Berhenti Merokok Dengan Vivix Shaklee

Berhenti Merokok Semulajadi

berhenti merokok

Tahukah anda bahawa merokok sangat membahayakan kesihatan? Bukan sahaja kesihatan diri perokok tersebut , bahkan orang sekeliling yang berada berdekatan dengan perokok tersebut pon turut terkena bahananya.

Kasihan bukan, orang yang tidak merokok tetapi mendapat penyakit asbab dari seorang perokok tegar yang berhampiran. Kajian mendapati bahawa, penghidu asap rokok lebih berisiko mendapat penyakit berbanding si perokok tegar! Asap rokok yang dihidu oleh perokok, atau mereka yang berada di sekelilingnya, akan memasuki rongga mulut dan hidung melalui kerongkong ke paru-paru. Kandungan asap rokok akan menyebabkan kerosakan tisu, sekaligus mengundang pelbagai penyakit di mulut, kerongkong dan barah.

Tahu tak rokok telah difatwakan HARAM. Tahu kenapa haram? Sebab salah satunya rokok menganiaya diri sendiri dan orang lain. Kalau anda merokok, macam anda nak bunuh diri lah. Tapi bunuh diri yang tak berapa nak nampak gitu. Sebabnya, dia musnahlah dalaman. Kat luar nampak elok je. Tapi dalam, perlahan-lahan, membusuk! Aduh…

7 Sebab Utama Kenapa Anda Wajib Berhenti Merokok :

  • Rokok pembunuh senyap !
  • Membahayakan isteri, anak-anak khususnya bayi, dan insan keliling. Kalau kasihan dan sayangkan orang keliling anda, anda perlu BERHENTI merokok.
  • Merokok penyebab Kanser paru-paru, kanser lidah dan lain-lain
  • Merosakkan gigi dan penyebab nafas berbau
  • Mudah letih, stamina berkurang dan nampak lesu tidak bermaya
  • Boleh mati pucuk bagi lelaki !
  • Keguguran bagi wanita dan boleh menyebabkan kelahiran anak pra-matang atau cacat !

berhenti merokok 2

Saya memahami, untuk berhenti merokok secara mendadak agak sukar. Mana taknya, bertahun-tahun hisap. Dah macam makanan tambahan kedua. Sukar bukan? Time sekolah dulu, pernah saya ada kawan yang tegar merokok. Memang hari-hari wajib merokok. Kalau tak, mata kemerah-merahan berair. Ngeri gitu!

Bagi anda penghisap rokok tegar, cubalah berhenti perlahan-lahan. Kalau sebelum ini ambil 10 batang sehari. Apa kata, cuba kurangkan kuantiti pada hari berikutnya. Ha.. boleh kan. Nak seribu daya, tak nak seribu dalih. Ha.. tu peribahasa yang biasa digunakan. Kalau agak-agak nak merokok tu, cuba bayangkan anak dan isteri. Kasihan mereka..

Saya kongsikan sedikit, 5 cara mudah nak berhenti merokok ! sebelum tu, cuba tonton video ini. Bagaimana encik ni berhenti merokok buat selama-lamanya ! Satu hari, isteri beliau memperkenalkan Vivix Shaklee. Dan, apabila beliau cuba untuk kembali merokok, rokok jadi tawar dan tak sedap langsung! Jom tonton dulu

  • Niat. Niat untuk berhenti dari merokok lah. Kena niat, sebab niat menentukan apa yang kita nak. Macam solatla. Tak ada niat, tak sah. Tak de niat nak berhenti rokok, memang payah!
  • Buat jadual pengambilan dan kurangkan kuantiti harian. Maksudnya, ada carta harian untuk anda berhenti perlahan-lahan. Ingat, berhenti mendadak mungkin menyebabkan anda hilang sabar dan akhirnya anda tension dan akan meneruskan kembali tabiat merokok
  • Sibukkan diri dengan aktiviti sihat. Seperti beriadah, aktiviti kemasyarakatan dan lain-lain.
  • Hindari tempat berasap serta berkumpul bersama-sama perokok lain. Kalau ada rakan yang ajak merokok, tahan diri
  • Elakkan pengambilan minuman yang merangsang untuk rokok spt caffein
  • Hisap gula2 bila terasa nak merokok.
  • Ambil suplimen tambahan. Ianya bagi merawat kesan tinggalan lama di tubuh badan akibat merokok.

istimewa vivix

Berhenti Merokok Dengan Vivix Shaklee!

Saya syorkan kepada perokok tegar, cubalah ambil Vivix Shaklee. Mudah-mudahan ia membantu anda untuk hidup dengan lebih  sihat lagi.

Saya tidak kata ambil Vivix anda akan terus berhenti merokok. Kerana saya tidak merokok dan tidak tahu kesannya. Tapi, mereka beritahu mereka telah berjaya berhenti merokok, dengan pengambilan Viivix Shaklee. Kalau mereka mampu, kenapa anda tidak kan? Anda boleh buktikan juga seperti mereka ini !

testi-1

testi 2

testi 3

Jadi, pilihan di tangan anda. Buat pilihan terbaik dan ambil tindakan. semoga berjaya !

Kami adalah pengedar sah Shaklee Malaysia . Sekiranya anda berminat dengan produk-produk Shaklee, boleh hubungi saya ditalian : 011-32476100 . COD sekitar kawasan : SEGAMAT ( id : 1073023 )

Jadi bagi anda yang nak jadi sebahagian dari kami juga , boleh terus whatsapp 011-32476100. Pastikan anda mendaftar dengan kumpulan SID yang terbaik di Malaysia.

Whatsapp : NOREHA : 011-32476100.

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/norehamahat@gmail.com

Juga penghantaran seluruh Malaysia melalui perkhidmatan kurier

TERIMA KASIH

DAFTR SHAKLEE

Promosi Shaklee Julai 2015

Promosi Shaklee Kembali Lagi..

Jangan tak tau ya, setiap bulan Shaklee pasti ada buat Promosi . Dan, untuk bulan Julai ni Shaklee bagi lagi promosi yang semestinya ditunggu-tunggu oleh pengguna tegar Shaklee. Jeng-jeng.. hehe

Baik, PROMOSI bulan Julai adalah :

promosi julai 1

  • Vivix = Buy 6 Free 1 = Free Delivery + Free Membership + Cash Back
  • 6 botol = RM 3021.00 . Free 1 botol. (Anda jimat : RM 503.50 )
  • Free Membership bernilai : RM 69.00
  • Dapat cash back

Atau :

Vivix = Buy 2 = dapat Diskaun 5%. = Free Delivery + Free Membership + Cash Back

  • 2 botol = RM 1007. Tapi kan dapat diskaun 5%. Jadi, anda hanya perlu membayar RM 956.65. ( anda jimat : RM 50.35 )
  • Free Membership : RM 69.00
  • Cash back

promosi julai 2

  • B- Complex Shaklee = Buy 3 Free 1 . Anda hanya perlu membayar =RM 170.98. anda jimat RM 56.98 sen tau !
  • Vita- Lea For Children = Buy 3 Free 1. Anda hanya perlu membayar = RM 352.98. anda jimat RM 117.66

Jadi, jangan lepaskan peluang ni tau. Valid sampai 31 Julai ni je. Lepas ni kenalah tunggu Shaklee buat promosi lagi. Ok. Jika anda berminat, boleh terus hubungi saya Noreha ditalian: 011-32476100

 Lagi satu saya ingatkan, Yes Program Shaklee masih berjalan tau. 5 Insentif yang sangat hebat menanti anda, sekiranya anda mendaftar ahli sebelum akhir Oktober 2015. Dapat Free Vitalea lagi. Ok.♥♥

Kami adalah pengedar sah Shaklee Malaysia . Sekiranya anda berminat dengan produk-produk Shaklee, boleh hubungi saya ditalian : 011-32476100 . COD sekitar kawasan : SEGAMAT ( id : 1073023 )

Bagi anda yang nak jadi sebahagian dari kami juga , boleh terus whatsapp 011-32476100. Pastikan anda mendaftar dengan kumpulan SID yang terbaik di Malaysia.

Whatsapp : NOREHA : 011-32476100.

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/norehamahat@gmail.com

DAFTR SHAKLEE

5 Tips Kulit Cantik Dan Sihat :: Anda Harus Lakukan

Kulit yang cantik ,sihat lagi menawan tentu sahaja diidamkan oleh para wanita. Tidak terkecuali juga para lelaki. Apa tidaknya, dengan memiliki kulit yang menawan secara motivasinya meningkatkan keyakinan seseorang, untuk melakukan pelbagai tugasan. Siapa kata kulit yang cantik tidak penting untuk melakukan tugasan? Bagi saya, dengan memiliki kulit yang cantik, bersih sebenarnya menaikkan motivasi seseorang bagi melakukan kerja seharian dengan sempurna.

CUN MELECUN VIT

Cuba anda bayangkan , apabila terpaksa hari-hari berjumpa dengan clien, dengan anda pulak  memiliki kulit yang kusam, tidak ceria, berminyak .. owh, tentu sahaja anda kelihatan kurang berkeyakinan .

KULIT CUN

Baik, suka saya berkongsi dengan anda 5 tips agar memiliki kulit yang cantik dan sihat ::Anda Harus lakukan

PERTAMA :

:: Makan Makanan Yang Berkhasiat

Ha, kalau anda nak tahu, makanan harian yang kita ambil sedikit sebanyak mempengaruhi kulit kita. Cuba elakkan dari mengambil terlalu kerap makanan yang bergoreng dan berminyak. Sesekali bolehlah. Kalau dah terlalu kerap, bukan sahaja memberi kesan pada kulit, malahan kolestrol tinggi pulak.

** Banyakkan makan buah-buahan,  sayur-sayuran, ikan, ayam, kekacang, susu dan produk tensusu. Makan secara teratur dan makan makanan yang kaya nutrisi.

** Pengambilan suplimen yang betul juga penting untuk keperluan badan. Saya cadangkan, ambil vitamin C dan vitamin E untuk kecantikan. Ianya terkenal sebagai antioksidan dan baik untuk kulit sihat.

KEDUA :

:: Banyakkan minum air masak atau air putih.

Ha.. minum air berperisa atau air manis bukan tak boleh, air kopi ke, air nescafe ke, boleh tetapi kurangkan lah ye. Cuma amalkan minum air putih sebanyak 2 liter dan lebih. Jangan kurang. Air amat penting untuk tubuh badan kerana tekanan darah akan lebih konsisten sekaligus membuatkan jantung berfungsi dengan baik.

KETIGA :

:: Bersenam Dan Cergas

Satu lagi yang kebanyakan dari rakyat Malaysia kurang memberi perhatian. Mungkin kerana kesibukan bekerja menyebabkan aktiviti bersenam ini nampak tidak penting. Tidak bersenam sebenarnya mendatangkan Stress. Tekanan pada peringkat awal  akan mengakibatkan sakit kepala dan otot terutamanya di bahagian leher. Sebab itulah, apabila tertekan, kita mudah merasa kekejangan otot terutama leher.

**Bersenam dapat mengurangkan risiko sakit Jantung dan Kanser. Anda juga akan lebih rileks dan kurang menghadapi tekanan. Sekaligus, anda akan lebih ceria kerana aura bahagia masuk dalam diri. Kalau tak percaya, cubalah..

KEEMPAT :

:: Cuci Muka

**Nak cantik kenalah cuci muka selalu. Cuci dengan kerap supaya wajah menjadi segar. Islam itu indah. Bukankah anda perlu mengambil wuduk sekurang-kurangnya 5 kali sehari untuk solat?  Sesungguhnya anda akan lebih segar dan nyaman apabila sentiasa mengenakan air di wajah. ( Noted ). Nak tidur pun, cuci muka bersih-bersih. Jangan tidur bersama makeup!

KELIMA :

:: Berfikiran Positif

** Ha, tahukah anda bahawa, apabila kita stress sebenarnya lebih cepat berlaku penuaan pada struktur kulit kita. Kulit akan tampak lebih  tua berbanding usia! Wah, menakutkan. Masalah penuaan bermula apabila kulit mula mengendur. Stress keterlaluan akan menyebabkan ketidak mampuan tubuh dalam meneutralkan radikal bebas yang ada dalam tubuh. Jadi, jangan Stress! Think positif ! 😀

Tips tambahan. Lindungi Kulit dari Terik Matahari

** Ha, tips yang seterusnya ni amat mudah. Jauhkan diri anda dari sinaran matahari. Tapi jangan keterlaluan lah ye.. senyum..

** Seterusnya, Banyakkan Berdoa semoga apa yang kita inginkan akan dimaqbulkan. :mrgreen:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Untuk pengetahuan anda, Bulan Jun ni Promosi beli Vitamin E

It’s Back !!

-Buy 6 Free 1 ( 1 Botol = RM 149.00 sahaja  )

-Buy 6 Free Membership !!

-Buy 6 and Get  Exclusive invitation to join Ohsem Group

-Buy 6 Cash Rebate in Julai !!!

**Jadual pengambilan akan saya sertakan bila anda membuat pembelian dengan saya.. TQ **

PROMO VIITA E

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah WAKIL PENGEDAR SAH ANDA. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

Dan

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

biodata

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

Vivix

VIVIX 

Revolusi Terbaru dari Shaklee

Vivix ™ Campuran Minuman Botani Campurkan yang merupakan satu kejayaan dalam revolusi adalah satu kejayaan revolusi dalam nutrisi yang melibatkan polyphenol. Apa pula polyphenol ni? Nak menyebutnya pun berbelit lidah. Polyphenols ni adalah jenis mikronutrien yang banyak dalam diet kita dan juga bergantung banyak pada diet kita. Polyphenol ni terbukti berperanan penting dalam pencegahan penyakit-penyakit degeneratif (penyakit yang melibatkan tisu dan kemerosotan fungsi organ) seperti kanser dan penyakit kardiovaskular daripada muncul. Kebaikan dan kesan makanan jenis polifenol adalah bergantung kepada pada jumlah yang digunakan dan pada bioavailabiliti (BA) polifenol tersebut iaitu bagaimana polifenol ini mampu diserap sama ada bergantung pada dosage tertentu, cara pengambilannya (sama ada oral atau external). Ia juga berbeza dari satu individu ke individu yang lain.

Antara makanan yang tinggi kandungan polyphenol adalah termasuk buah-buahan, sayur-sayuran, bijirin dan kekacang, dan makanan yang segar.

Berikut adalah antara jenis buah-buahan yang kaya dengan polyphenol; termasuk Apples without skin, apple butter, or applesauce; Apple cider and juice; Apricots; Black- or red currants; Blackberries; Blood oranges; Blueberries; Chokeberries; Cranberries; Dates; Elderberries; Gooseberries; Green apples (with skin); Kiwi; Lemon; Ligonberries; Limes; Mangoes; Marionberries; Nectarines; Oranges: navel, tangelos, tangerines, Peaches; Pears; Plums and prunes (dried plums); Pomegranates; Quinces; Red or purple grapes; Red apples (with skin); Raspberries; Rhubarb; Raisins; Strawberries; Sweet or sour cherries, dan sebagainya (nak sebut pon banyak sangat).

 

Wow, banyaknya. Ada kenal semua buah tu? Ada makan?

Sayur-sayuran jenis yang macam mana pula. Antaranya ialah; Broccoli; Celery; Cherry or grape tomatoes; Corn; Eggplant (aubergine); Fennel; Garlic; Greens like kale and turnip; Kohlrabi; Leeks; Lovage; Onions; Lobak putih (Parsnips); Labu (Pumpkins); Sawi; Kobis Ungu; Rutabagas; Daun bawang (Scallions); Small spicy peppers; Sweet potatoes; Ulam pegaga (watercress).

Huh, tetapi, adakah kita banyak makan semua senarai makanan di atas untuk tahap polyphenol yang mencukupi untuk tubuh badan kita? Kalau rasa-rasa macam tiada, kini ada penyelesaian terbaik untuk kekal awet muda, tinggi antioksida dan boleh mengurangkan risiko kanser dan penyakit degeneratif ni dari datang. Itulah Vivix dari Shaklee! Ianya diuji secara klinikal dan patented. Ekskulsif untuk Shaklee.

Vivix™ Shaklee ni mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, anggur Muscadine, elderberry Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

 

Bilangan Saiz Setiap Botol
150 dalam 1 botol

Jadual Makan
Setengah Sudu Kecil Sehari
Simpan dalam peti sejuk
Goncang sebelum guna
Tiada perasa tiruan, pemanis, warna-warna, atau bahan pengawet tambahan.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

 >

Nama: Noreha binti Mahat; ID Shaklee: 1073023; Emel: nur_imtinan09@yahoo.com; Phone:  017-7672250

Kebaikan Polyphenol dan Vivix

VIVIX

Revolusi Terbaru dari Shaklee

Vivix ™ Campuran Minuman Botani Campurkan yang merupakan satu kejayaan dalam revolusi adalah satu kejayaan revolusi dalam nutrisi yang melibatkan polyphenol. Apa pula polyphenol ni? Nak menyebutnya pun berbelit lidah. Polyphenols ni adalah jenis mikronutrien yang banyak dalam diet kita dan juga bergantung banyak pada diet kita. Polyphenol ni terbukti berperanan penting dalam pencegahan penyakit-penyakit degeneratif (penyakit yang melibatkan tisu dan kemerosotan fungsi organ) seperti kanser dan penyakit kardiovaskular daripada muncul. Kebaikan dan kesan makanan jenis polifenol adalah bergantung kepada pada jumlah yang digunakan dan pada bioavailabiliti (BA) polifenol tersebut iaitu bagaimana polifenol ini mampu diserap sama ada bergantung pada dosage tertentu, cara pengambilannya (sama ada oral atau external). Ia juga berbeza dari satu individu ke individu yang lain.

Antara makanan yang tinggi kandungan polyphenol adalah termasuk buah-buahan, sayur-sayuran, bijirin dan kekacang, dan makanan yang segar.

Berikut adalah antara jenis buah-buahan yang kaya dengan polyphenol; termasuk Apples without skin, apple butter, or applesauce; Apple cider and juice; Apricots; Black- or red currants; Blackberries; Blood oranges; Blueberries; Chokeberries; Cranberries; Dates; Elderberries; Gooseberries; Green apples (with skin); Kiwi; Lemon; Ligonberries; Limes; Mangoes; Marionberries; Nectarines; Oranges: navel, tangelos, tangerines, Peaches; Pears; Plums and prunes (dried plums); Pomegranates; Quinces; Red or purple grapes; Red apples (with skin); Raspberries; Rhubarb; Raisins; Strawberries; Sweet or sour cherries, dan sebagainya (nak sebut pon banyak sangat).

 

Wow, banyaknya. Ada kenal semua buah tu? Ada makan?

Sayur-sayuran jenis yang macam mana pula. Antaranya ialah; Broccoli; Celery; Cherry or grape tomatoes; Corn; Eggplant (aubergine); Fennel; Garlic; Greens like kale and turnip; Kohlrabi; Leeks; Lovage; Onions; Lobak putih (Parsnips); Labu (Pumpkins); Sawi; Kobis Ungu; Rutabagas; Daun bawang (Scallions); Small spicy peppers; Sweet potatoes; Ulam pegaga (watercress).

Huh, tetapi, adakah kita banyak makan semua senarai makanan di atas untuk tahap polyphenol yang mencukupi untuk tubuh badan kita? Kalau rasa-rasa macam tiada, kini ada penyelesaian terbaik untuk kekal awet muda, tinggi antioksida dan boleh mengurangkan risiko kanser dan penyakit degeneratif ni dari datang. Itulah Vivix dari Shaklee! Ianya diuji secara klinikal dan patented. Ekskulsif untuk Shaklee.

Vivix™ Shaklee ni mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, anggur Muscadine, elderberry Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

>

Berminat?

Hubungi saya:

Nama: Noreha binti Mahat; ID Shaklee: 1073023; Emel: nur_imtinan09@yahoo.com;  Phone: 017-7672250

>

Rujukan:

http://ajcn.nutrition.org/content/79/5/727.full

http://www.livestrong.com/article/74380-foods-high-polyphenols/

http://mikeroussell.com/top-25-highest-polyphenol-rich-foods/

http://www.medinewsdigest.com/?p=199

http://www.integrativehealthreview.com/eating-nutrition/polyphenols-why-to-eat-plenty-of-fresh-fruits-and-vegetables/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...