Tentang Energizing Soy Protein

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Bersempena bulan promosi ESP ni, teruja saya mahu menulis berkenaan Esp ( Energizing Soy Protein ). Tentu sajalah saya antara insan yang mengamalkan ESP ini. Wah.. rasanya.. sangatla sedap šŸ˜‰ .Tengok sini

20140303_202331

Baik,Ā Tahukah anda bahawa, Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Hakikatnya, pengasingan protein yang pertama ini dicipta oleh Dr Shaklee pada awal 70-an. Dimana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengetahui protein soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.

Energizing Soy Protein ini diiktiraf seluruh dunia. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungiĀ  ā€˜non- GMOā€™ ( non-Genetically Ā Modified Organism ) yang mana diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula, 850g ( 1 tin Energizing Soy Protein ) dihasilkan daripada 30 Kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama. Baca ini..

Energizing Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produkĀ  didalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

Apa itu asid amino??

Bila menyebut pasal asid amino, tentu sajalah nak tau kan pasal asid amino ni. Baik, protein terdiri lebih daripada 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protein yang berbeza mengikut keperluan protein dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia.

Terdapat asid amino tertentu yang dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia dikenali sebagai ā€“ asid amino tidak perlu. Manakala asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh badan harus diperolehi daripada sumber pemakanan. Haa. Dan inilah yang kita kenali sebagai asid amino perlu. Dan.. Shaklee menyediakan kesemua asid amino perlu tersebut.

Siapa yang sesuai mengambil ESP ini?

Baik, Energizing Soy Protein ( ESP ) ini sangat-sangatlah sesuai diambil oleh semua peringkat umur tua dan muda. Manakala, kandungan Indeks GlisemikĀ  (g.i) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia boleh diambil oleh pengidap kencing manis.

Lagi, ia sangat-sanagtla baik untuk :

(Kecantikan )

-Memudarkan dan menghilangkan parut.

-Kulit halus, mulus lagi gebu.. šŸ˜³

(kesihatan )

-Kesihatan Jantung dan Prostat

-Membantu mengawal kolestrol

-Membantu masalah kesuburan

-Diet yang mengenyangkanā€¦

esp soya

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

Klik Sini Untuk Senarai Penuh Pakej Shaklee

Dan

Sini Untuk Senarai Harga Penuh Shaklee

Nama : Noreha Binti Mahat (Mama Ainul )Ā  šŸ˜† šŸ˜†

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/ norehamahat@gmail.com

Phone/ Message/ wassap : 017-7672250

ā€œIngin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook ā€œ

Testimonial | Shaklee Breastfeeding Set ā€“ Part 2

Assalamualaikum, ini adalah salah satu lagi testimonial menggembirakan dari seorang ibu yang consumeĀ Shaklee Breastfeeding Set / Set B Breastfeeding Shaklee. Kami sebagai Shaklee IndependentĀ Distributor (SID) bukanlah semata-mata untuk mengaut keuntungan semata-mata. Kami berdiri di sini untuk beri konsultansi sebaiknya kepada para customer. Itu yang membezakan kami dengan penjual produk di kedai yang mana kita beli-penjual-terima-duit-dan-thats-it. Tiada follow up selepas itu, yang penting duit dah dapat. Tanyalah mana-manaĀ Shaklee IndependentĀ Distributor (SID), jika mereka seorang SID yang beretika, kesemua info mengenai customer mereka, apa yang mereka beli, apa yang dicadangkan kepada mereka, semua ada tersimpan rapi dalam buku masing-masing.
Perkongsian dari seorang sahabat.
ALHAMDULILLAHBaru dapat call dari customer yang baru 2 minggu ambil set triple M Shaklee – beliau aim untuk penyusuan…..

komen beliau setelah 2 minggu ambil set triple M ni :

1) kepala pening bila makan alfalfa 5 biji – maka ibu yang bijak ini reduce to 3 biji, alhamdulillah resolve

2) Berat badan turun 2kg dalam 2 minggu – ini beliau macam tak percaya, timbang banyak kali pun memang betul reduce 2kg, sedangkan masa berpantang berat turun sikit je.

3) Badan dah tak letih uruskan 3 anak, dalam keadaan maid baru 1 minggu lari dari rumah.

4) Alhamdulillah perah guna tangan dapat 1 oz++ setiap kali, perah hanya 2 – 3 kali sehari, yang lain-lain direct feeding (beliau ialah housewife) – saya suggest beliau kerapkan perah walaupun bukan untuk buat stock tapi taknak susu tersimpan banyak di B sebab FULL B SLOWER MILK PRODUCTION.

5) beliau perasan sejak makan vitamin susu keluar laju dan baby kerap tersedak masa minum susu (ini tak bagus, tapi menunjukkan susu makin banyak) lalu saya suggest sebelum feeding perah dulu susu guna tangan supaya bila dah keluar yang aliran laju tu baru feed baby, dan saya suggest her to hold baby diagonally.

====================================

KESIMPULAN, BELIAU AMAT BERPUAS HAI DAN HAPPY DENGAN SET TRIPLE M SETELAH 2 MINGGU MENGGUNAKANNYA.

SEBAB TU SAYA BERANI BAGI JAMINAN PULANGAN WANG BAGI MOMMIES YANG BELI SET TRIPLE M šŸ™‚

====================================

Set ini menjadi pilihan utama ribuan ibu-ibu menyusu di Malaysia sejak 2008 kerana seringkali mereka mendapat pakej berikut :1) Badan cergas bertenaga
2) Bangun pagi segar dan tidak lesu
3) Kulit bertambah halus dan anjal
4) Keintiman juga bertambah baik
5) Dan paling utama, susu semakin banyak dan pekat, ada kes direkodkan sehingga menjangkau 22 oz sekali setiap kali perahan.

Untuk melihat Set Breastfeeding Shaklee yang mana sesuai dengan diri anda, boleh klik ke link di bawah ini.

>

SET BREASTFEEDING SHAKLEE / SET B PENYUSUAN SUSU IBU

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGAĀ SHAKLEE

>

Nama: Noreha binti Mahat

Emel: nur_imtinan09@yahoo.com

Phone/message/wassap: 017-7672250

<

ā€œIngin mendapat 4-5-6 angka sebulan denganĀ mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebookā€

Set Bersalin Shaklee – Set Bersalin Terbaik

Kenapa saya katakan Set Bersalin Shaklee merupakan Set Bersalin Terbaik?

Bukan saya nak exxagerate sangat-sangat. Tapi sudah banyak dah tertimonial yang menyatakan kebaikan Set Bersalin Shaklee ni. Dan ternyata ramai yang berpuas hati. Maklumlah sekarang ni zaman moden. Generasi X kini lebih gemar mengambil sesuatu melalui pembacaan dan mula menitik beratkan tentang kesihatan. Saya juga tidak pernah mengkondem produk bersalin lain di pasaran. Apa pun, pilihan tetap di tangan pelanggan dan kami juga tidak memaksa sesiapa untuk beralih kepada pengambilan vitamin dan supplement.

Rata-rata ramai pun dah tau kebaikan vitamin ibu bersalin. Berikut saya ceritakan antara vitamin-vitamin yang perlu ibu bersalin titik beratkan:

Omega-3 Asid Lemak
Sebahagian wanita mempunyai masalah stress, kemurungan, atau kadangkala dipanggil sebagai meroyan selepas melahirkan anak. Terdapat kajianĀ kekurangan dalam omega-3 asid lemak boleh meningkatkan risiko seorang ibu bersalin jadi meroyan. Asid docosahexaenoic atau DHA, adalah salah satu daripada asid omega-3 yang paling bermanfaat. DHA membantu dalam penghasilan susu ibu dan menyokong perkembangan otak, mata dan sistem saraf tunjag untuk bayi yang baru lahir. Sebab itulah DHA juga disarankan pengambilannya semasa trimester III kandungan. Selepas bersalin, DHA masih boleh disalurkan kepada bayi anda melalui susu ibu.

Vitamin B9
Vitamin B-9 adalah asid folik atau folate. Semasa mengandung, ibu hamil disarankan menambah kandungan asid folik untuk membantu dalam pembangunan sistem saraf bayi. Selepas ibu bersalin, ibu tetap disarankan untuk terus mengambil vitamin inikerana ia juga penting untuk bayi yang baru dilahirkan. Bukan itu sahaja, asid folik juga dibuktikan dapat mengurangkan gejala kemurungan dan meroyan selepas bersalin. Ibu bersalin disarankan untuk mengambil asid folik sekurang-kurangnya sebanyak 500 mcg setiap hari.

Zink Tambahan
Zink adalah salah satu mineral yang penting untuk menyokong sistem imunbadan dan membantu melindungi badan daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas. Bila kita mengandung, kadar zinc yang diperlukan tubuh berubah, begitu juga bila ibu tu bersalin. Malah, ibu-ibu bersalin yang mengambil zink tambahan didapati lebih bertenaga berbanding ibu yang tidak mengambil zink. Manakala bayi yang baru dilahirkan pula kurang risiko untuk kolik. Zink yang diperlukan oleh ibu bersalin adalah lebih kurang 18 mg sehari. Sumber zink boleh didapati daripada telur, daging, tepung gandum penuh dan oat.

Kalsium
Yang ni memang tidak dinafikan lagi. Wanita memang cenderung untuk kehilangan ketumpatan tulang lebih-lebih lagi apabila sudah mengandung, bersalin, ditambah pula dengan menyusukan anak.Ā Ibu menyusu perlukan 1,200 mg kalsium setiap hari untuk menyokong kesihatan tulang mereka serta pertumbuhan bayi yang sihat. Produk tenusu, sayur-sayuran mentah, badam dan hazelnuts mengandungi dos yang tinggi kalsium, tetapi sekiranya kita mampu mendapatkan keperluan harian tersebut melalui makanan, kita perlu untuk menambah dengan kalsium tambahan. Maklumlah, saya sendiri tidak tahan untuk telan sehingga 4 gelas susu setiap hari.

Vitamin A
Vitamin A membantu untuk mengekalkan kulit yang sihat, gigi, tisu tulang dan membran lembut dan menggalakkan penglihatan yang baik. Keperluan untuk vitamin A untuk ibu-ibu baru baersalin kira-kira sebanyak 1,300 mg sehari. Wanita yang menyusukan memerlukan vitamin A lebih banyak kerana ia juga disalurkan melalui susu ibu. Sumber Vitamin A adalah lobak merah, sayur-sayuran, ikan dan daging, tetapi jika tidak mampu mendapatkannya melalui pemakanan harian, maka pengambilan Vitamin A tambahan adalah lebih disarankan.

Di Shaklee, kami menitik beratkan kesihatan ibu kerana kami percaya ibu yang sihat akan menghasilkan susu ibu yang lebih berkualiti. Oleh sebab itulah, kami gabungkan Vitamin-vitamin sedia ada Shaklee sebagai Set Bersalin Terbaik yang merangkumi semua vitamin dan nutrisi yang diperlukan oleh ibu bersalin. Berikut adalah vitamin yang disarankan, dipandankan dengan Produk Shaklee kami.

  1. Sumber Omega-3 Asid Lemak – OmegaGuard Shaklee
  2. Vitamin B9 – Vitamin B-Complex Shaklee
  3. Zink tambahan – Zinc Complex Shaklee
  4. Kalsium – Ostematrix Shaklee
  5. Vitamin A – Vita-Lea Iron Formula Shaklee atau CarotoMax

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi sebagai Set Bersalin Terbaik anda, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

PAKEJ SET BERSALIN/ CONFINEMENT/ BERPANTANG SHAKLEE

Ā >

Nama: Noreha binti Mahat; ID Shaklee: 1073023; Emel: nur_imtinan09@yahoo.com; Phone: Ā 017-7672250

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...