Tentang Energizing Soy Protein

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Bersempena bulan promosi ESP ni, teruja saya mahu menulis berkenaan Esp ( Energizing Soy Protein ). Tentu sajalah saya antara insan yang mengamalkan ESP ini. Wah.. rasanya.. sangatla sedap 😉 .Tengok sini

20140303_202331

Baik, Tahukah anda bahawa, Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Hakikatnya, pengasingan protein yang pertama ini dicipta oleh Dr Shaklee pada awal 70-an. Dimana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengetahui protein soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.

Energizing Soy Protein ini diiktiraf seluruh dunia. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi  ‘non- GMO’ ( non-Genetically  Modified Organism ) yang mana diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula, 850g ( 1 tin Energizing Soy Protein ) dihasilkan daripada 30 Kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama. Baca ini..

Energizing Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk  didalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

Apa itu asid amino??

Bila menyebut pasal asid amino, tentu sajalah nak tau kan pasal asid amino ni. Baik, protein terdiri lebih daripada 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protein yang berbeza mengikut keperluan protein dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia.

Terdapat asid amino tertentu yang dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia dikenali sebagai – asid amino tidak perlu. Manakala asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh badan harus diperolehi daripada sumber pemakanan. Haa. Dan inilah yang kita kenali sebagai asid amino perlu. Dan.. Shaklee menyediakan kesemua asid amino perlu tersebut.

Siapa yang sesuai mengambil ESP ini?

Baik, Energizing Soy Protein ( ESP ) ini sangat-sangatlah sesuai diambil oleh semua peringkat umur tua dan muda. Manakala, kandungan Indeks Glisemik  (g.i) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia boleh diambil oleh pengidap kencing manis.

Lagi, ia sangat-sanagtla baik untuk :

(Kecantikan )

-Memudarkan dan menghilangkan parut.

-Kulit halus, mulus lagi gebu.. 😳

(kesihatan )

-Kesihatan Jantung dan Prostat

-Membantu mengawal kolestrol

-Membantu masalah kesuburan

-Diet yang mengenyangkan…

esp soya

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

Klik Sini Untuk Senarai Penuh Pakej Shaklee

Dan

Sini Untuk Senarai Harga Penuh Shaklee

Nama : Noreha Binti Mahat (Mama Ainul )  😆 😆

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/ norehamahat@gmail.com

Phone/ Message/ wassap : 017-7672250

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

Testimonial | Shaklee Breastfeeding Set – Part 2

Assalamualaikum, ini adalah salah satu lagi testimonial menggembirakan dari seorang ibu yang consume Shaklee Breastfeeding Set / Set B Breastfeeding Shaklee. Kami sebagai Shaklee Independent Distributor (SID) bukanlah semata-mata untuk mengaut keuntungan semata-mata. Kami berdiri di sini untuk beri konsultansi sebaiknya kepada para customer. Itu yang membezakan kami dengan penjual produk di kedai yang mana kita beli-penjual-terima-duit-dan-thats-it. Tiada follow up selepas itu, yang penting duit dah dapat. Tanyalah mana-mana Shaklee Independent Distributor (SID), jika mereka seorang SID yang beretika, kesemua info mengenai customer mereka, apa yang mereka beli, apa yang dicadangkan kepada mereka, semua ada tersimpan rapi dalam buku masing-masing.
Perkongsian dari seorang sahabat.
ALHAMDULILLAHBaru dapat call dari customer yang baru 2 minggu ambil set triple M Shaklee – beliau aim untuk penyusuan…..

komen beliau setelah 2 minggu ambil set triple M ni :

1) kepala pening bila makan alfalfa 5 biji – maka ibu yang bijak ini reduce to 3 biji, alhamdulillah resolve

2) Berat badan turun 2kg dalam 2 minggu – ini beliau macam tak percaya, timbang banyak kali pun memang betul reduce 2kg, sedangkan masa berpantang berat turun sikit je.

3) Badan dah tak letih uruskan 3 anak, dalam keadaan maid baru 1 minggu lari dari rumah.

4) Alhamdulillah perah guna tangan dapat 1 oz++ setiap kali, perah hanya 2 – 3 kali sehari, yang lain-lain direct feeding (beliau ialah housewife) – saya suggest beliau kerapkan perah walaupun bukan untuk buat stock tapi taknak susu tersimpan banyak di B sebab FULL B SLOWER MILK PRODUCTION.

5) beliau perasan sejak makan vitamin susu keluar laju dan baby kerap tersedak masa minum susu (ini tak bagus, tapi menunjukkan susu makin banyak) lalu saya suggest sebelum feeding perah dulu susu guna tangan supaya bila dah keluar yang aliran laju tu baru feed baby, dan saya suggest her to hold baby diagonally.

====================================

KESIMPULAN, BELIAU AMAT BERPUAS HAI DAN HAPPY DENGAN SET TRIPLE M SETELAH 2 MINGGU MENGGUNAKANNYA.

SEBAB TU SAYA BERANI BAGI JAMINAN PULANGAN WANG BAGI MOMMIES YANG BELI SET TRIPLE M 🙂

====================================

Set ini menjadi pilihan utama ribuan ibu-ibu menyusu di Malaysia sejak 2008 kerana seringkali mereka mendapat pakej berikut :1) Badan cergas bertenaga
2) Bangun pagi segar dan tidak lesu
3) Kulit bertambah halus dan anjal
4) Keintiman juga bertambah baik
5) Dan paling utama, susu semakin banyak dan pekat, ada kes direkodkan sehingga menjangkau 22 oz sekali setiap kali perahan.

Untuk melihat Set Breastfeeding Shaklee yang mana sesuai dengan diri anda, boleh klik ke link di bawah ini.

>

SET BREASTFEEDING SHAKLEE / SET B PENYUSUAN SUSU IBU

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

>

Nama: Noreha binti Mahat

Emel: nur_imtinan09@yahoo.com

Phone/message/wassap: 017-7672250

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

Set Diet Untuk Ibu Menyusukan

Ibu yang baru lepas bersalin mesti rasa aduhai lah kenapa berat badan ni tak kurang-kurang ni. Masih ada beberapa kilo perlu diturunkan yang masih tertinggal selepas beberapa bulan bersalin. Tapi, nak diet tak boleh. Tak berani. Sebab masih lagi menyusukan bayi. Takut-takut nanti bayi tak cukup nutrien pulak kang, lagi haru. Sebab ibu menyusukan perlukan banyak kalori tambahan. So, diet rendah kalori dan meal replacement is a big NO-NO ya. Taknak lah kita gadaikan kesihatan baby semata-mata nak kurus kan?

Kami amat menitik beratkan nutrisi bayi dan amat menyokong penyusuan susu ibu. Dan kami juga ingin membantu ibu-ibu menyusukan supaya dapat kembali berat asal mereka sebelum mengandung.

Tada!

Ini adalah Set Diet Untuk Ibu Menyusukan yang paling famous di Shaklee!

 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

 >

Nama: Noreha binti Mahat; ID Shaklee: 1073023; Emel: nur_imtinan09@yahoo.com; Phone: 017-7672250

Set B – Breastfeeding/ Penyusuan Susu Ibu

Oleh kerana ramai ibu yang menyusukan sangat berpuas hati dengan produk Set B – Breasfeeding/ Penyusuan Susu Ibu, saya ingin kongsikan mengapa set ini amat menawan hati para ibu yang menyusukan anak mereka. Antara sebabnya adalah:

Set B ini Dapat Memperbanyakkan Susu Ibu.
Ini kerana kandungan kalsium & protein dalam Alfalfa yang terdapat dalam set ini sangat tinggi. Alfafa ini bertindak sebagai milk booster dalam membantu penghasilan dan meningkatkan kualiti susu ibu. Saya terharu dan gembira bila mana ada ibu-ibu yang berjaya menyusukan anak mereka dengan bantuan Set B ini. Kita berikhtiar bukan?

Set B ini Dapat Meningkatkan Kualiti Susu Ibu.
Bila badan ibu kaya dengan nutrisi yang diperlukan, ibu akan cergas dan sihat. Vita Lea membekalkan hampir semua keperluan nutrisi harian yang diperlukan oleh tubuh badan. Ini menjadikan mood ibu semakin baik. Vita-C pula menjaga kesegaran dan pemulihan sel dan memperbaiki tisu,  menjadikan sel-sel badan ibu mantap. Dengan ibu, sudah tentulah kualiti susu ibu yang terhasil itu lebih kaya dengan nutrien yang diperlukan untuk bayi anda. Ini secara tidak langsung menjayakan penyusuan susu ibu tau!

Set B Ini Dapat Meningkatkan Produktiviti.
Asid folik yang terdapat di dalam Vitamin B-complex Shaklee mampu mengurangkan/mengelakkan kemurungan & menstabilkan hormon si ibu. Biasalah, ibu yang menyusukan anak kadang kala merasa stress dan tertekan. Tapi dengan bantuan B-complex, ia dapat dielakkan. Bila ibu berperasaan gembira dan mood pon ok, hormon oxytocin akan merembes dan sekaligus dapat membanyakkan dan meningkatkan kualiti susu ibu.

Macam mana? Apa kata anda mencuba sebelum mengkondem? Anda  tentu berpuas hati. Jika tak puas hati, kita boleh bincang lagi :mrgreen:

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH SET B – BREASTFEEDING / PENYUSUAN SUSU IBU SHAKLEE

 >

Nama: Noreha binti Mahat; ID Shaklee: 1073023; Emel: nur_imtinan09@yahoo.com; Phone:  017-7672250

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...