Set Kesihatan Sendi Dan Tulang

Assalamulaikum dan salam ceria. Semoga anda sentiasa  dalam Rahmat Allah SWT. Dan, dengan kasih sayang-Nya yang  tidak ternilai, mudah-mudahan kita semua sentiasa diberikan kesihatan yang terbaik, supaya dapatlah kita menjalankan  amanah yang terpundak di bahu masing-masing. Baik, kali ini saya akan berkongsikan kepada anda suplimen yang terbaik bagi yang menderita sakit sendi dan tulang.

sakitnye tulang

 Owh.. Sakit sendi memang sangat-sangat menyiksakan bukan?? 😥

Untuk pengetahuan anda, sakit sendi dan tulang ini bukan sahaja dideritai oleh orang yang telah lanjut usia, malahan remaja dan kanak-kanak juga terdedah kepada penyakit ini. Ini kerana faktor umur, jantina, persekitaran yang menekan, berat badan, kes kemalangan dan keturunan menyumbang kepada penyakit ini. Faktor pemakanan yang tidak sihat juga boleh membawa kepada ketidak selesaan terhadap sendi  dan tulang.

Baik, anda boleh try ambil suplimen set kesihatan sendi Shaklee. Ianya sangat-sangat membantu mengurangkan ketidak-selesaan sendi dan tulang.

Ramai yang telah mencuba set kesihatan sendi Shaklee. Jangan tak tahu, saya juga antara pengguna tegar suplimen Shaklee tau  :lol:. cuba baca artikel ini.. Ini pula antara testimoni pengguna..

testimoni sendi

Anda nak tahu set Kesihatan Sendi dan Tulang Shaklee?

kesihatan tulang

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

Klik Sini Untuk Senarai Penuh Pakej Shaklee

Dan

Sini Untuk Senarai Harga Penuh Shaklee

Nama : Noreha Binti Mahat ( Mama Ainul )

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/ norehamahat@gmail.com

Phone/ Message/ wassap : 017-7672250

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

Tentang Energizing Soy Protein

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Bersempena bulan promosi ESP ni, teruja saya mahu menulis berkenaan Esp ( Energizing Soy Protein ). Tentu sajalah saya antara insan yang mengamalkan ESP ini. Wah.. rasanya.. sangatla sedap 😉 .Tengok sini

20140303_202331

BaikTahukah anda bahawa, Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Hakikatnya, pengasingan protein yang pertama ini dicipta oleh Dr Shaklee pada awal 70-an. Dimana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengetahui protein soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.

Energizing Soy Protein ini diiktiraf seluruh dunia. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi  ‘non- GMO’ ( non-Genetically  Modified Organism ) yang mana diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula, 850g ( 1 tin Energizing Soy Protein ) dihasilkan daripada 30 Kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama. Baca ini..

Energizing Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk  didalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

Apa itu asid amino??

Bila menyebut pasal asid amino, tentu sajalah nak tau kan pasal asid amino ni. Baik, protein terdiri lebih daripada 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protein yang berbeza mengikut keperluan protein dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia.

Terdapat asid amino tertentu yang dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia dikenali sebagai – asid amino tidak perlu. Manakala asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh badan harus diperolehi daripada sumber pemakanan. Haa. Dan inilah yang kita kenali sebagai asid amino perlu. Dan.. Shaklee menyediakan kesemua asid amino perlu tersebut.

Siapa yang sesuai mengambil ESP ini?

Baik, Energizing Soy Protein ( ESP ) ini sangat-sangatlah sesuai diambil oleh semua peringkat umur tua dan muda. Manakala, kandungan Indeks Glisemik  (g.i) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia boleh diambil oleh pengidap kencing manis.

Lagi, ia sangat-sanagtla baik untuk :

(Kecantikan )

-Memudarkan dan menghilangkan parut.

-Kulit halus, mulus lagi gebu.. 😳

(kesihatan )

-Kesihatan Jantung dan Prostat

-Membantu mengawal kolestrol

-Membantu masalah kesuburan

-Diet yang mengenyangkan…

esp soya

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

Klik Sini Untuk Senarai Penuh Pakej Shaklee

Dan

Sini Untuk Senarai Harga Penuh Shaklee

Nama : Noreha Binti Mahat (Mama Ainul )  😆 😆

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/ norehamahat@gmail.com

Phone/ Message/ wassap : 017-7672250

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

Hilangkan Sakit Sendi Dengan Advance Joint Health Tablet (AJHT) Shaklee

Adakah Anda Ingin Kekal Sihat Dan Bebas Bergerak?

TESTIMONIAL

Jom tengok testimonial pengguna AJHT ni.

 

>

Kesihatan Sendi
Tahu tak yang sendi-sendi membentuk hubungan antara tulang-temulang. Sendi-sendi ni memberi sokongan dan membantu anda bergerak. Ia terdiri daripada tulang rawan, ligamen, tendon dan cecair-cecair sinovia (bendalir yang melicinkan sendi-sendi) yang memberikan keselesaan antara tulang-temulang dan membantu menyerap hentakan dari impak fizikal.

Sakit Sendi dan ketidakselesaan
Semakin umur meningkat, tulang rawan menyusut secara semulajadi. Tekanan fizikal yang berterusan dan bebanan boleh mempercepatkan kerosakan tulang rawan dengan mencetuskan pembebasan bahan kimia yang menyerang tulang rawan dan menyebabkan ketidakselesaan sendi dan menyebabkan pergerakan terbatas.

Bagi jutaan orang yang mempunyai ketidakselesaan sendi, aktiviti biasa seperti membengkok, duduk dan berjalan pun terasa begitu mencabar.

Jangan biarkan sakit sendi menghalang anda dari bergiat aktif. Pencegahan awal boleh menjadikan sendi anda sihat pada masa akan datang. Sama ada anda menghidapi sakit sendi atau tidak, adalah penting bagi anda mendapatkan nutrisi sendi seiring peningkatan usia.

Advance Joint Health Tablet (AJHT) mengandungi Glukosamine yang merupakan gula amino dan blok binaan untama dijumpai dalam tendon dan ligamen.

>

UJIAN KLINIKAL

>>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA RUNCIT (RETAIL) SHAKLEE

>

Nama: Noreha binti Mahat
Emel: nur_imtinan09@yahoo.com
Phone/message/wassap: 017-7672250

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”


 

Advanced Joint Health Tablet

Advanced Joint Health Tablet

Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan

Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendisendi.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

Kelebihan Shaklee Advanced Joint Health Tablet

  • Berpaten (Menunggu kelulusan paten),
  • Ekstrak Boswellia yang cepat bertindak
  • Dalam kajian klinikal selama 5 hari, dibuktikan meningkatkan keselesaan *
  • Glucosamine dalam bentuk yang paling pekat. Glucosamine terbukti secara klinikal:
    • Menggalakkan pergerakan sendi
    • Meningkatkan fleksibiliti
    • Memperbaiki fungsi sendi
    • Sokongan jangka masa panjang untuk kesihatan sendi
  • Kombinasi unik nutrien utama untuk kesihatan sendi: zink, tembaga, manganese, dan vitamin C – masing-masing memainkan peranan yang unik dan kritikal dalam membina kolagen penyambung yang sihat untuk tulang rawan *
  • Mengandungi Chondroitin bebas untuk penyerapan lebih baik Glucosamine

 

Fakta Nutrisi Setiap Hidangan

 

 

Bilangan Saiz Setiap Botol
60 dalam 1 botol

Jadual Makan
Makan 2 biji sehari
Tiada perasa tiruan, pemanis, warna-warna, atau bahan pengawet tambahan.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

 >

Nama: Noreha binti Mahat; ID Shaklee: 1073023; Emel: nur_imtinan09@yahoo.com; Phone:  017-7672250

OsteMatrix™

OsteMatrix™ (MAL07081510XC)
National Pharmaceutical Control Bureau Ministry of Health Malaysia
Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan Malaysia, Kementerian Kesihatan Malaysia

Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia.  Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas.  Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima menyeluruh.

Lebih daripada Sekadar Kalsium

OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.

Membantu Mengurangkan Risiko Osteoporosis
Ostematrix yang terbukti secara klinikal membekalkan zat-zat penting yang unik bukan sekadar kalsium untuk membina dan memelihara tulang dan gigi yang kuat. Di samping pembentukan tulang dan gigi, Ostematrix berfungsi:

  1. Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
  2. Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf
  3. Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air,, mudah meradang dan kemurungan
 
Pengambilan hanya 2 biji sahaja Ostematrix sudah cukup membuktikan peningkatan ketara dari segi saintifik kandungan kalsium dalam darah dalam tempoh 12 jam. Bagi membolehkan badan menggunakan kalsium untuk membina dan memelihara kekuatan tulang dan gigi, kalsium perlulah diserap terlebih dahulu.

 >

Fakta Nutrisi Setiap Hidangan
4 biji Ostematrix sehari membekalkan:

  1. 1000 mg (100% Daily Value) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dari sumber semulajadi dan mudah diserap oleh tubuh badan.
  2. 400 mg (100% Daily Value) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
  3. 400 IU (100% Daily Value) Vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium

Bilangan Saiz Setiap Botol
120 biji dalam 1 botol

Jadual Makan
Untuk memelihara kesihatan – 2 – 4 biji sehari.
Bergantung  kepada kalsium anda dari sumber lain seperti susu, keju dan yogurt serta sayuran hijau. Jika sudah mengambil kalsium dari sumber lain, Ostematrix boleh dikurangkan kepada hanya 2 biji berbanding 4 biji.
 

 Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

 >

Nama: Noreha binti Mahat; ID Shaklee: 1073023; Emel: nur_imtinan09@yahoo.com; Phone: 017-7672250

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...