Manfaat Pengambilan Vita-Lea Iron Formula

Assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera. Semoga  para pembaca tidak jemu untuk ke sini. Baik, perkongsian pada kali ini sudah semestinya Produk Shaklee la kan.. 😆 hehe.  TAHUKAH ANDA..VITALEA merupakan salah satu killer produk Shaklee ?? Jom baca Fakta menarik tentang Vita-Lea Iron Shaklee..

TAHUKAH anda bahawa…

** Pada tahun 1915, Dr Forrest C.Shaklee mencipta Vitalized Minerals. Dan, salah satu multivitamin tertua didunia…ITULAH DIA VITALEA

**Killer product dari Shaklee kerana ia merupakan Multivitamin beserta iron sangat penting  untuk pembentukan darah dan sel.

**2 biji vitalea khasiatnya = bersamaan dengan 40 jenis lauk.

**Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yg dikenali sebagai Vita-Lea.

**Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA.

**Tablet Vita-Lea ini disaluti dengan spirulina (bukan pewarna tiruan seperti Obimin)

**Merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia.

** Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

** Vita-Lea telah dipilih oleh Center  for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Pendek kata .. Nak cantik, Nak kurus, Nak energy..Nak gemuk…Masalah rambut..Masalah kolestrol, gout..etc…Malas makan banyak2 vitamin, tak suka vitamin.. dan banyak lagi. Ambil je vitamin tu.. suggest je VITALEA TU… TAK PENAH TGK? Tengok sini..

Vitalea sangat-sangatla sesuai bagi sesiapa yang mementingkan kesihatan. Yelah kan.. Semua orang mahu sihat. Ibu mengandung dan menyusukan anak, kanak-kanak juga remaja untuk tumbesaran yang sempurna boleh cuba mengambil supliment tambahan ini. Bagi yang mahu menurunkan berat badan pun boleh mengambilnya ya.. Nak tahu lagi kenapa saya pilih Multivitamin ini?Ha.. Tajuk pun tentang Manfaat Pengambilan Vitalea Shaklee ni.. Baca ni okey,,

vitalea

Manfaat Utama:

  1. 1.     Menambah tenaga segera

Memberi tenaga, kecergasan tubuh, kekuatan mental, membantu memori, fokus dalam aspek pembelajaran dan kerja seharian.

  1. 2.     Pelengkap nutrisi

Sesuai untuk mereka yg mengamalkan diet tak seimbang, golongan vegetarian dan pesakit anemia.

  1. 3.     Keupayaan produktif

Penting untuk kanak-kanak dan remaja yg sedang membesar

  1. 4.     Elemen penting pada sel tubuh

Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.

  1. 5.     Melindungi organ

Melindungi fungsi buah pinggang dan hati.

Baik, saya klasifikasikan sekali lagi Siapa yang sesuai dan digalakkan ambil vitalea?

 

😆  Sesiapa sahaja yang nak pastikan badan sentiasa sihat dan bertenaga setiap hari.

😛 Ibu mengandung bagi nak memastikan HB sentiasa cantik dan bertenaga.

😆 Ibu menyusukan badan. Ibu menyusu perlukan nutrisi tubuh yang lengkap kan untuk hasilkan susu yang banyak dan khasiat. Rujuk entri ini untuk set menyusu lengkap

😆   Ibu yang baru lepas bersalin untuk memastikan badan ibu kembali cergas dan membina semula darah yang banyak hilang semasa tempoh bersalin. Rujuk entri ini untuk set berpantang shaklee.

:mrgreen:  Suri rumah yang sibuk, dan perlukan tenaga untuk menguruskan rumah tangga

😆  Lelaki yang merokok, yang kerja berat dan sentiasa sibuk sepanjang hari

😛  Mereka yang tidak sempat nak sediakan keperluan makanan yang lengkap dgn nutrisi untuk badan.

😆  Warga emas yang dah menopouse

Vita Lea

Ha.. Baiklah, Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

Klik Sini Untuk Senarai Penuh Pakej Shaklee

Dan

Sini Untuk Senarai Harga Penuh Shaklee

Nama : Noreha Binti Mahat ( Mama Ainul )

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/ norehamahat@gmail.com

Phone/ Message/ wassap : 017-7672250

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

 

Kenapa vitamin c Shaklee perlu untuk tubuh badan?

Assalamualakum dan selamat sejahtera. Entry pada kali ini suka  saya bercerita atau berkongsi sedikit perkongsian berkenanan vitamin c. Apa itu vitamin c Shaklee sustained release Vita-C? lihat sini..

Adakah anda tahu bahawa Vitamin c  sangat-sangatla diperlukan oleh tubuh badan seseorang. Pergerakan aktif sepanjang hari memungkinkan tubuh menjadi keletihan. Dan sekiranya dibiarkan tubuh badan kita berkerja keras tanpa had atau melantak tanpa di ‘servis’, lama-kelamaan, kerja yang kita lakukan turut tidak berkualiti .

Haa,.. disinilah perlunya badan kita dijinakkan dengan senaman dan pengambilan supliment yang bersesuaian.

Kenapa vitamin c Shaklee?

Membentuk Kolagen – Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

Memperbaiki Simptom Pendarahan – Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

Peningkatan Sistem Imun – Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.

Memerangi kanser – Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.

Mencantikkan Kulit – Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

Memperbaiki Insomnia – Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.

Mengekalkan kolestrol sihat – ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

images (4)

Apa akan jadi sekiranya kekurangan vitamin c?

*Seseorang mudah tertekan / Stress – sering letih dan lemah

*Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar Luka yang lambat sembuh

*Mudah selsema / bersin

*Wajah nampak tua dari usia (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen)

*Mudah dapat ulser

*Mudah demam / antibodi tak kuat

*Gusi berdarah

*Salur darah mengecil

*Sakit sendi

*Tanda lebam pada badan

*Weight loss (bukan kurus sihat tapi kurus yang tak sihat, lemah dan kusam)

Haa.. Nampak bukan??.. ini kenapa kita sangat-sangat memerlukan vitamin tambahan untuk tubuh badan kita. Untuk mengurangkan kerja harian, mungkin boleh..tetapi dalam keadaan suasana  kerja sekarang, ( utama bagi yang bekerja bawah majikan ) kita terpaksa berkerja bertungkus-lumus untuk mendapatkan kualiti kerja.

photo_20140203_153106

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan, boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut :

Klik Sini Untuk Senarai Penuh Pakej Shaklee

Dan

Sini Untuk Senarai Harga Penuh Shaklee

Nama : Noreha Binti Mahat

Email : nur_imtinan09@yahoo.com/ norehamahat@gmail.com

Phone/ Message/ wassap : 017-7672250

“Ingin Mendapat 4-5-6 Angka Sebulan Dengan Mendaftar Ahli Shaklee?Hubungi Saya Juga! Hanya Online Sahaja, Anda Mampu Menjana Pendapatan Lumayan! Wakil Pengedar Seluruh Malaysia Masih Diperlukan! Dan Anda Akan Dijemput Ke Group Eklusif Di Facebook “

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...