Testimonial | Shaklee Breastfeeding Set – Part 2

Assalamualaikum, ini adalah salah satu lagi testimonial menggembirakan dari seorang ibu yang consume Shaklee Breastfeeding Set / Set B Breastfeeding Shaklee. Kami sebagai Shaklee Independent Distributor (SID) bukanlah semata-mata untuk mengaut keuntungan semata-mata. Kami berdiri di sini untuk beri konsultansi sebaiknya kepada para customer. Itu yang membezakan kami dengan penjual produk di kedai yang mana kita beli-penjual-terima-duit-dan-thats-it. Tiada follow up selepas itu, yang penting duit dah dapat. Tanyalah mana-mana Shaklee Independent Distributor (SID), jika mereka seorang SID yang beretika, kesemua info mengenai customer mereka, apa yang mereka beli, apa yang dicadangkan kepada mereka, semua ada tersimpan rapi dalam buku masing-masing.
Perkongsian dari seorang sahabat.
ALHAMDULILLAHBaru dapat call dari customer yang baru 2 minggu ambil set triple M Shaklee – beliau aim untuk penyusuan…..

komen beliau setelah 2 minggu ambil set triple M ni :

1) kepala pening bila makan alfalfa 5 biji – maka ibu yang bijak ini reduce to 3 biji, alhamdulillah resolve

2) Berat badan turun 2kg dalam 2 minggu – ini beliau macam tak percaya, timbang banyak kali pun memang betul reduce 2kg, sedangkan masa berpantang berat turun sikit je.

3) Badan dah tak letih uruskan 3 anak, dalam keadaan maid baru 1 minggu lari dari rumah.

4) Alhamdulillah perah guna tangan dapat 1 oz++ setiap kali, perah hanya 2 – 3 kali sehari, yang lain-lain direct feeding (beliau ialah housewife) – saya suggest beliau kerapkan perah walaupun bukan untuk buat stock tapi taknak susu tersimpan banyak di B sebab FULL B SLOWER MILK PRODUCTION.

5) beliau perasan sejak makan vitamin susu keluar laju dan baby kerap tersedak masa minum susu (ini tak bagus, tapi menunjukkan susu makin banyak) lalu saya suggest sebelum feeding perah dulu susu guna tangan supaya bila dah keluar yang aliran laju tu baru feed baby, dan saya suggest her to hold baby diagonally.

====================================

KESIMPULAN, BELIAU AMAT BERPUAS HAI DAN HAPPY DENGAN SET TRIPLE M SETELAH 2 MINGGU MENGGUNAKANNYA.

SEBAB TU SAYA BERANI BAGI JAMINAN PULANGAN WANG BAGI MOMMIES YANG BELI SET TRIPLE M 🙂

====================================

Set ini menjadi pilihan utama ribuan ibu-ibu menyusu di Malaysia sejak 2008 kerana seringkali mereka mendapat pakej berikut :1) Badan cergas bertenaga
2) Bangun pagi segar dan tidak lesu
3) Kulit bertambah halus dan anjal
4) Keintiman juga bertambah baik
5) Dan paling utama, susu semakin banyak dan pekat, ada kes direkodkan sehingga menjangkau 22 oz sekali setiap kali perahan.

Untuk melihat Set Breastfeeding Shaklee yang mana sesuai dengan diri anda, boleh klik ke link di bawah ini.

>

SET BREASTFEEDING SHAKLEE / SET B PENYUSUAN SUSU IBU

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

>

Nama: Noreha binti Mahat

Emel: nur_imtinan09@yahoo.com

Phone/message/wassap: 017-7672250

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

Testimonial | Shaklee Breastfeeding Set – Part 1

Salam~!

Bukan nak exaggerated sangat. Bukan lah khabar-khabar angin pun. Malah ianya adalah pengalaman-pengalaman pengguna  Shaklee Breastfeeding Set itu sendiri. Tapi seperti yang saya kerap bebelkan pada potential customer, susu memang takkan terpancut-pancut keluar macam air terjun, hatta laju lagi air paip. Malah, laju lagi air di rumah yang dipotong bekalan air :mrgreen:

Harus diingat, hari pertama sehingga hari ke empat kelahiran bayi (secara averagenya), memang susu macam seolah-olah hampir tiada. Tapi jangan pula letak mindset ibu-ibu begitu. Ia adalah normal dan sebenarnya bayi hanya mempunyai saiz perut sebesar guli sahaja. Malah jika dipicit sekali pun, mungkin susu yang keluar bukan pun berwarna putih. Hanya jernih dan lekitan  seperti air gula sahaja! Tapi percayalah! Ia cukup untuk bayi anda! Dan jangan putus asa untuk direct feeding ya! :D (hugs).

Usah terpengaruh dengan express breastmilk berkoyan2 yang dipamerkan di dalam deep freezer ya. Ia bukan rasional untuk ibu yang baru sahaja selepas bersalin. Ia effort yang diperlukan berbulan-bulan lamanya. Susu anda cukup untuk bayi anda. Itu sahaja perlu ditanam di dalam mindset :-)

Ok, apa kata pengguna Set Breastfeeding Shaklee pula?

Shak Lee Za berkata dalam testimonial nya:

Sy ingin berkongsi testimoni diri sendiri. Sy ada ekzema ; kulit gatal dan kering,tone xsekata dan sblm ni mmg bergantung pd penggunaan krim gatal dr hospital yg mana x bagus sgt utk digunakan selalu sbb byk bhn kimia,kan.
Bersalin anak ke2,sy start guna set menyusu 3m. dan sekarang ni sy bebas dr bhn kimia sbb kulit sy lebih sekata,xgatal,xkering dan selama 7 bulan ni, sy rasa lebih sihat dan bertenaga walaupun terpaksa berjaga mlm melayan kerenah bby yg makin membesar. Kadang2 tidur mlm pon 2,3 jam shj.esok kena bgn pagi keje spt biasa.di opis,mata xmengantuk walaupon mulut nimengeluh,xcukup tidur.blk keje pon still bole layan kerenah anak n suami. Sy rasa lebih byk bersabar berbanding sblm sy amalkn shaklee.mungkin kerana vitamin b complex mengawal hormon positif sy kot?hehehe..secara logik nya begitu la..
Amazing kan??
Sy mmg mjadi shaklee lover sbb ianya mengoptimumkn penggunaan masa sy seharian..dan tahap kesihatan sy semakin ok dan nmpk lebih muda walaupun anak dah 2..itu kata org la,kn..=)

Alhamdulillah, another satisfied customer.

PM saya untuk tahu apa set yang sesuai untuk anda. Keperluan setiap ibu adalah berbeza ya. Ada ibu yang ceaser, ada ibu yang lahir anak kembar, ada ibu yang cepat letih, ada ibu yang susu banyak betul, tapi anak pun minum banyak betul, dan juga ada ibu yang menghadapi kekangan kewangan. Boleh PM saya, saya akan cuba consult sebaiknya.

Sebelum consume Set Breastfeeding Shaklee, perlu diingat konsep supply dan demand wajib diikuti terlebih dahulu ya.  Set Breastfeeding Shaklee hanyalah alternatif, tapi alternatif tanpa usaha dan ikhtiar memang takkan berjaya ya. Maklumlah, menyusukan bayi anda adalah pahala yang amat besar, maka juga bukan lah sesenang rupa untuk melaksanakannya ya. :D

Untuk melihat Set Breastfeeding Shaklee yang mana sesuai dengan diri anda, boleh klik ke link di bawah ini.

>

SET BREASTFEEDING SHAKLEE / SET B PENYUSUAN SUSU IBU

>

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

>

Nama: Noreha binti Mahat

Emel: nur_imtinan09@yahoo.com

Phone/message/wassap: 017-7672250

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

Atasi Masalah Rambut – Dengan Rangkaian Prosante Shaklee

Kita dah tau cara-cara mengatasi masalah keguguran rambut secara dalam dengan vitamin dan supplemen dari Shaklee 8) Boleh KLIK SINI untuk bacaan lanjut ya. Di samping itu, Shaklee juga mempunyai rangkaian produk untuk masalah rambut yang merawat secara luaran. Bukan calang-calang ya. Macam-macam Shaklee ada~!! :mrgreen: Sebelum apa-apa, jom kita tengok testimonial pelanggan.

 

 

 

Oh, teruja? Nak tau yang mana satu produknya? Namanya Rangkaian Prosante Shaklee!

Rangkaian Prosante Kelebihan/ Kebaikan

Nourishing Scalp Treatment

RM 93.00 (59 ml)

Produk yang paling penting dalam Sistem Penjagaan Rambut ProSanté ialah Nourishing Scalp Treatment yang mengandungi tahap Scalp Health Complex eksklusif kami yang paling tinggi. Nourishing Scalp Treatment menyelesaikan semua masalah rambut dengan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran, menentang factor persekitaran yang merosakkan dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala.

  • Vitamin antioksida iaitu A dan E, dan juga Koenzim Q10 melindungi anda daripada kerosakan akibat radikal bebas dan pencemaran persekitaran.
  • Bertindak membekalkan ruang yang optimum untuk rambut anda.
  • Formula tanpa bilas memudahkan anda menggunakan dan menggayakannya
  • Tidak menjadikan rambut melekit atau berminyak

Revitalizing Shampoo

RM 66.00

(296 ml)

  • Humektan bertindak bagi melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut
  • Sistem pembersih yang lembut dan berpaten
  • Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkannya.

Purifying Shampoo

RM 62.00

(237 ml)

  • Membersih dengan menyeluruh, menyingkirkan sisa-sisa produk fesyen rambut, pengumpulan mineral dan bahan-bahan cemar persekitaran lain
  • Mengekalkan keseimbangan lipid dan lembapan semulajadi serta tidak melunturkan warna rambut
  • Ideal untuk mengawal lapisan kulit kepala yang sihat, rambut juga tidak berkelemumur.

Replenishing Conditioner

RM 67.00

(237 ml)

  • Pelembap yang pekat bagi rambut yang berkilat dan lembut bak sutera
  • Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang
  • Menguatkan rambut dengan protein dan humektan yang berasal dari alam semulajadi

Lightweight Conditioner

RM 66.00

(296 ml)

  • Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekit
  • Mengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat dan sihat
  • Menghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan diurus

Long Lasting Finishing Spray

RM 58.00

(237 ml)

  • “Medium hold” memastikan gaya rambut tidak berubah
  • Memberikan perlindungan UV
  • Menguruskan rambut yang dikeriting halus dan rambut yang mudah kusut.

banner_ProSante

Siapa yang sesuai pakai Rangkaian Penjagaan Rambut Prosante Shaklee ni? 

  1. Lelaki dan wanita semua peringkat umur dan semua jenis rambut, malah untuk mereka yang gemar mewarnakan rambut.
  2. Sesiapa yang mempunyai rambut nipis atau mengalami penipisan
  3. Sesiapa yang menghadapi masalah rambut rosak
  4. Mereka yang mempunyai kulit kepala atau rambut kering
  5. Mereka yang mempunyai kulit kepala atau rambut yang berlebihanberminyak
  6. Sesiapa yang tidak melihat peningkatan yang dapat dilihat pada rambut mereka dengan menggunakan satu syampu atau malah kombinasi syampu popular

Macam mana pula cara penggunaan Rangkaian Penjagaan Rambut Prosante Shaklee ni?

Boleh rujuk jadual di bawah ya:

Macam mana? Bukannya suruh beli semua pun. Heheh. Ikut budget masing-masing la kan. Dan tahap rambut masing-masing. Inginkan konsultansi? Mudah sahaja. Boleh direct wassap/phone/ message saya :mrgreen:

 

Untuk  Rawatan Masalah Keguguran Rambut Secara Dalaman (SILA KLIK SINI)

 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

>

Nama: Noreha binti Mahat

Emel: nur_imtinan09@yahoo.com

Phone/message/wassap: 017-7672250

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

Cara dan Tips Kuruskan Badan Dengan Set Kurus Shaklee

Masih mencari-cari cara dan tips kuruskan badan? Sebab apa? Sebab gemuk adalah suatu pembaziran!!! 8) Jangan marah. Heheh. Masih belum terlewat lagi nak perbaiki keadaan. Kenapa saya katakan gemuk adalah suatu pembaziran? Sebabnya bila bertambah gemuk lagi, baju tak muat lagi, maka kenalah beli lagi dan lagi:D. Tak termasuk pulak jenis gemuk yang jenis makan banyak tak boleh nak kontrol ni. Asyik keluar duit nak beli makan jek kerjenya. Lebih dari jumlah kalori yang sepatutnya. Bukankah ia pembaziran?

Maaf, tapi bukan semua gemuk adalah disebabkan oleh pemakanan. Kadang-kala kadar metabolisma badan yang terlalu rendah menyebabkan ada sesetengah orang rasa minum air masak pun berat boleh naik tau! Kasihan sangat-sangat dengan mereka ni. Saya sendiri risaukan keadaan suami saya yang tidaklah makan banyak mana (sebab saya makan 3 kali ganda lagi banyak), tapi berat badan beliau agak membimbangkan.

Apa yang sya perhatikan, terdapat kesilapan dalam aturan jadual makan beliau sebelum ini (sebelum berkahwin dengan saya). Hehe.

  1. Sentiasa skip sarapan pagi
  2. Sentiasa biarkan perut kosong
  3. Makan sekali banyak in one shot
  4. Banyak minum minuman manis dalam botol seperti jus buah-buahan
  5. Banyak makan karbohidrat ringkas
  6. Banyak makan makanan frozen seperti nugget, sosej yang kaya dengan lemak tepu
  7. Kurang makan buah (malas katenye nak potong buah) :lol:
  8. Kurang makan sayur hijau

Ternyata amat mencabar bukan untuk kuruskan badan lagi, untuk maintainkan berat badan dari meningkat pun cukup mencabar dah. Mujur Shaklee ada sedikit sebanyak membantu suami saya sekarang. Alhamdulillah jika dulu beliau malu berbaju tshirt, kini tidak lagi.

Antara cara dan tips kuruskan badan yang saya amalkan pada suami saya ialah:

  1. Meal replacement dengan Cinch Shake Mix untuk sarapan dan makan malam
  2. Herb Lax dan Lecithin untuk pembunagn lemak dan perkumuhan yang lancar
  3. Makan secara berkala (pagi, tengah hari dan malam)
  4. Sarapan adalah wajib lebih-lebih lagi yang tinggi kandungan protein, tetapi rendah kandungan karbohidrat
  5. Minuman manis di rumah adalah BIG NO NO!! No juice from supermarket at all. Yang ada dalam fridge hanyalah air mineral dan air putih sahaja.
  6. Buah sentiasa ada setiap hari (sayalah tukang potong buah), dan setiap kali hidang pun dia bersorak “Yeay”! Maklumlah dulu takde tukang potong buah :mrgreen:
  7. Sayur menjadi paksaan semasa makan. Jadilah sedikit dari tiada langsung
  8. Homemade food lebih saya amalkan sehinggakan jika saya tak boleh memasak, punyalah suami bersorak sebab hepi nak makan luar (daku masak tak sodap meh!:lol:)

Alhamdulillah, berat badannya kini maintain walaupun belum kurus lagi. Kini masih lagi berusaha dengan Set Kurus Badan Shaklee!

Oh, mungkin testimonial itu tidak memberangsangkan anda. Takpe, meh kita tengok ni!! 8)

Hehe. Amacam? Beliau kini kurus dan kekal kurus. Bukan macam effect yoyo ye (yoyo effect ialah pertambahan berat badan setelah kurus disebabkan oleh otot yang rosak). Beliau mengamalkan Set Kurus Badan Shaklee iaitu mengandungi Cinch Shake Mix, Cinch Energy Tea Mix Herblax, dan Lecithin! dan tentunya secara konsisten dan juga pengambilan pemakanan yang sihat!

 

Kebaikan Set Kurus Shaklee

Set Kurus Shaklee Kebaikan Nutrisi
Cinch Shake Mix

Cinch™ Shakes sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan.

Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa anda menurunkan berat badan
Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang dan puas
Tinggi serat dengan enam gram bagi setiap hidangan

Cinch Energy Tea Mix Teh eksotik putih, merah dan hijau matcha dipetik dan diadun dengan berhati-hati untuk mewujudkan minuman luar biasa hebat. Ia dapat meningkatkan tenaga secara semulajadi dan rasa nyaman.
Selamat, peningkatan tenaga semulajadi. Diminum secara panas atau sejuk.
Merupakan alternatif minuman bergula dan kopi terbaik.
Peningkatan tenaga segera.
Bungkusan mudah bagi setiap satu hidangan
Lecithin Pemecahan lemak dan kolestrol – Lecithin bertindak sebagai pembersih salur darah, pengambilan Lecithin membantu mengemuksi dan memetabolismakan lemak, kolestrol dan trigliserida di dalam tubuh.
Pelangsingan – Menghalang obesity. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak dapat mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan langsing yang seimbang.
Mencantikkan otot dan kuit – Membentuk membran sel, melembabkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik, mengaktifkan metabolisma badan, dan melambatkan penuaan.
HerbLax Merangsang usus untuk lebih cepat memproses perkumuhan dan pembersihan najis secara lembut daripada terus tersimpan lama di dalam perut yang boleh menyebabkan toksin.
Mengempiskan perut
Mengurangkan ketegangan perut.

 

 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

>

Nama: Noreha binti Mahat

Emel: nur_imtinan09@yahoo.com

Phone/message/wassap: 017-7672250

<

“Ingin mendapat 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya juga! Hanya online sahaja, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan! Dan anda akan dijemput ke group Ekslusif di Facebook”

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...