Kenapa Shaklee

Sekarang terlalu banyak makanan tambahan di pasaran. Kalau buka Facebook atau apa sahaja laman social, keluar iklan-ikan memaparkan makanan tambahan untuk kecantikan, untuk kurus, resdung dan banyak lagi. Ditambah dengan testimoni-testimoni dari pengguna, ramai yang terus terpikat.

Saya bukan anti dengan iklan-iklan tersebut. Terpulang pada niat penjual masing-masing. Bagi saya, kita perlu bertanggungjawab terhadap apa sahaja yang kita promote, kita jual kepada pelanggan kita.

Kenapa Shaklee?

Saya pengguna dan pengedar produk-produk Shaklee. 3 sebab utama saya terpikat dengan Shaklee pada penelitian pertama adalah :

-Shaklee – always Safe ( Sentiasa Selamat )

-Shaklee – always Green ( sentiasa Mesra Alam )

-Shaklee – always Work ( sentiasa Berkesan )

sentiasa selamat

Dan sebagai orang Islam, tentu sahaja isu Halal yang perlu dititik-beratkan. Shaklee HALAL. Dengan adanya statement itu, lagi mengukuhkan jiwa saya dan saya tidak berasa ragu untuk menggunakan Shaklee, seterusnya berkongsi kebaikan vitamin Shaklee.

sijil halal_2015

Macamana saya nak berkongsi kan kalau tidak  tahu kandungan Shaklee dan kebaikannya?

Shaklee ada menganjurkan kelas-kelas percuma dan berbayar. Jadi, ahli Shaklee tidak perlu takut kerana di dalam kelas tersebut, diajar dan diterangkan secara berperingkat kandungan Shaklee, kebaikan, siapa yang boleh mengambil suppliment tertentu dan siapa yang tak boleh, cara pengambilan dan sebagainya. Secara tak langsung sebenarnya, Shaklee mengajar kita supaya tahu dan faham dahulu sebelum mengambil sesuatu makanan tambahan. Kerana tahap ketahanan tubuh badan seseorang itu tidak sama .

bengkel nutrisi jb

Studio_20150627_130322

 Dengar sahaja syarikat MLM , pasti ramai yang mencebik bukan? Shaklee juga sebuah syarikat MLM. Tetapi, setelah saya mengkaji, Shaklee sebuah MLM yang adil juga patuh Syariah. Shaklee tidak akan memberikan bonus walaupun anda ramai downline sekalipun sekiranya tiada penjualan berlaku. Shaklee akan berikan bonus+++ , apabila kita menjual dan berusaha. Keuntungan dan komisyen akan diberikan berdasarkan nilai produk yang berjaya dijual.

Lagi satu, saya bergerak dalam Shaklee secara berkumpulan. Kumpulan kami bergerak secara online juga pertemuan demi pertemuan. Group kami memperkenalkan sebuah laman web iaitu iReach Shaklee ,bagi memastikan semua ahli mendapat maklumat dan bantuan yang terbaik dari semasa ke semasa. Kami juga ada Group Fb, Whatsapp untuk lebih cepat mendapat maklumat dan bertukar-tukar pendapat. Sekian dahulu.

Seronok tau menjadi sebahagian dari keluarga besar Shaklee. Untuk keterangan lanjut, amda boleh menghubungi saya di talian 011-32476100.

Kami adalah pengedar sah Shaklee Malaysia . Sekiranya anda berminat dengan produk-produk Shaklee, boleh hubungi saya ditalian : 011-32476100 . COD sekitar kawasan : SEGAMAT ( id : 1073023 )

Jadi bagi anda yang nak jadi sebahagian dari kami juga , boleh terus whatsapp 011-32476100. Pastikan anda mendaftar dengan kumpulan SID yang terbaik di Malaysia.

Whatsapp : NOREHA : 011-32476100.

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/norehamahat@gmail.com

Juga penghantaran seluruh Malaysia melalui perkhidmatan kurier 

TERIMA KASIH

DAFTR SHAKLEE

Atasi Masalah Keguguran Rambut

gmbo rmbutAnda bermasalah dengan keguguran rambut? Runsing bukan, kalau tiap hari lepas sikat rambut je mesti ada helaian helaian rambut kat sikat. Lagi parah kalau rambut banyak betul jatuh kat lantai. Time mandi pulak, lagilah tension kan, bila diusap berhelai-helai rambut tercabut.

Ada orang bermasalah rambut gugur sejak dari kecil. Ada setengah orang pulak berhadapan dengan masalah keguguran rambut selepas bersalin. Dan ada juga, atas sebab faktor umur.

Masalah keguguran rambut ni pernah terjadi pada saya sebelum ini . Rasa jugaklah ketensionanya. Apa taknya, sekali lepas sikat, sangat banyak yang gugur. Sampai saya rasa mungkin saya boleh jadi botak kalau masalah keguguran rambut berterusan.

Nak tahu, saya bemasalah dengan keguguran rambut bukan sebab bersalin tapi sejak dari kecil. Tapi satu hari saya tersedar yang masalah kegugran rambut dah lama tak de. Wah, setahu saya, saya belum cuba apa-apa produk pun untuk masalah rambut ni. Cuma, pada saat tersedar  tu. (ceh, hehe ), saya sebenarnya sedang mengamalkan vitamin B-Complek,  Vitamin C Shaklee dan Ostematrix. Saya ambil untuk masalah stress dan tulang. Tak sangka pulak, masalah keguguran rambut saya turut hilang ( sangat teruja ).

Dek kerana keterujaan itulah saya mula mengkaji ,apa kandungan vitamin-vitamin tersebut sehingga masalah keguguran rambut dah takde dah. Dan, dari situlah, saya jatuh cinta terus dengan pengambilan vitamin (bukan ambil sembarangan ya, ambil dengan pengetahuan).

Baik, Apa Sebab/ Punca Masalah Rambut ni ya?

Banyak jugak faktor-faktornya , antaranya seperti :

  • Keturunan ( mungkin pemakanan )
  • Mengandung
  • Bersalin
  • Kekurangan nutrisi
  • Gangguan hormon
  • Pengambilan ubat-ubatan dan lain-lain

Jadi, Macamana Nak Rawat ya?

Atas pengalaman sendiri, bagi anda yang mempunyai masalah keguguran rambut ini, saya syorkan, bermulalah dengan pengambilan makanan berkhasiat dan jangan takut untuk mencuba vitamin . Seperti entry yang pernah saya tulis sebelum ini , vitamin tidak sama dengan ubat (KLIK SINI ). Vitamin InsyAllah tidak akan memudharatkan pengambilnya tetapi dengan syarat, mengambil vitamin dengan pengetahuan bukan sembrono je tau. Hehe.

Sebelum tu, cuba anda tonton video perkongsian wanita ini, tatkala bermasalah dengan keguguran rambut.

Anda boleh cuba :

SET LENGKP RMBUT SHAKLEE

ZINK COMPLEX : Membantu kesihatan rambut rapuh, rosak

VITA-LEA : Membantu masalah kekurangan zat besi

B-KOMPLEX : membantu peredaran darah dengan baik terutama di kepala

ESP : Atasi masalah rambut bercabang

VITAMIN C : Menyihatkan tulang, gusi dan seluruh tubuh amnya. ( Rambut turut sihat bila tubuh sihat )

Kalau rasa banyak je nak kena beli, nak kena telan vitamin.. ha, boleh try set budget ni. Sangat membantu jugakla.SET BUDGET RMBUT

Dan, ada lagi..tunggu jap..hehe. Shaklee pun ada shampoo untuk digunakan sewaktu mandi tau. Anda boleh cuba kalau nak tahu keberkesanannya.

shmpoo

Kalau nak lebih baik lagi, boleh cuba amalkan makanan yang berkhasiat, bernutrien untuk kesihatan rambut seperti tiram, telur, dan keledek. insyAllah lebih membantu. Selamat mencuba ya !

Kami adalah pengedar sah Shaklee Malaysia . Sekiranya anda berminat dengan produk-produk Shaklee, boleh hubungi saya ditalian : 011-32476100 . COD sekitar kawasan : SEGAMAT ( id : 1073023 )

Jadi bagi anda yang nak jadi sebahagian dari kami juga , boleh terus whatsapp 011-32476100. Pastikan anda mendaftar dengan kumpulan SID yang terbaik di Malaysia.

Whatsapp : NOREHA : 011-32476100.

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/norehamahat@gmail.com

Juga penghantaran seluruh Malaysia melalui perkhidmatan kurier

TERIMA KASIH

DAFTR SHAKLEE

 

Ramadhan : Persediaan Menyambut Ramadhan

Ahlan wa sahlan ya Ramadhan. Jika ikut perkiraan dari hari ini, maka tinggal 7  hari sahaja lagi umat islam akan menyambut Ramadhan. Wah, seronok bukan? Amal kebaikan yang kita lakukan pada bulan tersebut, Allah gandakan pahalanya.ahalan ramadhan

Kalau kita boleh checklist kan kehidupan kita seharian, tentu checklist sebelum kedatangan Ramadhan pun boleh kita buat kan?

Ha, kat sini saya kongsikan checklist atau persediaan sebelum menyambut kedatangan Ramadhan. Kita cuba buat sama-sama ya.

  • Jangan lupa sentiasa berdoa ” اللهم بلغنا رمضان “
  • Melatih diri berpuasa pada bulan Rejab dan Syaaban. Kita sedia maklum, bulan Ramadhan, umat Islam wajib berpuasa penuh bagi yang tiada keuzuran syar’ie. Berpuasa pada bulan Rejab dan Sya’baan sebagai latihan supaya masuk sahaja bulan Ramadhan , kita dah terbiasa menahan ujian
  • Bagi yang ada “hutang puasa” pada tahun sebelumnya, wajibla dibayar dahulu.
  • Bertaubat dan cuba mempertingkatkan amalan kebaikan
  • Menjaga kesihatan dan berazam supaya Ramadhan yang bakal tiba, kita dapat beribadah dengan baik khususnya ibadah sunat seperti solat Tarawikh, tadarrus Al-Quran, bersedekah dan lain-lain
  • Qiamulalail dan sentiasa berdoa supaya dipertemukan dengan malam lailatul Qadr pada bulan Ramadhan nanti
  • Menjaga lidah dari bercakap perkara yang sia-sia dan tidak berfaedah.
  • Berazam untuk terus melakukan amal kebaikan walaupun Ramadhan dah berakhir.

Okey, kita cuba praktikkan sama-sama ya. Orang kata, nak jadi jahat atau baik, tak susah. Pilihan di tangan kita. Kalau kita berazam untuk menjadi insan yang terbaik lalu meninggalkan perkara yang Allah murka, maka InsyAllah, DIA akan tunjukkkan jalan.

Selamat beramal !

Kami adalah pengedar sah Shaklee Malaysia . Sekiranya anda berminat dengan produk-produk Shaklee, boleh hubungi saya ditalian : 011-32476100 . COD sekitar kawasan : SEGAMAT ( id : 1073023 )

Jadi bagi anda yang nak jadi sebahagian dari kami juga , boleh terus whatsapp 011-32476100. Pastikan anda mendaftar dengan kumpulan SID yang terbaik di Malaysia.

Whatsapp : NOREHA : 011-32476100.

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/norehamahat@gmail.com

Juga penghantaran seluruh Malaysia melalui perkhidmatan kurier

TERIMA KASIH

DAFTR SHAKLEE

Bertenaga Semasa Berpuasa Walaupun Sibuk Bekerja

Tinggal beberapa hari je lagi kita nak sambut kedatangan Ramadhan. Ahlan ya Ramadhan. Teruja bukan? Kalau time study dulu, bulan Ramadhan lah antara bulan yang saya suka tau. Sangat meriah. Meriah sebab keberkatan bulan Ramadhan tu sendiri. Ramai orang ambil peluang perbanyakkan amalan soleh. Yelah, amalan baik yang kita buat, dapat pahala berganda kan. Tu cerita time saya study kat oversea dululah . Sekarang pun saya tetap suka. Cuma bezanya, dulu zaman belajar. Masa pun banyak untuk study. Sekarang dah bekerja, ada keluarga sendiri, suami dan anak-anak. So, kenalah uruskan masa dengan baik.

Bulan ramadhan, tentu sajalah kena berpuasa kan. Tak bolehlah nak skip2 puasa.hehe. Nama pun memang ujian, kena tahan lapar dan dahaga .

Kalau ikut takrif berpuasa : ‘Menahan diri dari makan dan minum dan perkara yang membatalkan puasa dari terbit fajar sadiq hingga terbenam matahari ‘. Jadinya, lapar tetap akan rasa jugak, Cuma kalau ada cara yang dapat menahan rasa lapar yang keterlaluan dan kurang bertenaga, apa salahnya mencuba.

Ramadhan bulan penghayatan, bulan ibadah. Kalau bertenaga, dapatlah tingkatkan amalan kebaikan dengan lebih baik. Tak gitu? Takle melepek jee.

Bagi yang bekerja, tentu sajalah tenaga akan digunakan seperti biasa walaupun berpuasa. Ha, kalau tak bertenaga, macamana kerja dapat dibuat dengan sempurna. Bagi yang hamil atau yang sedang menyusukan anak pulak, tak boleh terlalu penat. Kalau emosi terganggu, tak baik pulak untuk kesihatan.

PENAT PUASA

Baik, tanpa sarapan dan sahur yang berkhasiat dan mencukupi, sebenarnya akan memberi kesan pada diri sendiri dan orang lain. Kerja merosot, tak dapat beri penumpuan yang baik ( terutama pelajar ), mengantuk ( kurang glukos dalam darah ), dan yang bahayanya kalau sampai boleh terpitam.

Anda boleh cuba amalkan pemakanan yang berkhasiat sewaktu bersahur. Ingat, walaupun mengantuk, sahur tetap kena ambil.  Paling kurang pun ,ambil 3 biji kurma dan minum air.kurmaInsyAllah dapat beri tenaga untuk berpuasa sampai petang.

Pernah dengar SET MIGHTY 3 GEMS SHAKLEE ?

SET PUASAHa, ini pun makanan mudah untuk diambil sewaktu sahur. Boleh mengenyangkan ke? Sangatla boleh InsyAllah. Set Might Gems ni terdiri daripada :

1) ESP Shaklee

2) Meal Shakes Shaklee

3) Performance Shaklee

Apa sebenarnya yang ada dalam set ni sampai boleh mengenyangkan?

-Bagi wanita yang sedang pregnant Esp bantu kuatkan Rahim dan bantu kuatkan otot bayi. Kandungan protein baik untuk tumbesaran

-ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan pun kurang. Kena sangatla pada bulan puasa

-ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak rasa lemah.

-1 hidangan ESP bersamaan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak

-Sangat baik diambil oleh lelaki dewasa yang banyak guna tenaga

-Mempunyai rasa oren yang sangat menyegarkan

-Bebas gas atau tidak berkarbonat,kurang kandungan gula,

-Membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk membantu mencegah penyahhidratan, ( kurang haus )

-Bersifat isotonik, mudah diserap sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah- menjadikan tubuh lebih cergas

-Mengandungi 24 jenis Multivitamin dan Mineral yang dapat membantu kita kekal bertenaga sepanjang tempoh kita berpuas

-Kaya dengan serat larut yang memberikan rasa kenyang yang berpanjangan

-Sesuai untuk kanak-kanak dan orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

-Rasa yang sangat sedap. Hehe

Ha, Nampak tak, set Mighty 3 Gems ni bukan sahaja sesuai untuk orang dewasa , malah kanak-kanak dan orang tua pun sangat baik untuk mengambilnya.

Jom tengok sedikit perkongsian testimoni dari rakan-rakan :

testimoni

TESTI 2

tengok pulak video ni. anda pasti teruja ..

Nak saya kongsi sedikit resipi set Mighty Gems ?ok, anda boleh cuba :

-Esp + Air Suam

-Esp+ susu Wildan ( coklat/ Susu )

-Esp+ Mealshake+susu

-Esp+Mealshake + kurma ( blend )

-Esp+ Mealshake + Nestume

-Performance Drink + Mealshake

-Performance Drink + Ribena

Heee.. boleh ikut selera masing-masing. Resipi tu yang pernah saya buatlah. Selamat mencuba !

Harga set lengkap ini hanyalah RM 346.25. tapi, sekiranya anda menjadi ahli, anda bukan hanya akan mendapat harga yang jauh lebih murah bahkan Shaklee akan bagi anda sebotol Vitalea yang bernilai RM 88.75 secara PERCUMA !

Jadi, jom dapatkan set Mighty Gems Shaklee ni dengan menghubungi saya NOREHA di talian 011-32476100.

Bagi anda yang nak jadi sebahagian dari kami, boleh terus whatsapp 011-32476100. Pastikan anda mendaftar dengan kumpulan SID yang terbaik di Malaysia.

Hubungi kami untuk maklumat lanjut : 011-32476100

Kami adalah pengedar sah Shaklee . COD sekitar kawasan : SEGAMAT. ( id : 1073023 )

Whatsapp : Noreha : 011-32476100.

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/norehamahat@gmail.com

Juga penghantaran seluruh Malaysia melalui perkhidmatan kurier

DAFTR SHAKLEE

Shaklee YES Program

Program YES Shaklee I Buat pertama kalinya, dalam sejarah Shaklee Malaysia ,syarikat telah mengumumkan 1 Program khas untuk golongan belia yang berminat dalam bidang keusahawanan dengan modal yang rendah tetapi bakal mendapat pulangan yang berganda.

YES singkatan kepada  (Youth Entrepreneur System), telah diperkenalkan pada awal Mei 2015 sehingga Oktober 2015. Usahawan baru, berpeluang menjadi Jutawan dalam masa 13 bulan sahaja sekiranya anda benar-benar follow system YES ini. Menarik bukan? Program ini hanya dikhaskan kepada usahawan baru ( ahli baru ) , bermula Mei 2015. Maknanya, bagi kami yang dah lama join ni tak berpeluanglah untuk mendapat keistimewaan ini.

Namun begitu, kami sangat-sangatlah berbesar hati sekiranya dapat membantu anda untuk ambil peluang ini. Sebab itulah suka saya kongsikan, agar anda dapat manfaat dari program yang sangat berbaloi ini.

Kalau anda nak tahu lagi, Program YES ada menawarkan 5 insentif yang sangat hebat bagi ahli yang mendaftar dari Mei 2015 hingga Oktober 2015 .

Anda akan dapat :

  • Sebotol VITALEA percuma bernilai RM88.75 bersempena 100 tahun usia Vita-Lea Shaklee

daftar-ahli-shaklee

  • 4 Pakej Produk Shaklee yang Hot-Seller dengan diskaun 5% setiap set

143088500473914

  • Hadiah tunai berganda ( gandaan 100% ). Untuk peserta yang memenuhi syarat 100% syarat EMI*. Contohnya jika melalui EMI anda layak menerima RM1000, tapi dengan YES program ni Shaklee akan gandakan 100% tunai tersebut. Maknanya anda akan dapat RM2000 pada bulan tersebut.
  • Pendapatan Tunai bulanan EXTRA sebanyak 10% – 50% setiap bulan selama 13 bulan.
  • Hadiah Tunai RM10K bagi mereka yang berjaya melengkapkan program YES selama 13 bulan.

images

Haa. Nampak tak?

Banyak kan Shaklee akan bagi pada peserta / ahli YES ni. Kalau gitu, saya sarankan pada anda, sahutla cabaran ni. Mana tau, rezeki anda. Dapat naik Master selama 13 bulan je. Sangat banyak tau insentif yang akan Shaklee beri selepas tu. Ok.

Jadi bagi anda yang nak jadi sebahagian dari kami, boleh terus whatsapp 011-32476100. Pastikan anda mendaftar dengan kumpulan SID yang terbaik di Malaysia.

Hubungi kami untuk maklumat lanjut : 011-32476100

  Kami adalah pengedar sah Shaklee . COD sekitar kawasan : SEGAMAT. ( id : 1073023 )

Whatsapp : Noreha : 011-32476100.

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/norehamahat@gmail.com

Juga penghantaran seluruh Malaysia melalui perkhidmatan kurier

DAFTR SHAKLEE

PROMOSI SHAKLEE JUN 2015

Promosi JUN kembali lagi.. syukur alhamdulillah, rasanya masih belum terlambat untuk saya umumkan promosi dari Shaklee bagi bulan Jun ini.

Ha..

jun promosi

Ha.. Nampak tak. Shaklee sekali lagi bagi promosi yang sentiasa best. Agak-agakla, rugi tak kalau tak ambil peluang untuk dapatkan vitamin C dan E pada bulan ni ? Seperti yang kita ketahui, vitamin C dan E sangat tinggi kandungan Anti-Oksidan dan Anti- Radang. Ia juga menguatkan imunisasi badan, mencantikkan kulit, merendahkan tekanan darah tinggi, mengekalkan berat badan yang ideal, mengurangkan tekanan ( anti-stress ), menguatkan rambut dan macam-macam lagi.

vit c.

Beli 6 botol vitamin C dapat free lagi 1 vitamin C. Kan untung tu. Anda hanya perlu membayar RM 588.30 dan dapat pulak  percuma 1 vitamin C yang harganya sebotol RM 92.50. kalau nak beli 2 botol je vitamin C, pun dapat diskaun 5%  dari harga.

Macam tu jugak kalau anda nak beli vitamin E yang sangat best ini. Anda beli 6 botol vitamin E berharga RM 947.64 ,Shaklee bagi anda percuma 1 botol yang bernilai RM 157.94. wah, kan best tu. Apa lagi yang anda dapat. Nak tahu? Anda boleh terus dapat Free Membership tau. Kalau anda nak jadi ahli anda kena bayar RM 69.00. tapi kalau anda beli promosi vitamin E pada bulan ini, Shaklee akan support terus keahlian anda. Bagus kan?

vit e

Kalau anda rasa macam banyak je kena beli 6 botol tu.. anda boleh beli 2 vitamin E sahaja dan anda dapat 5% potongan dari harga.

1 lagi promosi yang Shaklee bagi untuk bulan ini adalah Vita-Lea For Children.

vitalea childrenHarga sebotol Vita-Lea For Chidren ni hanya RM 117.66. Tapi kalau anda beli 3 botol Vita-Lea anda akan dapat percuma 1 botol. Wah, tentu anak anda sukakannya. Kalau saya, bukan anak saja yang gemarkanya, saya pun ambil ketika mabuk mengandungkan si comel Afnan sebelum ni.

Jadi, apa kata anda cuba vitamin-vitamin yang sangat-sangat best ni.

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit

Kami adalah pengedar sah Shaklee . COD sekitar kawasan : SEGAMAT. ( id : 1073023 )

Whatsapp : Noreha : 011-32476100.

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/norehamahat@gmail.com

Juga penghantaran seluruh Malaysia melalui perkhidmatan kurier

DAFTR SHAKLEE

BEZA UBAT DAN SUPLEMEN/ VITAMIN

Ramai masih keliru perbezaan diantara UBAT dan SUPLEMEN. Tapi tak dinafikan, ramai juga yang sudah tahu 2 perbezaan ini. Bagi yang merasakan ubat dan suplemen tiada beza, mungkin kerana takut bahan bendasing yang tidak baik akan kekal di dalam badan. Jom kita kaji sedikit perbezaan antara kedua-duanya ni.

ubat

UBAT

SUPLEMEN

-Benda asing yang akan wujud pada badan. Dan biasanya akan ada kesan sampingan -Semulajadi dan penting untuk tubuh badan
-Merupakan ejen-ejen bahan kimia yang kuat -Membantu tindakan biokimia dan pemprosesan enzim
-Diambil ketika sakit -Boleh diambil sekalipun ketika sihat.
-Bertindak cepat terhadap penyakit -Bertindak secara beransur-ansur kepada tubuh badan
-Merawat kesan atau tanda-tanda penyakit, tetapi bukan merawat punca penyakit. Ianya hanya menutup kesakitan bersifat sementara -Bertindak melawan punca penyakit
-Ubat perlu kepada pengawasan yang teliti supaya tidak terlebih sukatan -Tidak perlu pengawasan yang teliti  sepertimana pengambilan ubat-ubatan
-Mengakibatkan kesan sampingan -Tidak menimbulkan kesan sampingan. Healing crisis hanya bersifat sementara
-Ubat boleh menghasilkan penyakit lain -Selamat digunakan

Kesimpulannya…

Adakah SUPLEMEN sama seperti UBAT?

 *TIDAK –  Suplemen bukan seperti ubat. UBAT mengandungi dadah yang asing untuk tubuh badan , manakala SUPLEMEN ( makanan tambahan ), merupakan vitamin-vitamin pembina tubuh yang diperlukan oleh tubuh badan.

 Adakah semua suplimen sama ?

 TIDAK –  Kebanyakan suplimen di pasaran adalah dari sumber Sintetik. Suplimen terbahagi kepada SINTETIK, ORGANIK dan SEMULAJADI. Dan, yang paling baik tentunya dari bahan semulajadi.

 Adakah cukup mengambil diet harian dengan pengambilan suplimen sahaja ?

TIDAK –  Perlu difahami, suplemen merupakan makanan tambahan bukan pengganti kepada makanan. Makanan perlu diambil seperti biasa. Dan, suplimen bertindak membantu menguatkan sel-sel tubuh daripada serangan kuman bakteria, virus dan lain-lain.

Kesimpulan yang nyata…

UBAT boleh diambil hanya ketika sakit menyerang. SUPLEMEN boleh diambil pada bila-bila masa sahaja dengan syarat minum air dengan kuantiti yang banyak supaya tidak mengganggu penyerapan.

Anda dah tahu kan sedikit sebanyak 2 perbezaan ini. Jadi, jangan takut untuk mengambil vitamin kerana vitamin memberi kesan yang baik bagi tubuh badan. Kalau kita tak cuba, sampai bila kita tak akan tahu keistimewaannya. Mencuba lebih baik dari berdiam diri. Islam sendiri menggalakkan supaya menjaga kesihatan agar dapat melaksanakan tuntutan agama dengan lebih baik.

Mencegah lebih baik dari mengubati. Sebelum kita diserang pelbagai penyakit, eloklah kita mempertahankan diri dengan pengambilan makanan berkhasiat, makanan tambahan seperti suplimen dan lain-lain. Ya, tidak dinafikan penyakit datang dari Allah, namun kita diminta untuk berusaha membuktikan kecintaan kepada Allah Taala.

Semoga penulisan ini bermanfaat untuk anda!

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, SAYA ADALAH WAKIL PENGEDAR SAH ANDA. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

Klik Sini Untuk Senarai Penuh Pakej Shaklee

Nama : Noreha Mahat

ID : 1073023

 Email : nur_imtinan09@yahoo.com/ norehamahat@gmail.com

Fb: Cari Vitamin.com

Phone/ Message/ wassap : 017-7672250/ 011-32476100

*merupakan Pengedar SAH bagi kawasan SEGAMAT dan seluruh Malaysia

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit

Set Hamil Trimester 1 : Shaklee

Waktu kehamilan adalah saat yang paling manis. Lebih-lebih lagi kepada pasangan yang baru pertama kali bakal menerima kehadiran orang baru. Wah, tahniah diucapkan.. yang buat kali kedua, ketiga dan seterusnya pon indah jugak. Dapatla kakak atau abang kawan baru!

Baik, bagi anda yang sedang hamil, tahniah sekali lagi diucapkan. Dan, inilah masanya anda perlu tahu penjagaan yang betul bagi diri anda juga baby anda.

Setiap orang berbeza semasa kehamilan. Ada yang mudah iaitu tidak merasa pening ataupun loya dari awal kehamilan sampailah nak bersalin. Ada orang pulak, merasa pening dan loya semacam je sampailah nak tiba hari bersalin. Tiada masalah, semua dah tersurat dan tersirat. Yang penting, kita tahu dan amalkan cara penjagaan kesihatan diri supaya anak yang bakal dilahirkan sihat tanpa masalah.

5 Tips penjagaan diawal kehamilan

1)Segera ke klinik untuk mengetahui tahap kesihatan anda pada awal kehamilan. Ini bagi memudahkan anda supaya dapat merancang dah berhati-hati terhadap pekerjaan yang anda sedang hadapi. Juga dapat membuat ujian saringan penyakit yang boleh menjejaskan pertumbuhan bayi.

2)Pilih makanan yang bersesuaian. Sewaktu hamil, berkemungkinan anda akan membenci beberapa jenis makanan. Itu normal. Cuma, anda perlulah memberi penekanan terhadap pemakanan altelnatif lain supaya pola pemakanan anda waktu hamil adalah berkhasiat.

3)Ubat-ubatan yang berbahaya kepada bayi dan anda perlu dielakkan. Sekarang anda telah berbadan dua. Maka, jika anda mengalami kesakitan dan memerlukan mengambil ubat-ubatan, perlulah merujuk kepada yang pakar. Ada ubat-ubatan yang tidak sesuai diambil oleh ibu hamil, maka dari itu bertanya dengan yang pakar adalah yang terbaik.

4)Menjaga emosi. Emosi sewaktu hamil mungkin tidak sama sewaktu sebelum hamil. Kadang-kadang tidak semena-mena datang rasa sedih, nak marah dan sebagainya. Jadi, elakkan diri dari ketidakselesaan. Ambil masa tenangkan diri sekiranya  perasaan kurang enak melanda,

5)Banyakkan berehat. Diawal kehamilan, kita tidak pasti kekuatan rahim kita. Maka dari itu, bagi mengelakkan masalah kesihatan, keguguran dan sebagainya berehat dengan mencukupi itu amatlah perlu.

Mengapa nutrisi perlu mencukupi sepanjang kehamilan?

Seperti yang anda tahu, makanan yang anda makan sekarang bukanlah hanya untuk anda sahaja, tetapi juga kepada bayi anda. Ia penting bagi perkembangan dan pertumbuhan bayi. Mengekalkan kesihatan ibu, juga mengurangkan komplikasi semasa mengandung.

Berapakah pertambahan berat yang sepatutnya semasa mengandung ?

Purata pertambahan berat semasa mengandung adalah sekitar 12.5 kg, 20% daripada berat badan.

  • Trimester pertama :1-2 kg
  • Trimester kedua : 3-4 kg
  • Trimester ketiga : 6-7 kg

Vitamin apa yang sesuai untuk ibu hamil trimester pertama?

Sekarang tentu anda mahu vitamin yang boleh membantu mengekalkan kesihatan anda dan bayi anda bukan? Baik..

Saya cadangkan, ambil vitamin mengikut keperluan anda dan bayi anda. Antara vitamin yang terbaik diambil adalah :

  • B-komplek ( Asid Folik )

Asid folik adalah salah satu vitamin dalam kumpulan B. B kompleks juga adalah vitamin jenis larut air dan mudah musnah akibat stress, pencemaran dan sebagainya. Mengapa kita perlukan b kompleks dalam menu harian? B kompleks terdiri daripada kumpulan lapan (8) vitamin B iaitu thiamin (B-1), riboflavin (B-2),niacin (B-3), pantothenic acid (B-5), pyridoxine (B-6), folic acid (B-9) and cobalamin (B-12) dan Biotin. Secara umumnya, B kompleks meningkatkan metabolisme badan, menukarkan gula kepada tenaga, menstabilkan hormon dan penting untuk kesihatan saraf. Dengan kata lain, B kompleks dapat mengurangkan stress, meningkatkan daya fikiran,  membuat wajah berseri-seri. Kalau nak tau, riboflavin dalam B kompleks lah yang memberikan warna kuning fluorescent pada urin dan susu ibu.

  • Vitalea

Vitalea membekalkan multivitamin yang dirumus khas dengan 28 jenis vitamin dan mineral penting termasuk zat besi dan juga asid folik (dalam bentuk folate) yang perlu untuk kesihatan optimum ibu serta memastikan ibu sentiasa bertenaga. Ibu sangat digalakkan mengambil vitalea untuk menampung keperluan nutrisi sepanjang kehamilan lebih-lebih lagi jika ibu mempunyai hemoglobin (hb) yang rendah atau anemia.

  • Vitamin c

Vitamin C tidak boleh dihasilkan oleh tubuh kita. Jadi, kita perlu dapatkan dari sumber luar. Vitamin C dapat mempertingkatkan sistem imun badan. Sistem imun yang kuat dapat menjadi benteng supaya kita tidak mudah dijangkiti penyakit. Sebiji vitamin C shaklee 500g adalah bersamaan dengan 6 1/2 biji buah oren. Sanggup ke nak makan sampai sebanyak tu sehari? sebiji buah oren navel (yg jenis manis tu..) RM1 jugak saya tengok kat pasaraya. Uniknya vitamin C Shaklee pula ia berteknologi pelepasan bermasa. Maksudnya 100mg vitamin c dilepaskan ke dalam tubuh setiap jam. Ini kerana, vitamin C adalah sejenis vitamin larut air dan mudah musnah. Kalau semua vitamin C tu terus dilepaskan waktu kita makan vitamin tu, badan kita tak dapat khasiat vitamin C tu sepenuhnya sepanjang hari.

  • Ostematrix ( kalsium )

Ostematrix mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kalsium semata-mata tidak mampu dimanfaatkan oleh tubuh tanpa magnesium dan vitamin D yang mencukupi. Ostematrix dapat membantu masalah mengatasi keletihan, cramp, kebas-kebas, sembelit dan banyak lagi. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan Ostematrix terbukti dapat membantu penghasilan susu ibu, provided konsep asas penyusuan (supply vs demand) dipatuhi.

Walau bagaimanapun, pengambilan vitamin haruslah kena pada caranya. Tidak boleh mengambil suplimen/vitamin tanpa mendapat konsultasi sewajarnya. Ini kerana, ada vitamin yang kurang penyerapan sekiranya diambil bersama-sama.

trimester    qq

Baik, harga bagi set Hamil Trimester pertama hanyalah RM 296.00 .

Nantikan artikel set Hamil Trimester 2 dan 3 ya.. J

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, SAYA ADALAH WAKIL PENGEDAR SAH ANDA. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

Klik Sini Untuk Senarai Penuh Pakej Shaklee

Nama : Noreha Mahat

ID : 1073023 

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/ norehamahat@gmail.com

Fb: Cari Vitamin.com

Phone/ Message/ wassap : 017-7672250/ 011-32476100

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

PROMOSI SHAKLEE JANUARI 2015

Promosi Shaklee kembali lagi. Selamat tahun baru sempena kedatangan tahun 2015. Bulan ini pihak Shaklee telah mengumumkan Promosi Shaklee yang sangat mengujakan. Mana tidaknya, produk yang dah lama tiada dipasaran pun, telah boleh didapati sekarang.

  • “Shaklee JANUARY New Year Promotion

Vivix – Buy 6 FREE 1 RM2850 + Membership

  • Vivix – Twinpack RM950 + Membership
  • Alfalfa(s) – Buy 6 FREE 1 RM322.50
  • Alfalfa(s) Twin pack – RM107.50
  • Alfalfa (L) – Buy 6 FREE 1 RM585
  • Alfalfa(L) – Twin pack RM195
  • Vitalea for Children – Buy 3 FREE 1 RM 333

promo

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, seperti harga mengikut budget anda, boleh menghubungi saya di talian berikut :

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

Nama : Noreha Binti Mahat

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/ norehamahat@gmail.com

Phone/ Message/ wassap : 017-7672250 / 01132476100

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

 

 

Cek Tahap Kesihatan Anda :: Pencegahan Awal Adalah Lebih Baik

Zaman sekarang kita amat terdedah dengan pelbagai penyakit. Apa tidaknya, persekitaran yang tidak sihat, stress keterlaluan, dan tahap pengambilan makanan yang tidak seimbang boleh menyebabkan seseorang ditimpa pelbagai penyakit. Itu belum dikira lagi sekiranya seseorang mengambil ubat-ubatan yang kurang dari segi tahap keselamatannya.

Baik, anda pembaca yang setia. Sebenarnya, amat sukar untuk kita mengelakkan diri dari terkena penyakit. Kalau tidak terkena penyakit kritikal sekalipun, mungkin penyakit biasa boleh menyerang. Itu lumrah. Cuma, bagaimana usaha kita bagi mengelakkan diri dari penyakit yang tidak diingini? Musibah penyakit itu kerja Allah, namun kita diberi kuasa untuk berusaha selagi mana ianya dibenarkan dan tidak menyalahi hukum Allah.

sakit

Cuba anda perhatikan, antara penyakit yang kritikal dialami oleh penduduk Malaysia khasnya seperti Kanser, penyakit Jantung, Diabeties, Buah pinggang dan lain-lain. ianya amatla menakutkan bukan? Seperti saya katakan tadi, penyakit itu datangnya dari Allah. Namun, sebagai hambanya, kita perlu berusaha supaya dijauhkan dari penyakit-penyakit tersebut.

Saya suka sihat. Untuk itu, saya juga suka orang dikelililng saya sihat. Saya juga mahu anda sihat! Jadi, saranan saya, JAGALAH KESIHATAN, kawal pemakanan, kurangkan pengambilan makanan yang berkolestrol tinggi. Ambil buah-buahan dan sayur-sayuran. Kalau boleh, ambil vitamin tambahan. Tak salah untuk mengambil vitamin tambahan. Tetapi awas! pastikan vitamin yang anda pilih selamat dan halal dimakan..

Anda tentu tahu suplimen tambahan yang saya ambil. Sejak saya kenal dan menggunakannya, saya tidak rasa untuk bertukar kepada suplimen lain. Anda nak tahu kenapa? Ini kerana, setelah saya mengkaji sedikit sebanyak tentang Shaklee, Shaklee 100% menggunakan sumber semulajadi. Shaklee tidak mencampurkan bahan terlarang bagi semua Produk Shaklee. Mungkin anda akan mengatakan, saya memuji Shaklee sekadar untuk menjual. Tetapi.. tidak! Apalah guna menjaja suplimen untuk keuntungan semata-mata kalau akhirnya pengguna yang akan terima bahananya. Bukankah saya juga yang akan dipersoalkan depan Allah Taala nanti.

Baik, anda boleh baca di sini untuk keterangan lanjut ( web Shaklee Malaysia ). Sejak dua tiga menjak ini, ada juga saya dengar tentang orang menceritakan keburukan Shaklee. Tidak pasti dari mana sumbernya. Tetapi yang pasti, produk Shaklee hanya menggunakan bahan semulajadi untuk bagi setiap keluaranya. Kalaupun selepas makan ada masalah yang datang, itu sebenarnya dipanggil healing krisis atau proses penyembuhan awal. Dan satu lagi saya suka untuk mengigatkan. Ambil supliment perlulah mengikut rule atau aturannya. Jangan ambil suplimen sehingga anda faham cara pengambilan, aturan serta kondisi kesihatan anda. Suplimen Shaklee dirumus bagi menyelesaikan masalah-masalah tertentu. Dan tentu sahaja ada suplimen yang sesuai dan tidak sesuai diambil mengikut kesihatan tubuh badan seseorang.

Jadi, saya syorkan. Pilihlah penjual Shaklee yang betul-betul mahu menbantu anda menyelesaikan masalah anda. Bukan hanya menjual dan tinggal..

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

biodata

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

Dan

SINI UNTUK SENARAI HARGA PENUH SHAKLEE

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
1 2 3 4 10