5 Tips Kulit Cantik Dan Sihat :: Anda Harus Lakukan

Kulit yang cantik ,sihat lagi menawan tentu sahaja diidamkan oleh para wanita. Tidak terkecuali juga para lelaki. Apa tidaknya, dengan memiliki kulit yang menawan secara motivasinya meningkatkan keyakinan seseorang, untuk melakukan pelbagai tugasan. Siapa kata kulit yang cantik tidak penting untuk melakukan tugasan? Bagi saya, dengan memiliki kulit yang cantik, bersih sebenarnya menaikkan motivasi seseorang bagi melakukan kerja seharian dengan sempurna.

CUN MELECUN VIT

Cuba anda bayangkan , apabila terpaksa hari-hari berjumpa dengan clien, dengan anda pulak  memiliki kulit yang kusam, tidak ceria, berminyak .. owh, tentu sahaja anda kelihatan kurang berkeyakinan .

KULIT CUN

Baik, suka saya berkongsi dengan anda 5 tips agar memiliki kulit yang cantik dan sihat ::Anda Harus lakukan

PERTAMA :

:: Makan Makanan Yang Berkhasiat

Ha, kalau anda nak tahu, makanan harian yang kita ambil sedikit sebanyak mempengaruhi kulit kita. Cuba elakkan dari mengambil terlalu kerap makanan yang bergoreng dan berminyak. Sesekali bolehlah. Kalau dah terlalu kerap, bukan sahaja memberi kesan pada kulit, malahan kolestrol tinggi pulak.

** Banyakkan makan buah-buahan,  sayur-sayuran, ikan, ayam, kekacang, susu dan produk tensusu. Makan secara teratur dan makan makanan yang kaya nutrisi.

** Pengambilan suplimen yang betul juga penting untuk keperluan badan. Saya cadangkan, ambil vitamin C dan vitamin E untuk kecantikan. Ianya terkenal sebagai antioksidan dan baik untuk kulit sihat.

KEDUA :

:: Banyakkan minum air masak atau air putih.

Ha.. minum air berperisa atau air manis bukan tak boleh, air kopi ke, air nescafe ke, boleh tetapi kurangkan lah ye. Cuma amalkan minum air putih sebanyak 2 liter dan lebih. Jangan kurang. Air amat penting untuk tubuh badan kerana tekanan darah akan lebih konsisten sekaligus membuatkan jantung berfungsi dengan baik.

KETIGA :

:: Bersenam Dan Cergas

Satu lagi yang kebanyakan dari rakyat Malaysia kurang memberi perhatian. Mungkin kerana kesibukan bekerja menyebabkan aktiviti bersenam ini nampak tidak penting. Tidak bersenam sebenarnya mendatangkan Stress. Tekanan pada peringkat awal  akan mengakibatkan sakit kepala dan otot terutamanya di bahagian leher. Sebab itulah, apabila tertekan, kita mudah merasa kekejangan otot terutama leher.

**Bersenam dapat mengurangkan risiko sakit Jantung dan Kanser. Anda juga akan lebih rileks dan kurang menghadapi tekanan. Sekaligus, anda akan lebih ceria kerana aura bahagia masuk dalam diri. Kalau tak percaya, cubalah..

KEEMPAT :

:: Cuci Muka

**Nak cantik kenalah cuci muka selalu. Cuci dengan kerap supaya wajah menjadi segar. Islam itu indah. Bukankah anda perlu mengambil wuduk sekurang-kurangnya 5 kali sehari untuk solat?  Sesungguhnya anda akan lebih segar dan nyaman apabila sentiasa mengenakan air di wajah. ( Noted ). Nak tidur pun, cuci muka bersih-bersih. Jangan tidur bersama makeup!

KELIMA :

:: Berfikiran Positif

** Ha, tahukah anda bahawa, apabila kita stress sebenarnya lebih cepat berlaku penuaan pada struktur kulit kita. Kulit akan tampak lebih  tua berbanding usia! Wah, menakutkan. Masalah penuaan bermula apabila kulit mula mengendur. Stress keterlaluan akan menyebabkan ketidak mampuan tubuh dalam meneutralkan radikal bebas yang ada dalam tubuh. Jadi, jangan Stress! Think positif ! 😀

Tips tambahan. Lindungi Kulit dari Terik Matahari

** Ha, tips yang seterusnya ni amat mudah. Jauhkan diri anda dari sinaran matahari. Tapi jangan keterlaluan lah ye.. senyum..

** Seterusnya, Banyakkan Berdoa semoga apa yang kita inginkan akan dimaqbulkan. :mrgreen:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Untuk pengetahuan anda, Bulan Jun ni Promosi beli Vitamin E

It’s Back !!

-Buy 6 Free 1 ( 1 Botol = RM 149.00 sahaja  )

-Buy 6 Free Membership !!

-Buy 6 and Get  Exclusive invitation to join Ohsem Group

-Buy 6 Cash Rebate in Julai !!!

**Jadual pengambilan akan saya sertakan bila anda membuat pembelian dengan saya.. TQ **

PROMO VIITA E

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah WAKIL PENGEDAR SAH ANDA. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

Dan

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

biodata

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

Cara Pengambilan Set Kurus Shaklee:: Dengan Betul ::

 Assalamulaikum dan salam sejahtera. Semoga pembaca sentiasa ceria  selalu dan mendapat manfaat dari penulisan ini. Baik, di artikel yang lepas saya ada menulis tentang set kurus Shaklee, yang mana anda boleh rujuk untuk mendapatkan supliment yang betul bagi tubuh badan anda.TENGOK SINI.

Baik, walaupun anda dah tahu set yang sesuai diambil untuk kurus, namun belumlah mencukupi sekadar tahu tetapi tidak mengetahui bagaimana cara pengambilan set kurus Shaklee dengan betul ,dan bagaimana untuk mendapatkan hasil yang terbaik dari supliment Shaklee.

nak kurus betul

Pernah tak anda mendengar rungutan dari rakan, saudara mara ke, adik-beradik tentang set kurus Shaklee tak memberi kesan pun pada pengambilnya? Ha.., Saya sendiri pernah bertemu dengan rakan yang mengambil suplimen Shaklee tetapi dia tidak kurus, malahan semakin berisi !Ohw…

Para pembaca sekalian, saya perlu ingatkan bahawa, TIADA UBAT PANTAS UNTUK KURUS. Nak kurus, bermula dengan minda kita yang positif bahawa “ Aku boleh Kurus”!. Supliment Shaklee bukanlah UBAT KURUS tetapi lebih dari itu. Ia sebagai makanan tambahan dengan fungsi-fungsi tertentu. LIHAT SINI.

Ramai yang beranggapan bahawa, bila kata supliment kurus, maka boleh terus kurus hanya dengan memakannya. Jangan kerana terlalu Obses untuk kurus, maka kita meletakkan 100% kepercayaan terhadap Supliment-supliment tersebut. Dalam masa yang sama, membiarkan diri dengan pengambilan makanan yang tidak terkawal, tidak bersenam, kurang minum air dan sebagainya.

senam

DETOKBAKARBINA  :: Fungsi dan Cara terbaik untuk Kurus.

Untuk kurus, memang akan lalui fasa Detok ( Pembuangan ), Bakar ( Pemecahan Lemak ), dan Bina ( Membentuk semula Struktur Badan ). Dan Vitamin Shaklee boleh membantunya. Namun, seperti yang saya katakan tadi, ianya tidaklah berfungsi dengan baik sekiranya kita tidak mengambilnya dengan betul, tidak istiqamah ( berterusan ),dan tidak mengamalkan kehidupan yang sihat dan cergas.

CARA PENGAMBILAN SUPLIMENT Shaklee ::

PERTAMA : (DETOX )

-Makan ikut dos yang tepat. Herbalax 4 biji Sehari / Al-falfa tidak lebih 10 biji sehari.

-Makan supliment ini SELEPAS sarapan dan SELEPAS makan tengahari !

-Makan dengan istiqamah ( Jangan kejap makan, kejap berhanti tau )

-Jangan terkejut kalau anda selalu ke tandas. Namanya pun dah agen pembuangan. Makanya, ia akan membuang segala yang tidak perlu ada dalam badan. ( Noted )

KEDUA : ( BAKAR )

-Tentunya makan ikut dos

Lecithin/Omega Guard – makan 2 x sehari. Jangan makan sekali dengan Al-Falfa tau. Jarakkan pengambilan.

-Ambil 3 biji SELEPAS makan tengahari dan 3 biji lagi SELEPAS makan malam.

KETIGA : ( BINA )

-Tentunya pengambilan mengikut dos.

Cinch Shake / esp-1 scoop dicampur dengan 250ml susu rendah lemak atau plain water.Boleh juga cinch shake campur je dengan esp.  Guna shaker.

-Ambil SEBELUM sarapan / SEMASA makan tengahari

Penting!! ***Pastikan MINUM air masak / air putih sekurang-kurangnya 2 Liter dan lebih***

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Haa, 1 lagi saya nak kongsikan dengan anda. Amalkan pemakanan yang sihat. Banyakkan makan buah-buahan. Makan buah sebelum makan berat ya. Nasi ke, roti canai ke, atau apa jela. Cuba elakkan terlalu kerap mengambil makanan yang berminyak dan berlemak. Sesekali bolehlah.

Bersenam pun jangan lupa. Kalau memang tak de masa, boleh je buat senaman ringan lepas bangun dari tidur. Cuma jangan langsung tak bersenam. Hidup kena happy, jangan stress sangat. 😆

…Okey…

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

Klik Sini Untuk Senarai Penuh Pakej Shaklee

Dan

Sini Untuk Senarai Harga Penuh Shaklee

biodata

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...