Shaklee

Dan

Sini Untuk Senarai Harga Penuh Shaklee

Nama : Noreha Binti Mahat ( Mama Ainul )

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/ norehamahat@gmail.com

Phone/ Message/ wassap : 017-7672250

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
1 2 3 4 5 10