KESAN KURANG KALSIUM

Assalamualaikum dan salam ceria. Semoga kita sentiasa diberi kesihatan yang terbaik oleh Allah SWT. Seperti yang saya katakan sebelum ini, kita perlu sihat supaya dapat jalankan tanggungjawab dengan sempurna mungkin, sebelum bertemu Sang Pencipta.

Baik, pernahkah kita melihat seseorang yang lemah? Bukan lemah kerana penat ya.. Tapi, lemah kerana kekurangan kalsium.. Ha..Nak tau simptom-simptom kekurangan kalsium?

Baik, cuba perhatikan, sekiranya anda :  😎

Mudah mengalami kekejangan otot

-sukar tidur ( Insomnia )

– Sakit pinggang dan kaki

-Cepat naik angin dan mudah terkejut

-Luka susah sembuh, darah lambat beku

-Oleh kerana kekurangan kalsium, penyebab tisu kalogen sukar terbentuk, ia juga akan mengakibatkan masalah sendi

-Lemah,tidak berdaya dan cepat letih

Rambut gugur bagi ibu-ibu selepas bersalin

Presentation1

Bermakna.. Anda sedang mengalami pengurangan kalsium! Kalsium sangat-sangatlah penting bagi seseorang untuk memiliki kehidupan yang lebih baik.

Tanda-tanda kanak-kanak juga mengalami kekurangan kalsium, antaranya :

-Selalu berpeluh ketika tidur

-Sukar tidur lena

-Terkejut, menangis pada waktu malam

-Hyperaktif

-Tiada selera makan

-Lambat jalan ( Selepas 13 Bulan )

-Kaki bengkok, tak boleh berdiri tegak

-Rendah, lemah badan 

kanak2

Sebagai ibubapa yang prihatin, kita perlu memastikan anak-anak mendapat kalsium yang secukupnya demi melihat tumbesaran dan perkembangan mereka dengan baik.

 Justeru itu, disarankan agar anda mengambil suplimen Ostematrix Shaklee sebagai diet harian anda. InsyAllah, anda tak kan rugi kerana anda akan dapat menikmati kehidupan yang lebih menarik. Bukankah kesihatan itu impian setiap orang?? Bebas dari penyakit, sebenarnya meningkatkan motivasi diri kita sendiri. 😆 😆

 Jadi..Pilihan ditangan anda. Saya sarankan kita perlu berani mencuba demi kepentingan pada masa akan datang. Jumpa lagi ! 😎

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

Klik Sini Untuk Senarai Penuh Pakej Shaklee

Dan

Sini Untuk Senarai Harga Penuh Shaklee

Nama : Noreha Binti Mahat  ( ID : 1073023 )

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/ norehamahat@gmail.com

Phone/ Message/ wassap : 017-7672250

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

Tentang Energizing Soy Protein

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Bersempena bulan promosi ESP ni, teruja saya mahu menulis berkenaan Esp ( Energizing Soy Protein ). Tentu sajalah saya antara insan yang mengamalkan ESP ini. Wah.. rasanya.. sangatla sedap 😉 .Tengok sini

20140303_202331

BaikTahukah anda bahawa, Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Hakikatnya, pengasingan protein yang pertama ini dicipta oleh Dr Shaklee pada awal 70-an. Dimana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengetahui protein soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.

Energizing Soy Protein ini diiktiraf seluruh dunia. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi  ‘non- GMO’ ( non-Genetically  Modified Organism ) yang mana diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula, 850g ( 1 tin Energizing Soy Protein ) dihasilkan daripada 30 Kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama. Baca ini..

Energizing Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk  didalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

Apa itu asid amino??

Bila menyebut pasal asid amino, tentu sajalah nak tau kan pasal asid amino ni. Baik, protein terdiri lebih daripada 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protein yang berbeza mengikut keperluan protein dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia.

Terdapat asid amino tertentu yang dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia dikenali sebagai – asid amino tidak perlu. Manakala asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh badan harus diperolehi daripada sumber pemakanan. Haa. Dan inilah yang kita kenali sebagai asid amino perlu. Dan.. Shaklee menyediakan kesemua asid amino perlu tersebut.

Siapa yang sesuai mengambil ESP ini?

Baik, Energizing Soy Protein ( ESP ) ini sangat-sangatlah sesuai diambil oleh semua peringkat umur tua dan muda. Manakala, kandungan Indeks Glisemik  (g.i) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia boleh diambil oleh pengidap kencing manis.

Lagi, ia sangat-sanagtla baik untuk :

(Kecantikan )

-Memudarkan dan menghilangkan parut.

-Kulit halus, mulus lagi gebu.. 😳

(kesihatan )

-Kesihatan Jantung dan Prostat

-Membantu mengawal kolestrol

-Membantu masalah kesuburan

-Diet yang mengenyangkan…

esp soya

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

Klik Sini Untuk Senarai Penuh Pakej Shaklee

Dan

Sini Untuk Senarai Harga Penuh Shaklee

Nama : Noreha Binti Mahat (Mama Ainul )  😆 😆

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/ norehamahat@gmail.com

Phone/ Message/ wassap : 017-7672250

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

Manfaat Pengambilan Vita-Lea Iron Formula

Assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera. Semoga  para pembaca tidak jemu untuk ke sini. Baik, perkongsian pada kali ini sudah semestinya Produk Shaklee la kan.. 😆 hehe.  TAHUKAH ANDA..VITALEA merupakan salah satu killer produk Shaklee ?? Jom baca Fakta menarik tentang Vita-Lea Iron Shaklee..

TAHUKAH anda bahawa…

** Pada tahun 1915, Dr Forrest C.Shaklee mencipta Vitalized Minerals. Dan, salah satu multivitamin tertua didunia…ITULAH DIA VITALEA

**Killer product dari Shaklee kerana ia merupakan Multivitamin beserta iron sangat penting  untuk pembentukan darah dan sel.

**2 biji vitalea khasiatnya = bersamaan dengan 40 jenis lauk.

**Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yg dikenali sebagai Vita-Lea.

**Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA.

**Tablet Vita-Lea ini disaluti dengan spirulina (bukan pewarna tiruan seperti Obimin)

**Merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia.

** Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

** Vita-Lea telah dipilih oleh Center  for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Pendek kata .. Nak cantik, Nak kurus, Nak energy..Nak gemuk…Masalah rambut..Masalah kolestrol, gout..etc…Malas makan banyak2 vitamin, tak suka vitamin.. dan banyak lagi. Ambil je vitamin tu.. suggest je VITALEA TU… TAK PENAH TGK? Tengok sini..

Vitalea sangat-sangatla sesuai bagi sesiapa yang mementingkan kesihatan. Yelah kan.. Semua orang mahu sihat. Ibu mengandung dan menyusukan anak, kanak-kanak juga remaja untuk tumbesaran yang sempurna boleh cuba mengambil supliment tambahan ini. Bagi yang mahu menurunkan berat badan pun boleh mengambilnya ya.. Nak tahu lagi kenapa saya pilih Multivitamin ini?Ha.. Tajuk pun tentang Manfaat Pengambilan Vitalea Shaklee ni.. Baca ni okey,,

vitalea

Manfaat Utama:

  1. 1.     Menambah tenaga segera

Memberi tenaga, kecergasan tubuh, kekuatan mental, membantu memori, fokus dalam aspek pembelajaran dan kerja seharian.

  1. 2.     Pelengkap nutrisi

Sesuai untuk mereka yg mengamalkan diet tak seimbang, golongan vegetarian dan pesakit anemia.

  1. 3.     Keupayaan produktif

Penting untuk kanak-kanak dan remaja yg sedang membesar

  1. 4.     Elemen penting pada sel tubuh

Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.

  1. 5.     Melindungi organ

Melindungi fungsi buah pinggang dan hati.

Baik, saya klasifikasikan sekali lagi Siapa yang sesuai dan digalakkan ambil vitalea?

 

😆  Sesiapa sahaja yang nak pastikan badan sentiasa sihat dan bertenaga setiap hari.

😛 Ibu mengandung bagi nak memastikan HB sentiasa cantik dan bertenaga.

😆 Ibu menyusukan badan. Ibu menyusu perlukan nutrisi tubuh yang lengkap kan untuk hasilkan susu yang banyak dan khasiat. Rujuk entri ini untuk set menyusu lengkap

😆   Ibu yang baru lepas bersalin untuk memastikan badan ibu kembali cergas dan membina semula darah yang banyak hilang semasa tempoh bersalin. Rujuk entri ini untuk set berpantang shaklee.

:mrgreen:  Suri rumah yang sibuk, dan perlukan tenaga untuk menguruskan rumah tangga

😆  Lelaki yang merokok, yang kerja berat dan sentiasa sibuk sepanjang hari

😛  Mereka yang tidak sempat nak sediakan keperluan makanan yang lengkap dgn nutrisi untuk badan.

😆  Warga emas yang dah menopouse

Vita Lea

Ha.. Baiklah, Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

Klik Sini Untuk Senarai Penuh Pakej Shaklee

Dan

Sini Untuk Senarai Harga Penuh Shaklee

Nama : Noreha Binti Mahat ( Mama Ainul )

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/ norehamahat@gmail.com

Phone/ Message/ wassap : 017-7672250

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...