KESAN KURANG KALSIUM

Assalamualaikum dan salam ceria. Semoga kita sentiasa diberi kesihatan yang terbaik oleh Allah SWT. Seperti yang saya katakan sebelum ini, kita perlu sihat supaya dapat jalankan tanggungjawab dengan sempurna mungkin, sebelum bertemu Sang Pencipta.

Baik, pernahkah kita melihat seseorang yang lemah? Bukan lemah kerana penat ya.. Tapi, lemah kerana kekurangan kalsium.. Ha..Nak tau simptom-simptom kekurangan kalsium?

Baik, cuba perhatikan, sekiranya anda :  😎

Mudah mengalami kekejangan otot

-sukar tidur ( Insomnia )

– Sakit pinggang dan kaki

-Cepat naik angin dan mudah terkejut

-Luka susah sembuh, darah lambat beku

-Oleh kerana kekurangan kalsium, penyebab tisu kalogen sukar terbentuk, ia juga akan mengakibatkan masalah sendi

-Lemah,tidak berdaya dan cepat letih

Rambut gugur bagi ibu-ibu selepas bersalin

Presentation1

Bermakna.. Anda sedang mengalami pengurangan kalsium! Kalsium sangat-sangatlah penting bagi seseorang untuk memiliki kehidupan yang lebih baik.

Tanda-tanda kanak-kanak juga mengalami kekurangan kalsium, antaranya :

-Selalu berpeluh ketika tidur

-Sukar tidur lena

-Terkejut, menangis pada waktu malam

-Hyperaktif

-Tiada selera makan

-Lambat jalan ( Selepas 13 Bulan )

-Kaki bengkok, tak boleh berdiri tegak

-Rendah, lemah badan 

kanak2

Sebagai ibubapa yang prihatin, kita perlu memastikan anak-anak mendapat kalsium yang secukupnya demi melihat tumbesaran dan perkembangan mereka dengan baik.

 Justeru itu, disarankan agar anda mengambil suplimen Ostematrix Shaklee sebagai diet harian anda. InsyAllah, anda tak kan rugi kerana anda akan dapat menikmati kehidupan yang lebih menarik. Bukankah kesihatan itu impian setiap orang?? Bebas dari penyakit, sebenarnya meningkatkan motivasi diri kita sendiri. 😆 😆

 Jadi..Pilihan ditangan anda. Saya sarankan kita perlu berani mencuba demi kepentingan pada masa akan datang. Jumpa lagi ! 😎

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

Klik Sini Untuk Senarai Penuh Pakej Shaklee

Dan

Sini Untuk Senarai Harga Penuh Shaklee

Nama : Noreha Binti Mahat  ( ID : 1073023 )

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/ norehamahat@gmail.com

Phone/ Message/ wassap : 017-7672250

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

Set Kesihatan Sendi Dan Tulang

Assalamulaikum dan salam ceria. Semoga anda sentiasa  dalam Rahmat Allah SWT. Dan, dengan kasih sayang-Nya yang  tidak ternilai, mudah-mudahan kita semua sentiasa diberikan kesihatan yang terbaik, supaya dapatlah kita menjalankan  amanah yang terpundak di bahu masing-masing. Baik, kali ini saya akan berkongsikan kepada anda suplimen yang terbaik bagi yang menderita sakit sendi dan tulang.

sakitnye tulang

 Owh.. Sakit sendi memang sangat-sangat menyiksakan bukan?? 😥

Untuk pengetahuan anda, sakit sendi dan tulang ini bukan sahaja dideritai oleh orang yang telah lanjut usia, malahan remaja dan kanak-kanak juga terdedah kepada penyakit ini. Ini kerana faktor umur, jantina, persekitaran yang menekan, berat badan, kes kemalangan dan keturunan menyumbang kepada penyakit ini. Faktor pemakanan yang tidak sihat juga boleh membawa kepada ketidak selesaan terhadap sendi  dan tulang.

Baik, anda boleh try ambil suplimen set kesihatan sendi Shaklee. Ianya sangat-sangat membantu mengurangkan ketidak-selesaan sendi dan tulang.

Ramai yang telah mencuba set kesihatan sendi Shaklee. Jangan tak tahu, saya juga antara pengguna tegar suplimen Shaklee tau  :lol:. cuba baca artikel ini.. Ini pula antara testimoni pengguna..

testimoni sendi

Anda nak tahu set Kesihatan Sendi dan Tulang Shaklee?

kesihatan tulang

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

Klik Sini Untuk Senarai Penuh Pakej Shaklee

Dan

Sini Untuk Senarai Harga Penuh Shaklee

Nama : Noreha Binti Mahat ( Mama Ainul )

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/ norehamahat@gmail.com

Phone/ Message/ wassap : 017-7672250

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

Hilangkan Sakit Sendi Dengan Advance Joint Health Tablet (AJHT) Shaklee

Adakah Anda Ingin Kekal Sihat Dan Bebas Bergerak?

TESTIMONIAL

Jom tengok testimonial pengguna AJHT ni.

 

>

Kesihatan Sendi
Tahu tak yang sendi-sendi membentuk hubungan antara tulang-temulang. Sendi-sendi ni memberi sokongan dan membantu anda bergerak. Ia terdiri daripada tulang rawan, ligamen, tendon dan cecair-cecair sinovia (bendalir yang melicinkan sendi-sendi) yang memberikan keselesaan antara tulang-temulang dan membantu menyerap hentakan dari impak fizikal.

Sakit Sendi dan ketidakselesaan
Semakin umur meningkat, tulang rawan menyusut secara semulajadi. Tekanan fizikal yang berterusan dan bebanan boleh mempercepatkan kerosakan tulang rawan dengan mencetuskan pembebasan bahan kimia yang menyerang tulang rawan dan menyebabkan ketidakselesaan sendi dan menyebabkan pergerakan terbatas.

Bagi jutaan orang yang mempunyai ketidakselesaan sendi, aktiviti biasa seperti membengkok, duduk dan berjalan pun terasa begitu mencabar.

Jangan biarkan sakit sendi menghalang anda dari bergiat aktif. Pencegahan awal boleh menjadikan sendi anda sihat pada masa akan datang. Sama ada anda menghidapi sakit sendi atau tidak, adalah penting bagi anda mendapatkan nutrisi sendi seiring peningkatan usia.

Advance Joint Health Tablet (AJHT) mengandungi Glukosamine yang merupakan gula amino dan blok binaan untama dijumpai dalam tendon dan ligamen.

>

UJIAN KLINIKAL

>>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan seperti rundingan harga mengikut budget boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA RUNCIT (RETAIL) SHAKLEE

>

Nama: Noreha binti Mahat
Emel: nur_imtinan09@yahoo.com
Phone/message/wassap: 017-7672250

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”


 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...