Tentang Energizing Soy Protein

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Bersempena bulan promosi ESP ni, teruja saya mahu menulis berkenaan Esp ( Energizing Soy Protein ). Tentu sajalah saya antara insan yang mengamalkan ESP ini. Wah.. rasanya.. sangatla sedap ūüėČ .Tengok sini

20140303_202331

Baik, Tahukah anda bahawa, Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Hakikatnya, pengasingan protein yang pertama ini dicipta oleh Dr Shaklee pada awal 70-an. Dimana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengetahui protein soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.

Energizing Soy Protein ini diiktiraf seluruh dunia. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi¬† ‚Äėnon- GMO‚Äô ( non-Genetically ¬†Modified Organism ) yang mana diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula, 850g ( 1 tin Energizing Soy Protein ) dihasilkan daripada 30 Kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama. Baca ini..

Energizing Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk  didalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

Apa itu asid amino??

Bila menyebut pasal asid amino, tentu sajalah nak tau kan pasal asid amino ni. Baik, protein terdiri lebih daripada 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protein yang berbeza mengikut keperluan protein dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia.

Terdapat asid amino tertentu yang dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia dikenali sebagai ‚Äď asid amino tidak perlu. Manakala asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh badan harus diperolehi daripada sumber pemakanan. Haa. Dan inilah yang kita kenali sebagai asid amino perlu. Dan.. Shaklee menyediakan kesemua asid amino perlu tersebut.

Siapa yang sesuai mengambil ESP ini?

Baik, Energizing Soy Protein ( ESP ) ini sangat-sangatlah sesuai diambil oleh semua peringkat umur tua dan muda. Manakala, kandungan Indeks Glisemik  (g.i) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia boleh diambil oleh pengidap kencing manis.

Lagi, ia sangat-sanagtla baik untuk :

(Kecantikan )

-Memudarkan dan menghilangkan parut.

-Kulit halus, mulus lagi gebu.. ūüė≥

(kesihatan )

-Kesihatan Jantung dan Prostat

-Membantu mengawal kolestrol

-Membantu masalah kesuburan

-Diet yang mengenyangkan…

esp soya

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

Klik Sini Untuk Senarai Penuh Pakej Shaklee

Dan

Sini Untuk Senarai Harga Penuh Shaklee

Nama : Noreha Binti Mahat (Mama Ainul )¬† ūüėÜ ūüėÜ

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/ norehamahat@gmail.com

Phone/ Message/ wassap : 017-7672250

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

Testimonial | Set Breastfeeding Shaklee – Part 4

Biarkan gambar berbicara. Muehehhehehe. Set Breastfeeding Shaklee. Masakan ramai berpuas hati jika ianya tidak bagus kan? :mrgreen:

 

 

Shaklee dah 20 tahun di Malaysia. Disahkan halal dan diiktiraf KKM dan badan Islam disahkan JAKIM. Cubalah. Pasti tak menyesal. InsyaAllah kite usaha untuk menyusu bersama!!! :mrgreen:

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

>

Nama: Noreha binti Mahat

Emel: nur_imtinan09@yahoo.com

Phone/message/wassap: 017-7672250

<

‚ÄúIngin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan¬†mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook‚ÄĚ

Testimonial | Shaklee Breastfeeding Set ‚Äď Part 2

Assalamualaikum, ini adalah salah satu lagi testimonial menggembirakan dari seorang ibu yang consume Shaklee Breastfeeding Set / Set B Breastfeeding Shaklee. Kami sebagai Shaklee Independent Distributor (SID) bukanlah semata-mata untuk mengaut keuntungan semata-mata. Kami berdiri di sini untuk beri konsultansi sebaiknya kepada para customer. Itu yang membezakan kami dengan penjual produk di kedai yang mana kita beli-penjual-terima-duit-dan-thats-it. Tiada follow up selepas itu, yang penting duit dah dapat. Tanyalah mana-mana Shaklee Independent Distributor (SID), jika mereka seorang SID yang beretika, kesemua info mengenai customer mereka, apa yang mereka beli, apa yang dicadangkan kepada mereka, semua ada tersimpan rapi dalam buku masing-masing.
Perkongsian dari seorang sahabat.
ALHAMDULILLAHBaru dapat call dari customer yang baru 2 minggu ambil set triple M Shaklee – beliau aim untuk penyusuan…..

komen beliau setelah 2 minggu ambil set triple M ni :

1) kepala pening bila makan alfalfa 5 biji – maka ibu yang bijak ini reduce to 3 biji, alhamdulillah resolve

2) Berat badan turun 2kg dalam 2 minggu – ini beliau macam tak percaya, timbang banyak kali pun memang betul reduce 2kg, sedangkan masa berpantang berat turun sikit je.

3) Badan dah tak letih uruskan 3 anak, dalam keadaan maid baru 1 minggu lari dari rumah.

4) Alhamdulillah perah guna tangan dapat 1 oz++ setiap kali, perah hanya 2 – 3 kali sehari, yang lain-lain direct feeding (beliau ialah housewife) – saya suggest beliau kerapkan perah walaupun bukan untuk buat stock tapi taknak susu tersimpan banyak di B sebab FULL B SLOWER MILK PRODUCTION.

5) beliau perasan sejak makan vitamin susu keluar laju dan baby kerap tersedak masa minum susu (ini tak bagus, tapi menunjukkan susu makin banyak) lalu saya suggest sebelum feeding perah dulu susu guna tangan supaya bila dah keluar yang aliran laju tu baru feed baby, dan saya suggest her to hold baby diagonally.

====================================

KESIMPULAN, BELIAU AMAT BERPUAS HAI DAN HAPPY DENGAN SET TRIPLE M SETELAH 2 MINGGU MENGGUNAKANNYA.

SEBAB TU SAYA BERANI BAGI JAMINAN PULANGAN WANG BAGI MOMMIES YANG BELI SET TRIPLE M ūüôā

====================================

Set ini menjadi pilihan utama ribuan ibu-ibu menyusu di Malaysia sejak 2008 kerana seringkali mereka mendapat pakej berikut :1) Badan cergas bertenaga
2) Bangun pagi segar dan tidak lesu
3) Kulit bertambah halus dan anjal
4) Keintiman juga bertambah baik
5) Dan paling utama, susu semakin banyak dan pekat, ada kes direkodkan sehingga menjangkau 22 oz sekali setiap kali perahan.

Untuk melihat Set Breastfeeding Shaklee yang mana sesuai dengan diri anda, boleh klik ke link di bawah ini.

>

SET BREASTFEEDING SHAKLEE / SET B PENYUSUAN SUSU IBU

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

>

Nama: Noreha binti Mahat

Emel: nur_imtinan09@yahoo.com

Phone/message/wassap: 017-7672250

<

‚ÄúIngin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan¬†mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook‚ÄĚ

Testimonial | Shaklee Breastfeeding Set – Part 1

Salam~!

Bukan nak exaggerated sangat. Bukan lah khabar-khabar angin pun. Malah ianya adalah pengalaman-pengalaman pengguna  Shaklee Breastfeeding Set itu sendiri. Tapi seperti yang saya kerap bebelkan pada potential customer, susu memang takkan terpancut-pancut keluar macam air terjun, hatta laju lagi air paip. Malah, laju lagi air di rumah yang dipotong bekalan air :mrgreen:

Harus diingat, hari pertama sehingga hari ke empat kelahiran bayi (secara averagenya), memang susu macam seolah-olah hampir tiada. Tapi jangan pula letak mindset ibu-ibu begitu. Ia adalah normal dan sebenarnya bayi hanya mempunyai saiz perut sebesar guli sahaja. Malah jika dipicit sekali pun, mungkin susu yang keluar bukan pun berwarna putih. Hanya jernih dan lekitan  seperti air gula sahaja! Tapi percayalah! Ia cukup untuk bayi anda! Dan jangan putus asa untuk direct feeding ya! :D (hugs).

Usah terpengaruh dengan express breastmilk berkoyan2 yang dipamerkan di dalam deep freezer ya. Ia bukan rasional untuk ibu yang baru sahaja selepas bersalin. Ia effort yang diperlukan berbulan-bulan lamanya. Susu anda cukup untuk bayi anda. Itu sahaja perlu ditanam di dalam mindset :-)

Ok, apa kata pengguna Set Breastfeeding Shaklee pula?

Shak Lee Za berkata dalam testimonial nya:

Sy ingin berkongsi testimoni diri sendiri. Sy ada ekzema ; kulit gatal dan kering,tone xsekata dan sblm ni mmg bergantung pd penggunaan krim gatal dr hospital yg mana x bagus sgt utk digunakan selalu sbb byk bhn kimia,kan.
Bersalin anak ke2,sy start guna set menyusu 3m. dan sekarang ni sy bebas dr bhn kimia sbb kulit sy lebih sekata,xgatal,xkering dan selama 7 bulan ni, sy rasa lebih sihat dan bertenaga walaupun terpaksa berjaga mlm melayan kerenah bby yg makin membesar. Kadang2 tidur mlm pon 2,3 jam shj.esok kena bgn pagi keje spt biasa.di opis,mata xmengantuk walaupon mulut nimengeluh,xcukup tidur.blk keje pon still bole layan kerenah anak n suami. Sy rasa lebih byk bersabar berbanding sblm sy amalkn shaklee.mungkin kerana vitamin b complex mengawal hormon positif sy kot?hehehe..secara logik nya begitu la..
Amazing kan??
Sy mmg mjadi shaklee lover sbb ianya mengoptimumkn penggunaan masa sy seharian..dan tahap kesihatan sy semakin ok dan nmpk lebih muda walaupun anak dah 2..itu kata org la,kn..=)

Alhamdulillah, another satisfied customer.

PM saya untuk tahu apa set yang sesuai untuk anda. Keperluan setiap ibu adalah berbeza ya. Ada ibu yang ceaser, ada ibu yang lahir anak kembar, ada ibu yang cepat letih, ada ibu yang susu banyak betul, tapi anak pun minum banyak betul, dan juga ada ibu yang menghadapi kekangan kewangan. Boleh PM saya, saya akan cuba consult sebaiknya.

Sebelum consume Set Breastfeeding Shaklee, perlu diingat konsep supply dan demand wajib diikuti terlebih dahulu ya.  Set Breastfeeding Shaklee hanyalah alternatif, tapi alternatif tanpa usaha dan ikhtiar memang takkan berjaya ya. Maklumlah, menyusukan bayi anda adalah pahala yang amat besar, maka juga bukan lah sesenang rupa untuk melaksanakannya ya. :D

Untuk melihat Set Breastfeeding Shaklee yang mana sesuai dengan diri anda, boleh klik ke link di bawah ini.

>

SET BREASTFEEDING SHAKLEE / SET B PENYUSUAN SUSU IBU

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

>

Nama: Noreha binti Mahat

Emel: nur_imtinan09@yahoo.com

Phone/message/wassap: 017-7672250

<

‚ÄúIngin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan¬†mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook‚ÄĚ

Set Bersalin Shaklee : Lagi Testimonial Mengujakan

Set Bersalin Shaklee – Kali ni saya ingin kongsikan lagi pengalaman ibu baru ini yang menggunakan vitamin Shaklee sebagai Set Bersalin beliau. Ternyata beliau amat berpuas hati dengan kesannya. Semoga pengalaman beliau dapat memberi manfaat kepada ibu-ibu baru yang tercari-cari set bersalin berkesan.

 

 

Puan Eizan berkata:

Salam semua
Sy nk share pengalaman sndiri menggunakan set bersalin shaklee ni. Sejak deliver baby no 2 semggu yg lepad, sy rasa bdn sihat bertenaga berbanding kali pertama dulu. Kuarga pun perasan keadaan sy ni. Kali ni sy bersalin melalui kaedah czer dan sy amat bersyukur sbb ditemukan dgn produk ni. Wlpun bb ada jaundis tp ianya amat membantu dgn penghasilan susu yg bnyk dan bb dpt minum dgn bnyk dan menurunkan bacaan jaundisnya. Di samping itu luka cepat baik dan yg plng sy suka keadaan parut czer tu xla seteruk yg pernah diceritakan oleh kwn2. Dgn pngambilan oste sy rase bdn amat bertenaga dan bgn pg dlm keadaan yg cergas. Sy amat berpuas hati dgn keadaan ni dan bersykur sgt.

Alhamdulillah, beliau berpuas hati dengan produk Shaklee ni. Anda bagaimana?

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA RUNCIT (RETAIL) SHAKLEE

>

Nama: Noreha binti Mahat

Emel: nur_imtinan09@yahoo.com

Phone/message/wassap: 017-7672250

<

‚ÄúIngin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan¬†mendaftar menjadi ahli Shaklee?¬†Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook‚ÄĚ

Set Diet Untuk Ibu Menyusukan

Ibu yang baru lepas bersalin mesti rasa aduhai lah kenapa berat badan ni tak kurang-kurang ni. Masih ada beberapa kilo perlu diturunkan yang masih tertinggal selepas beberapa bulan bersalin. Tapi, nak diet tak boleh. Tak berani. Sebab masih lagi menyusukan bayi. Takut-takut nanti bayi tak cukup nutrien pulak kang, lagi haru. Sebab ibu menyusukan perlukan banyak kalori tambahan. So, diet rendah kalori dan meal replacement is a big NO-NO ya. Taknak lah kita gadaikan kesihatan baby semata-mata nak kurus kan?

Kami amat menitik beratkan nutrisi bayi dan amat menyokong penyusuan susu ibu. Dan kami juga ingin membantu ibu-ibu menyusukan supaya dapat kembali berat asal mereka sebelum mengandung.

Tada!

Ini adalah Set Diet Untuk Ibu Menyusukan yang paling famous di Shaklee!

 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

 >

Nama: Noreha binti Mahat; ID Shaklee: 1073023; Emel: nur_imtinan09@yahoo.com; Phone: 017-7672250

Set Bersalin Shaklee – Set Bersalin Terbaik

Kenapa saya katakan Set Bersalin Shaklee merupakan Set Bersalin Terbaik?

Bukan saya nak exxagerate sangat-sangat. Tapi sudah banyak dah tertimonial yang menyatakan kebaikan Set Bersalin Shaklee ni. Dan ternyata ramai yang berpuas hati. Maklumlah sekarang ni zaman moden. Generasi X kini lebih gemar mengambil sesuatu melalui pembacaan dan mula menitik beratkan tentang kesihatan. Saya juga tidak pernah mengkondem produk bersalin lain di pasaran. Apa pun, pilihan tetap di tangan pelanggan dan kami juga tidak memaksa sesiapa untuk beralih kepada pengambilan vitamin dan supplement.

Rata-rata ramai pun dah tau kebaikan vitamin ibu bersalin. Berikut saya ceritakan antara vitamin-vitamin yang perlu ibu bersalin titik beratkan:

Omega-3 Asid Lemak
Sebahagian wanita mempunyai masalah stress, kemurungan, atau kadangkala dipanggil sebagai meroyan selepas melahirkan anak. Terdapat kajian kekurangan dalam omega-3 asid lemak boleh meningkatkan risiko seorang ibu bersalin jadi meroyan. Asid docosahexaenoic atau DHA, adalah salah satu daripada asid omega-3 yang paling bermanfaat. DHA membantu dalam penghasilan susu ibu dan menyokong perkembangan otak, mata dan sistem saraf tunjag untuk bayi yang baru lahir. Sebab itulah DHA juga disarankan pengambilannya semasa trimester III kandungan. Selepas bersalin, DHA masih boleh disalurkan kepada bayi anda melalui susu ibu.

Vitamin B9
Vitamin B-9 adalah asid folik atau folate. Semasa mengandung, ibu hamil disarankan menambah kandungan asid folik untuk membantu dalam pembangunan sistem saraf bayi. Selepas ibu bersalin, ibu tetap disarankan untuk terus mengambil vitamin inikerana ia juga penting untuk bayi yang baru dilahirkan. Bukan itu sahaja, asid folik juga dibuktikan dapat mengurangkan gejala kemurungan dan meroyan selepas bersalin. Ibu bersalin disarankan untuk mengambil asid folik sekurang-kurangnya sebanyak 500 mcg setiap hari.

Zink Tambahan
Zink adalah salah satu mineral yang penting untuk menyokong sistem imunbadan dan membantu melindungi badan daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas. Bila kita mengandung, kadar zinc yang diperlukan tubuh berubah, begitu juga bila ibu tu bersalin. Malah, ibu-ibu bersalin yang mengambil zink tambahan didapati lebih bertenaga berbanding ibu yang tidak mengambil zink. Manakala bayi yang baru dilahirkan pula kurang risiko untuk kolik. Zink yang diperlukan oleh ibu bersalin adalah lebih kurang 18 mg sehari. Sumber zink boleh didapati daripada telur, daging, tepung gandum penuh dan oat.

Kalsium
Yang ni memang tidak dinafikan lagi. Wanita memang cenderung untuk kehilangan ketumpatan tulang lebih-lebih lagi apabila sudah mengandung, bersalin, ditambah pula dengan menyusukan anak. Ibu menyusu perlukan 1,200 mg kalsium setiap hari untuk menyokong kesihatan tulang mereka serta pertumbuhan bayi yang sihat. Produk tenusu, sayur-sayuran mentah, badam dan hazelnuts mengandungi dos yang tinggi kalsium, tetapi sekiranya kita mampu mendapatkan keperluan harian tersebut melalui makanan, kita perlu untuk menambah dengan kalsium tambahan. Maklumlah, saya sendiri tidak tahan untuk telan sehingga 4 gelas susu setiap hari.

Vitamin A
Vitamin A membantu untuk mengekalkan kulit yang sihat, gigi, tisu tulang dan membran lembut dan menggalakkan penglihatan yang baik. Keperluan untuk vitamin A untuk ibu-ibu baru baersalin kira-kira sebanyak 1,300 mg sehari. Wanita yang menyusukan memerlukan vitamin A lebih banyak kerana ia juga disalurkan melalui susu ibu. Sumber Vitamin A adalah lobak merah, sayur-sayuran, ikan dan daging, tetapi jika tidak mampu mendapatkannya melalui pemakanan harian, maka pengambilan Vitamin A tambahan adalah lebih disarankan.

Di Shaklee, kami menitik beratkan kesihatan ibu kerana kami percaya ibu yang sihat akan menghasilkan susu ibu yang lebih berkualiti. Oleh sebab itulah, kami gabungkan Vitamin-vitamin sedia ada Shaklee sebagai Set Bersalin Terbaik yang merangkumi semua vitamin dan nutrisi yang diperlukan oleh ibu bersalin. Berikut adalah vitamin yang disarankan, dipandankan dengan Produk Shaklee kami.

  1. Sumber Omega-3 Asid Lemak – OmegaGuard Shaklee
  2. Vitamin B9 – Vitamin B-Complex Shaklee
  3. Zink tambahan – Zinc Complex Shaklee
  4. Kalsium – Ostematrix Shaklee
  5. Vitamin A – Vita-Lea Iron Formula Shaklee atau CarotoMax

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi sebagai Set Bersalin Terbaik anda, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

PAKEJ SET BERSALIN/ CONFINEMENT/ BERPANTANG SHAKLEE

 >

Nama: Noreha binti Mahat; ID Shaklee: 1073023; Emel: nur_imtinan09@yahoo.com; Phone:  017-7672250

 

 

 

 

 

Set B – Breastfeeding/ Penyusuan Susu Ibu

Oleh kerana ramai ibu yang menyusukan sangat berpuas hati dengan produk Set B – Breasfeeding/ Penyusuan Susu Ibu, saya ingin kongsikan mengapa set ini amat menawan hati para ibu yang menyusukan anak mereka. Antara sebabnya adalah:

Set B ini Dapat Memperbanyakkan Susu Ibu.
Ini kerana kandungan kalsium & protein dalam Alfalfa yang terdapat dalam set ini sangat tinggi. Alfafa ini bertindak sebagai milk booster dalam membantu penghasilan dan meningkatkan kualiti susu ibu. Saya terharu dan gembira bila mana ada ibu-ibu yang berjaya menyusukan anak mereka dengan bantuan Set B ini. Kita berikhtiar bukan?

Set B ini Dapat Meningkatkan Kualiti Susu Ibu.
Bila badan ibu kaya dengan nutrisi yang diperlukan, ibu akan cergas dan sihat. Vita Lea membekalkan hampir semua keperluan nutrisi harian yang diperlukan oleh tubuh badan. Ini menjadikan mood ibu semakin baik. Vita-C pula menjaga kesegaran dan pemulihan sel dan memperbaiki tisu,  menjadikan sel-sel badan ibu mantap. Dengan ibu, sudah tentulah kualiti susu ibu yang terhasil itu lebih kaya dengan nutrien yang diperlukan untuk bayi anda. Ini secara tidak langsung menjayakan penyusuan susu ibu tau!

Set B Ini Dapat Meningkatkan Produktiviti.
Asid folik yang terdapat di dalam Vitamin B-complex Shaklee mampu mengurangkan/mengelakkan kemurungan & menstabilkan hormon si ibu. Biasalah, ibu yang menyusukan anak kadang kala merasa stress dan tertekan. Tapi dengan bantuan B-complex, ia dapat dielakkan. Bila ibu berperasaan gembira dan mood pon ok, hormon oxytocin akan merembes dan sekaligus dapat membanyakkan dan meningkatkan kualiti susu ibu.

Macam mana? Apa kata anda mencuba sebelum mengkondem? Anda  tentu berpuas hati. Jika tak puas hati, kita boleh bincang lagi :mrgreen:

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH SET B – BREASTFEEDING / PENYUSUAN SUSU IBU SHAKLEE

 >

Nama: Noreha binti Mahat; ID Shaklee: 1073023; Emel: nur_imtinan09@yahoo.com; Phone:  017-7672250

Energizing Soy Protein (ESP) – Apa kata pelanggan?

Nor Hazizun Awang berkongsi pengalamannya dengan Energizing Soy Protein (ESP).

Saja nk berkongsi cerita dan testimoni saya sendiri selepas mengambil produk shaklee semasa berpantang sehingga sekarang.

Energizing Soy Protein (ESP)
– susu jadi pekat
– breast cepat penuh
– rasa sangat sedap

Ostematrix
– tak letih walaupun selalu berjaga malam menyusukan anak
– bangun pagi sangat cergas sampai terlupa nak rehat bila dh bat kerja rumah
– gigi dah tak sakit lagi
– yang menakjubkan kaki anak saya yg sebulan lebih sangat kuat sebab dia asyik nak berdiri jer bila kita angkat dia. saya rasa mungkin sebab ostematrix sbb 2 orang anak saya sebelum ni tak macam tu.

Alfafa
– susu sangat-sangat banyak
– baju selalu basah kalau lambat pam atau menyusu ank
– Baby selalu tercungap2 sebab ssu laju sangat sampai muka dia habis kna susu kalau dia lepas sebab tak sempat nak hisap. ūüôā
– makan alfalfa selepas makan malam dah cukup untuk keperluan baby keesokan hari. so, saya tak perlu nak makan 3x sehari alfalfa. Sangat jimat.

Vitamin C
– sejak ambik Vitamin C, alhamdulillah belum pernah kena selsema lagi.

Alhamdulillah, sehingga ke hari ini sy belum bagi lagi susu formula pada anak saya yang berumur 2 bln… sebab 2 orang anak saya sebelum ni dah bagi susu formula masa dalam pantang lagi sebab susu tak banyak.. syukur sangat-sangat… Allah murahkn rezeki anak saya kali ini..

 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

Nama: Noreha binti Mahat; ID Shaklee: 1073023; Emel: nur_imtinan09@yahoo.com; Phone: 017-7672250

SET B – Ibu Menyusu / Breastfeeding Shaklee

Kami di Vitamin IbuCergas menyediakan 3 jenis Set B Ibu Menyusu / Breastfeeding Shaklee yang berbeza untuk keperluan ibu yang berada dalam keadaan penyusuan yang berbeza. Beberapa pengetahuan am perlu diambil kira. Seperti pengambilan kalsium semasa menyusu. Kita sedia maklum, kalsium amat penting terutamanya kepada ibu yang menyusukan bayi. Sekiranya kita tidak mengambil supplement kalsium atau minum susu, susu badan yang kita hasilkan akan dibekalkan melalui badan kita sendiri! Menjadikan kebarangkalian osteoporosis semakin meningkat. Kami memberi fleksibiliti pilihan ibu menyusu yang bertepatan dengan budget kewangan anda.

 >

Set B 

Set ini merupakan set paling asas yang terdiri dari Vitalea, B complex, Vitamin C & Alfalfa.¬†Set ini sesuai untuk ibu-ibu menyusu yang masih baru lagi berjinak-jinak dengan produk Shaklee. Kira untuk ibu baru yang nak try atau ‘test’ berkesan atau tidak.
Siapa yang perlukannya?

  1. Ibu menyusu yang tidak mempunyai masalah penyusuan. Iaitu ibu yang memperoleh hasil perahan susu ibu melebihi 3 oz setiap kali pump atau setiap sesi.
  2. Ibu menyusu yang mahu memperkayakan nutrisi susu ibu.
  3. Ibu menyusu yang sihat dan mahu kekalkan kesihatan tubuh badan ibu.

>

Set B1

 

Set ini merupakan set asas penyusuan breastfeeding yang digabungkan dengan Ostematrix untuk sumber kalsium optimum untuk si ibu. Set ini terdiri dari Vitalea, B complex, Vitamin C, Alfalfa & Ostematrix.
Siapa yang sesuai ambil?

  1. Ibu menyusu yang seringkali merasai keletihan melampau.
  2. Ibu menyusu yang alah atau allergi dengan susu lembu. Sumber kalsium perlu diperolehi dari sumber lain selain susu lembu.
  3. Ibu menyusu yang ada masalah kekurangan kalsium.
  4. Ibu menyusu yang stress dengan kerja seharian.

 >

Set TRIPLE M (3M)

Set ini adalah set ibu menyusu Shaklee penuh lengkap yang terdiri dari Vita-lea, B complex, Vitamin C, Alfalfa, Ostematrix dan Energizing Soy Protein (ESP).Ia menjadi set PALING LARIS. Siapa yang disarankan mendapatkan set ini?

  1. Ibu yang mempunyai bayi kembar, anak susuan atau bayi yang kuat menyusu.
  2. Ibu yang ingin melakukan induce lactation (menyuskan tanpa mengandung), relaktasi iaitu ibu yang mahu menyambung semula penyusuan yang terhenti.
  3. Ibu yang nak ingin mula kumpul stok susu badan.
  4. Ibu yang menghadapi masalah di mana berat badan bayi tidak meningkat tetapi berat badan si ibu sendiri semakin bertambah.
  5. Ibu yang mempunyai masalah hasil perahan terlalu sedikit kurang 1 oz untuk setiap kali perahan digalakkan untuk berikhtiar menggunakan set ini.
Maka, dengan adanya Set Ibu Menyusu / Set B Breastfeeding Shaklee yang berbeza-beza ini, kami dapat menyediakan pakej bersesuaian dengan budget anda. Usah khuatir. Kami juga ibu menyusu seperti anda juga:D

Dapatkan juga jadual pam susu ibu yang efisien untuk tingkatkan hasil stok susu ibu anda DI SINI.

Ingin Pam Susu / Breastpump yang membantu anda mengumpul Stok Susu Ibu DI SINI

>

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

 >

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

ATAU

KLIK SINI UNTUK MENJADI AHLI DAN MENDAPATKAN HARGA AHLI (MEMBER) SHAKLEE

<

Nama: Noreha binti Mahat

Emel: nur_imtinan09@yahoo.com

Phone/message/wassap: 017-7672250

<

‚ÄúIngin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan¬†mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook‚ÄĚ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...