Cek Tahap Kesihatan Anda :: Pencegahan Awal Adalah Lebih Baik

Zaman sekarang kita amat terdedah dengan pelbagai penyakit. Apa tidaknya, persekitaran yang tidak sihat, stress keterlaluan, dan tahap pengambilan makanan yang tidak seimbang boleh menyebabkan seseorang ditimpa pelbagai penyakit. Itu belum dikira lagi sekiranya seseorang mengambil ubat-ubatan yang kurang dari segi tahap keselamatannya.

Baik, anda pembaca yang setia. Sebenarnya, amat sukar untuk kita mengelakkan diri dari terkena penyakit. Kalau tidak terkena penyakit kritikal sekalipun, mungkin penyakit biasa boleh menyerang. Itu lumrah. Cuma, bagaimana usaha kita bagi mengelakkan diri dari penyakit yang tidak diingini? Musibah penyakit itu kerja Allah, namun kita diberi kuasa untuk berusaha selagi mana ianya dibenarkan dan tidak menyalahi hukum Allah.

sakit

Cuba anda perhatikan, antara penyakit yang kritikal dialami oleh penduduk Malaysia khasnya seperti Kanser, penyakit Jantung, Diabeties, Buah pinggang dan lain-lain. ianya amatla menakutkan bukan? Seperti saya katakan tadi, penyakit itu datangnya dari Allah. Namun, sebagai hambanya, kita perlu berusaha supaya dijauhkan dari penyakit-penyakit tersebut.

Saya suka sihat. Untuk itu, saya juga suka orang dikelililng saya sihat. Saya juga mahu anda sihat! Jadi, saranan saya, JAGALAH KESIHATAN, kawal pemakanan, kurangkan pengambilan makanan yang berkolestrol tinggi. Ambil buah-buahan dan sayur-sayuran. Kalau boleh, ambil vitamin tambahan. Tak salah untuk mengambil vitamin tambahan. Tetapi awas! pastikan vitamin yang anda pilih selamat dan halal dimakan..

Anda tentu tahu suplimen tambahan yang saya ambil. Sejak saya kenal dan menggunakannya, saya tidak rasa untuk bertukar kepada suplimen lain. Anda nak tahu kenapa? Ini kerana, setelah saya mengkaji sedikit sebanyak tentang Shaklee, Shaklee 100% menggunakan sumber semulajadi. Shaklee tidak mencampurkan bahan terlarang bagi semua Produk Shaklee. Mungkin anda akan mengatakan, saya memuji Shaklee sekadar untuk menjual. Tetapi.. tidak! Apalah guna menjaja suplimen untuk keuntungan semata-mata kalau akhirnya pengguna yang akan terima bahananya. Bukankah saya juga yang akan dipersoalkan depan Allah Taala nanti.

Baik, anda boleh baca di sini untuk keterangan lanjut ( web Shaklee Malaysia ). Sejak dua tiga menjak ini, ada juga saya dengar tentang orang menceritakan keburukan Shaklee. Tidak pasti dari mana sumbernya. Tetapi yang pasti, produk Shaklee hanya menggunakan bahan semulajadi untuk bagi setiap keluaranya. Kalaupun selepas makan ada masalah yang datang, itu sebenarnya dipanggil healing krisis atau proses penyembuhan awal. Dan satu lagi saya suka untuk mengigatkan. Ambil supliment perlulah mengikut rule atau aturannya. Jangan ambil suplimen sehingga anda faham cara pengambilan, aturan serta kondisi kesihatan anda. Suplimen Shaklee dirumus bagi menyelesaikan masalah-masalah tertentu. Dan tentu sahaja ada suplimen yang sesuai dan tidak sesuai diambil mengikut kesihatan tubuh badan seseorang.

Jadi, saya syorkan. Pilihlah penjual Shaklee yang betul-betul mahu menbantu anda menyelesaikan masalah anda. Bukan hanya menjual dan tinggal..

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

biodata

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

Dan

SINI UNTUK SENARAI HARGA PENUH SHAKLEE

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

KENAPA KESIHATAN ITU PENTING ??

Assalamualaikum wbt dan salam ceria.

Dewasa ini kita sangat-sangat terdedah kepada pelbagai penyakit. Dari penyakit yang biasa-biasa sahaja hinggalah kepada penyakit kronik. Ada yang masih kurang sedar, dan kurang mengambil perhatian terhadap kesihatan. Tetapi ramai juga yang telah menyedari betapa pentingnya kesihatan.dalam kehidupan ini.

Adakah kita yakin bahawa kita telah cukup baik dalam penjagaan kesihatan? Adakah kita mampu menghalang asap rokok yang dihisap oleh orang keliling dari mengganggu sistem penafasan kita? Adakah kita dapat pastikan air yang kita minum bebas dari klorin yang merbahaya? Jawapannya mungkin tidak.. Kita tak mampu untuk menghalangnya. Walaupun bukan kita yang merokok tetapi kita terdedah kepada bahaya rokok!

Kata pujangga “ Harga atau nilai kesihatan tidak diketahui kecuali orang-orang yang sakit “. Hal ini kerana, kesihatan tidak boleh dibeli dengan wang ringgit. Sesungguhnya, kesihatan adalah anugerah yang sangat mahal yang dianugerahkan oleh Sang Pencipta.

bersyukur sihat

Rasulullah SAW pernah bersabda “ Ada dua nikmat yang banyak melekakan manusia, iaitu nikmat sihat dan masa lapang” (Hadis riwayat Bukhari)

Kita sering leka tatkala kita masih sihat. Kita lupa bahawa, nikmat kesihatan boleh Allah tarik pada bila-bila masa. Kaedah terbaik adalah pencegahan awal. Bukankah “mencegah itu lebih baik dari mengubati??

Mengapa kesihatan itu penting?

Dengan kesihatan, kita mampu beribadah kepada Allah dengan baik. Bukankah manusia itu diciptakan untuk beribadah kepada-Nya? Jika tubuh badan sakit, bagaimana untuk melaksanakan tanggunjawab dengan baik? Tanggungjawab kepada diri, orang lain dan sebagai seorang hamba! Ya, sakit ketentuan-Nya, namun sebagai hamba-Nya kita patut menjaga kesihatan bukan hanya berserah bulat-bulat kepada-Nya menentukan tahap kesihatan kita.

Suka saya kongsikan beberapa amalan yang Rasulullah buat untuk mencegah dari penyakit. Antaranya, mengamalkan minuman air sejuk setiap pagi (bukan ais ya). Rasulullah juga melarang makan makanan darat bercampur dengan makanan laut, Nabi juga mengajar menjilat jari lepas makan. Cubalah, kita akan tahu betapa besarnya erti pengajaran yang Rasulullah sampaikan. Sesungguhnya pada diri Rasullah itu adalah Qudwah Hasanah( ikutan yang baik ).

Bila badan sihat, otak turut dapat manfaatnya. Kita akan lari dari tekanan perasaan. Hidup ceria dan dapat jalani kehidupan dengan lebih berkualiti. Saya yakin kita tidak akan menyesal dengan memiliki kesihatan.

kuage bahagia

Salam Tazkirah. 🙂 Moga jumpa lagi. 😆 🙂 😆

Kalsium Ostematrix Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Semoga pembaca sekalian sentiasa dalam pemeliharaan Allah SWT. Baik, kali ini saya akan ceritakan serba sedikit berkenaan Produk khusus untuk memelihara tulang supaya sentiasa kuat dan dapatlah kita melakukan kerja-kerja seharian dengan baik. Produk apa ya.. Ha.. tentu sajalah Ostematrix Shaklee. Wah.. sebenarnya bulan APRIL ni ada promosi OSTEMATRIX tau. Buy 6 Free 1. Wah..sangat bagus ni. Terlewat sikit umumkan. Tapi takpe. Masih dalam mood promosi  :mrgreen:

Ostematrix ini Famous tau. Nak tahu kenapa produk ni famous dan selalu orang cari?? Saya sendiri sehingga kini masih setia mengambilnya. Nanti saya beritahu kenapa saya mengambil suplimen ini.

KENALI OSTEMATRIX

Tak kenal, maka tak cinta. Jadi sebelum kita tahu fungsi dan manfaat utama Ostematrix ,adalah lebih baik kita tahu apa itu Ostematrix.

Ostematrix lebih daripada Sekadar Kalsium

OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.  ( Info dari sini )

 Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Macam tu juga saya. Sebelum menjadikan ostemarix sebagai suplimen tambahan , saya selalulah dengar orang sebut-sebut pasal Ostematrix untuk kalsium. Tapi saya takut nak try. Sehinggalah satu masa dahulu, saya pernah diserang sakit tulang yang agak kritikal bagi saya. Tidak boleh menulis kerana jari saya terasa sangat sakit. Untuk melangkah naik tangga pun amat-amat menyiksakan saya. Nak dijadikan cerita, saya cuba sebotol Ostematrix. Kesanya.. Alhamdulillah. Sakit tulang yang saya hidapi semakin berkurangan.

Baik, saya sudah pun kongsikan sedikit mengapa Ostematrix menjadi pilihan saya. Untuk itu cuba lihat Manfaat Ostematrix secara ringkas :

 Ostrmatrix Manfaat

 Okeylah, sampai sini dahulu sedikit perkongsian untuk kali ini. Semoga anda dapat manfaat dari perkongsian ini. Jumpa lagi  😆

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

Klik Sini Untuk Senarai Penuh Pakej Shaklee

Dan

Sini Untuk Senarai Harga Penuh Shaklee

Nama : Noreha Binti Mahat ( Mama Ainul )

ID Shaklee : 1073023

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/ norehamahat@gmail.com

Phone/ Message/ wassap : 017-7672250

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

Cara Pengambilan ESP Shaklee

 Assalamualaikum dan salam sejahtera. Kali ini saya akan berkongsi berkenaan cara pengambilan Soy  Energizing Protein ( ESP laa )hehe. Dah baca artikel saya sebelum ini? Kalau belum, sila baca ni dulu yeee..

Baik, artikel sebelum ini saya ada nyatakan bahawa ESP ni sangatla sedap kan.. Dan, sangat-sangatlah banyak khasiatnya. Kalau anda nak tahu, ESP ni bukan hanya boleh dan sedap diambil dengan air masak sahaja,tetapi boleh juga dicampurkan dengan buah-buahan ( jus la tu kan.. ), susu atau apa sahaja mengikut citarasa anda..senang bukan..

Baik,kalau anda nak kelihatan lebih cantik ( Semestinya Allah jadikan manusia itu memang dah cantik  tau) ,berseri..boleh cuba ambil ESP+Vita E Komplek

esp+v e

Vita E Complek– secara ringkasnya merupakan Anti-Oksidan dan menghalang kerosakan sel oleh radikal bebas. tengok sini okey..

Kalau anda minum ESP kerana nak kurus pun boleh.. Cuba ambil ESP+Lecithin.

lecithin

Lecithin merupakan sumber utama kolina yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan system saraf.membantu memecahkan lemak dan mengurangkan paras kolestrol. Tengok sini

Jika diambil untuk kesuburan pula, cuba ambil ESP+ GLA Complek

gla

Gla Complek dapat melegakan kesakitan semasa haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan tanda-tanda putusnya haid. Mengurangkan symptom biasa seperti gatal, bengkak, dan sakit sendi. Untuk keterangan lanjut, baca ini

 

 

Untuk set kesihatan tulang pulak, cuba ambil ESP+Ostematrix.

ostematrix

Ostematrix pulak berperanan membekalkan kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga membantu dalam pengecutan otot dan saraf.juga mengandungi Magnesium, vitamin D dan mineral Zink. maklumat tambahan baca ini

 

Kalau anda seorang wanita yang sedang hamil  ..haa,,sangat-sangatla baik untuk mengambil ESP sebagai makanan tambahan. Ambil ESP+Omega Guard.

omega guard

Omega Guard kaya dengan DHA dan EPA yang dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, system saraf dan fungsi mata. Mengurangkan paras kolestrol dan tekanan darah.

Jika anda sedang berpantang pun..masih sangat-sangatla digalakkan untuk meneruskan pengambilan ESP. dicadangkan, ambil ESP+Zink Complek .

al-falfa

Zink Komplek dapat membantu dalam metabolisme karbohidrat,lemak dan protein. Ianya dapat mengawal masalah keguguran rambut. Biasa kan dengar, rambut akan gugur setelah melahirkan  bukan??..

Untuk set Penyusuan pula, dicadangkan ambil ESP+ Al-Falfa.

al-falfa

Kenapa Al-falfa?? Sebab, Al-Falfa mengandungi vitamin A, C dan E. serta kalsium, potassium, fosforus, dan zat besi. Mengurangkan toksin dan merendahkan kolestrol. Ia juga dapat membantu memperbanyakkan susu ibu..wah…

Best bukan??.. haa, satu lagi.. untuk menambah dan mengekalkan tenaga,disarankan  juga ambil ESP+Performance

performance

Performance Shaklee dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi. Membantu anda berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat..

 

 

 

Sekarang, anda sudah dapat maklumat tambahan tentang cara pengambilan ESP. lepas ni bolehla cuba yer… 😆

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

Klik Sini Untuk Senarai Penuh Pakej Shaklee

Dan

Sini Untuk Senarai Harga Penuh Shaklee

Nama : Noreha Binti Mahat ( Mama Ainul )

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/ norehamahat@gmail.com

Phone/ Message/ whatsapp : 017-7672250

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

 

Manfaat Pengambilan Vita-Lea Iron Formula

Assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera. Semoga  para pembaca tidak jemu untuk ke sini. Baik, perkongsian pada kali ini sudah semestinya Produk Shaklee la kan.. 😆 hehe.  TAHUKAH ANDA..VITALEA merupakan salah satu killer produk Shaklee ?? Jom baca Fakta menarik tentang Vita-Lea Iron Shaklee..

TAHUKAH anda bahawa…

** Pada tahun 1915, Dr Forrest C.Shaklee mencipta Vitalized Minerals. Dan, salah satu multivitamin tertua didunia…ITULAH DIA VITALEA

**Killer product dari Shaklee kerana ia merupakan Multivitamin beserta iron sangat penting  untuk pembentukan darah dan sel.

**2 biji vitalea khasiatnya = bersamaan dengan 40 jenis lauk.

**Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yg dikenali sebagai Vita-Lea.

**Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA.

**Tablet Vita-Lea ini disaluti dengan spirulina (bukan pewarna tiruan seperti Obimin)

**Merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia.

** Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

** Vita-Lea telah dipilih oleh Center  for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Pendek kata .. Nak cantik, Nak kurus, Nak energy..Nak gemuk…Masalah rambut..Masalah kolestrol, gout..etc…Malas makan banyak2 vitamin, tak suka vitamin.. dan banyak lagi. Ambil je vitamin tu.. suggest je VITALEA TU… TAK PENAH TGK? Tengok sini..

Vitalea sangat-sangatla sesuai bagi sesiapa yang mementingkan kesihatan. Yelah kan.. Semua orang mahu sihat. Ibu mengandung dan menyusukan anak, kanak-kanak juga remaja untuk tumbesaran yang sempurna boleh cuba mengambil supliment tambahan ini. Bagi yang mahu menurunkan berat badan pun boleh mengambilnya ya.. Nak tahu lagi kenapa saya pilih Multivitamin ini?Ha.. Tajuk pun tentang Manfaat Pengambilan Vitalea Shaklee ni.. Baca ni okey,,

vitalea

Manfaat Utama:

  1. 1.     Menambah tenaga segera

Memberi tenaga, kecergasan tubuh, kekuatan mental, membantu memori, fokus dalam aspek pembelajaran dan kerja seharian.

  1. 2.     Pelengkap nutrisi

Sesuai untuk mereka yg mengamalkan diet tak seimbang, golongan vegetarian dan pesakit anemia.

  1. 3.     Keupayaan produktif

Penting untuk kanak-kanak dan remaja yg sedang membesar

  1. 4.     Elemen penting pada sel tubuh

Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.

  1. 5.     Melindungi organ

Melindungi fungsi buah pinggang dan hati.

Baik, saya klasifikasikan sekali lagi Siapa yang sesuai dan digalakkan ambil vitalea?

 

😆  Sesiapa sahaja yang nak pastikan badan sentiasa sihat dan bertenaga setiap hari.

😛 Ibu mengandung bagi nak memastikan HB sentiasa cantik dan bertenaga.

😆 Ibu menyusukan badan. Ibu menyusu perlukan nutrisi tubuh yang lengkap kan untuk hasilkan susu yang banyak dan khasiat. Rujuk entri ini untuk set menyusu lengkap

😆   Ibu yang baru lepas bersalin untuk memastikan badan ibu kembali cergas dan membina semula darah yang banyak hilang semasa tempoh bersalin. Rujuk entri ini untuk set berpantang shaklee.

:mrgreen:  Suri rumah yang sibuk, dan perlukan tenaga untuk menguruskan rumah tangga

😆  Lelaki yang merokok, yang kerja berat dan sentiasa sibuk sepanjang hari

😛  Mereka yang tidak sempat nak sediakan keperluan makanan yang lengkap dgn nutrisi untuk badan.

😆  Warga emas yang dah menopouse

Vita Lea

Ha.. Baiklah, Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

Klik Sini Untuk Senarai Penuh Pakej Shaklee

Dan

Sini Untuk Senarai Harga Penuh Shaklee

Nama : Noreha Binti Mahat ( Mama Ainul )

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/ norehamahat@gmail.com

Phone/ Message/ wassap : 017-7672250

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

 

Kenapa vitamin c Shaklee perlu untuk tubuh badan?

Assalamualakum dan selamat sejahtera. Entry pada kali ini suka  saya bercerita atau berkongsi sedikit perkongsian berkenanan vitamin c. Apa itu vitamin c Shaklee sustained release Vita-C? lihat sini..

Adakah anda tahu bahawa Vitamin c  sangat-sangatla diperlukan oleh tubuh badan seseorang. Pergerakan aktif sepanjang hari memungkinkan tubuh menjadi keletihan. Dan sekiranya dibiarkan tubuh badan kita berkerja keras tanpa had atau melantak tanpa di ‘servis’, lama-kelamaan, kerja yang kita lakukan turut tidak berkualiti .

Haa,.. disinilah perlunya badan kita dijinakkan dengan senaman dan pengambilan supliment yang bersesuaian.

Kenapa vitamin c Shaklee?

Membentuk Kolagen – Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

Memperbaiki Simptom Pendarahan – Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

Peningkatan Sistem Imun – Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.

Memerangi kanser – Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.

Mencantikkan Kulit – Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

Memperbaiki Insomnia – Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.

Mengekalkan kolestrol sihat – ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

images (4)

Apa akan jadi sekiranya kekurangan vitamin c?

*Seseorang mudah tertekan / Stress – sering letih dan lemah

*Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar Luka yang lambat sembuh

*Mudah selsema / bersin

*Wajah nampak tua dari usia (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen)

*Mudah dapat ulser

*Mudah demam / antibodi tak kuat

*Gusi berdarah

*Salur darah mengecil

*Sakit sendi

*Tanda lebam pada badan

*Weight loss (bukan kurus sihat tapi kurus yang tak sihat, lemah dan kusam)

Haa.. Nampak bukan??.. ini kenapa kita sangat-sangat memerlukan vitamin tambahan untuk tubuh badan kita. Untuk mengurangkan kerja harian, mungkin boleh..tetapi dalam keadaan suasana  kerja sekarang, ( utama bagi yang bekerja bawah majikan ) kita terpaksa berkerja bertungkus-lumus untuk mendapatkan kualiti kerja.

photo_20140203_153106

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

Klik Sini Untuk Senarai Penuh Pakej Shaklee

Dan

Sini Untuk Senarai Harga Penuh Shaklee

Nama : Noreha Binti Mahat

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/ norehamahat@gmail.com

Phone/ Message/ wassap : 017-7672250

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

Kenali Al-Falfa Shaklee

Assalamualaikum dan Salam sejahtera..

Selamat menempuh tahun 2014. Rasanya tahun ini adalah tahun yang lebih mencabar dari sebelum-sebelum ini . Apa tidaknya, dunia yang makin mencabar menggesa kita agar lebih giat dalam kehidupan.. Amboi..hehe

Intro je tu. Hehe. Tidak salah untuk berfalsafah kan,, asal ianya mencapai tujuan. Baiklah.. bersangkutan dengan itu , sebenarnya badan kita memerlukan lebih tenaga supaya kerja yang kita laksanakan akan lebih berkualiti dan dihargai.. Oleh itu, tubuh kita perlu dijinak-jinakkan dengan pengambilan vitamin yang betul. Jika kita abaikan kesihatan anugerah Allah yang satu ini mungkin lama-kelamaan tubuh badan kita akan menjadi lemah sebelum waktunya.

Memandangkan blog ini ditulis hanya berkenaan Vitamin, kali ini suka saya berkongsi tentang kebaikkan mengambil Vitamin.ehee..

APA ITU AL-FALFA SHAKLEE

Alfalfa merupakan tanaman yang dikenal mempunyai berbagai manfaat kesihatan. Alfalfa (Medicago sativa) termasuk dalam keluarga kacang-kacangan.

Tanaman ini dapat tumbuh sampai satu meter dan memiliki bunga kecil berwarna ungu.Tanaman alfalfa memiliki sistem akar sangat dalam hingga mencapai sekitar 4,5 meter.Kerana akar yang menghujam dalam itulah, tanaman ini terkenal tahan kekeringan.

Dipercaya pula, sistem akar yang dalam membuat alfalfa dapat menyerap mineral yang tidak biasa dijumpai di permukaan tanah.Hal ini membuat tanaman ini istimewa sehingga dinamai alfalfa oleh orang Arab yang berarti ayah dari tanaman.

Orang Arab menemukan kuda-kuda mereka menjadi kuat dan bugar setelah beberapa lama makan alfalfa.Alfalfa telah digunakan sebagai ubat herbal sejak berabad-abad dalam perubatan tradisional Cina dan ayurveda.

KENAPA AL- FALFA PENTING UNTUK TUBUH BADAN

**Mencuci hati, darah dan usus**

Ini adalah makanan yang sangat beralkali yg boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolonm darah dan mencantikkan kulit dan otot.

**Melawan Alahan** .Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athelete’s foot) dengan berkesan.

**Baik untuk perubahan patologi didalam usus dan perut **.Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung,hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

**Menyingkirkan lemak dan kolestrol ** Kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.

**Melawan tumor **.Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.

**Melegakan keletihan**. Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.

**Mengecah atritis dan merawat** – melegakan atritis dan kesakitan

Alfalfa-Complex

 

😆 LAGI KEBAIKAN DAN KELEBIHAN AL-FALFA SHAKLEE..  😆 

1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.

 2. Melegakan sakit sendi dan belakang.

3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.

4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’

5. Memberi kelegaan semasa haid

6. Merawat arthitis

7. Bagus untuk elergi dan ekzema

8. Merawat athma

9. Mencuci usus bagi membuang toksik

10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan buah pinggang

11. Meneutralkan asid dalam badan

12. Merawat masalah keputihan pada wanita

13. Membesar dan menegangkan payudara

14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri

15. Memulihkan urat selepas bersalin

16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan

17. Meningkatkan stamina seorang suami

18. Melegakan sembelit

19. Membuang angin dalam badan 😀

Oklah, itu sedikit maklumat berkenaan Al-Falfa Shaklee. Mudah-mudahan sedikit info itu dapat beri anda maklumat tambahan yang diperlukan.. Jumpa di artikel yang lain ya.. 😆 😆

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...