Shaklee Collagen Powder, Collagen Terbaik Untuk Kulit Anda!

Kenapa saya katakan Shaklee Collagen Powder adalah Collagen Terbaik untuk kulit anda? Sebab ianya memang terbukti berkesan! Kadar penyerapan sehingga ke tahap sellular memang menjadikan kulit 80% lebih gebu, lebih cantik dan lebih segar! Malah anda akan kelihatan awet muda!  Pengguna ini berasal dari Brunei Darul Salam. Jauh tu. Beliau telah menggunakan selama 6 minggu. Collagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, malah lebih kecil dari saiz nanometer tau (nanometer atau picometer – saiz electrons), dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Pengambilan Selepas 6 Minggu Sahaja! 

Oleh kerana gambar terlalu kecil, saya tulis kembali seperti di bawah

Pic dua2 ni mmg pic asli.. Xpakai make up ke apa.. Sebab tu korang bleh tgok lagi kesan pigmentasi yg semakin samar2 tuh.. Kalo sekiranya sy apply fondation mmg kesan tuh hilang rata je ngan kulit.. Dulu kakak sy sndiri slalu suh sy guna naturactor bagai hehehe. Cuma sy rasa masih pelik kalo bersih tang2.. Dah bertahun2 ngan jeragat nih..

 Semakin teruk bila mengandung.. Menjadi2.Jadi sy amik keputusan.. Biarlah sy tunggu hilang sndiri je dgn supplement shaklee nih..xyah susah2 nak smbunyikn..sebab sy yakin ia akan hilang. Btw umo sy masih 24tahun (salam perkenalan.. Sy mama 3anak kecil :P. ramai plak dok pm sy panggil kakak…segan hikhik).

Kesan utama collagen nih.. Sgt terasa kulit kita lembuttt je. Semakin cerah bukan kat muka je.. Tp semua2. Kesan calar2,sunburn..semua xde dah..sebab dulu sy nih mmg ahli persatuan..aktif berjemur,berkhemah sana sini.

So, memang tidak ragu-ragu lagi Shaklee Collagen Powder, berfungsi sebagai Collagen terbaik untuk kulit anda. Cubalah rasakan perbezaannya! Info lanjut tentang Shaklee Collagen Powder boleh di didapati di link di bawah ni.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

Nama: Noreha binti Mahat; ID Shaklee: 1073023; Emel: nur_imtinan09@yahoo.com; Phone:  017-7672250

Set Bersalin Shaklee – Set Bersalin Terbaik

Kenapa saya katakan Set Bersalin Shaklee merupakan Set Bersalin Terbaik?

Bukan saya nak exxagerate sangat-sangat. Tapi sudah banyak dah tertimonial yang menyatakan kebaikan Set Bersalin Shaklee ni. Dan ternyata ramai yang berpuas hati. Maklumlah sekarang ni zaman moden. Generasi X kini lebih gemar mengambil sesuatu melalui pembacaan dan mula menitik beratkan tentang kesihatan. Saya juga tidak pernah mengkondem produk bersalin lain di pasaran. Apa pun, pilihan tetap di tangan pelanggan dan kami juga tidak memaksa sesiapa untuk beralih kepada pengambilan vitamin dan supplement.

Rata-rata ramai pun dah tau kebaikan vitamin ibu bersalin. Berikut saya ceritakan antara vitamin-vitamin yang perlu ibu bersalin titik beratkan:

Omega-3 Asid Lemak
Sebahagian wanita mempunyai masalah stress, kemurungan, atau kadangkala dipanggil sebagai meroyan selepas melahirkan anak. Terdapat kajian kekurangan dalam omega-3 asid lemak boleh meningkatkan risiko seorang ibu bersalin jadi meroyan. Asid docosahexaenoic atau DHA, adalah salah satu daripada asid omega-3 yang paling bermanfaat. DHA membantu dalam penghasilan susu ibu dan menyokong perkembangan otak, mata dan sistem saraf tunjag untuk bayi yang baru lahir. Sebab itulah DHA juga disarankan pengambilannya semasa trimester III kandungan. Selepas bersalin, DHA masih boleh disalurkan kepada bayi anda melalui susu ibu.

Vitamin B9
Vitamin B-9 adalah asid folik atau folate. Semasa mengandung, ibu hamil disarankan menambah kandungan asid folik untuk membantu dalam pembangunan sistem saraf bayi. Selepas ibu bersalin, ibu tetap disarankan untuk terus mengambil vitamin inikerana ia juga penting untuk bayi yang baru dilahirkan. Bukan itu sahaja, asid folik juga dibuktikan dapat mengurangkan gejala kemurungan dan meroyan selepas bersalin. Ibu bersalin disarankan untuk mengambil asid folik sekurang-kurangnya sebanyak 500 mcg setiap hari.

Zink Tambahan
Zink adalah salah satu mineral yang penting untuk menyokong sistem imunbadan dan membantu melindungi badan daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas. Bila kita mengandung, kadar zinc yang diperlukan tubuh berubah, begitu juga bila ibu tu bersalin. Malah, ibu-ibu bersalin yang mengambil zink tambahan didapati lebih bertenaga berbanding ibu yang tidak mengambil zink. Manakala bayi yang baru dilahirkan pula kurang risiko untuk kolik. Zink yang diperlukan oleh ibu bersalin adalah lebih kurang 18 mg sehari. Sumber zink boleh didapati daripada telur, daging, tepung gandum penuh dan oat.

Kalsium
Yang ni memang tidak dinafikan lagi. Wanita memang cenderung untuk kehilangan ketumpatan tulang lebih-lebih lagi apabila sudah mengandung, bersalin, ditambah pula dengan menyusukan anak. Ibu menyusu perlukan 1,200 mg kalsium setiap hari untuk menyokong kesihatan tulang mereka serta pertumbuhan bayi yang sihat. Produk tenusu, sayur-sayuran mentah, badam dan hazelnuts mengandungi dos yang tinggi kalsium, tetapi sekiranya kita mampu mendapatkan keperluan harian tersebut melalui makanan, kita perlu untuk menambah dengan kalsium tambahan. Maklumlah, saya sendiri tidak tahan untuk telan sehingga 4 gelas susu setiap hari.

Vitamin A
Vitamin A membantu untuk mengekalkan kulit yang sihat, gigi, tisu tulang dan membran lembut dan menggalakkan penglihatan yang baik. Keperluan untuk vitamin A untuk ibu-ibu baru baersalin kira-kira sebanyak 1,300 mg sehari. Wanita yang menyusukan memerlukan vitamin A lebih banyak kerana ia juga disalurkan melalui susu ibu. Sumber Vitamin A adalah lobak merah, sayur-sayuran, ikan dan daging, tetapi jika tidak mampu mendapatkannya melalui pemakanan harian, maka pengambilan Vitamin A tambahan adalah lebih disarankan.

Di Shaklee, kami menitik beratkan kesihatan ibu kerana kami percaya ibu yang sihat akan menghasilkan susu ibu yang lebih berkualiti. Oleh sebab itulah, kami gabungkan Vitamin-vitamin sedia ada Shaklee sebagai Set Bersalin Terbaik yang merangkumi semua vitamin dan nutrisi yang diperlukan oleh ibu bersalin. Berikut adalah vitamin yang disarankan, dipandankan dengan Produk Shaklee kami.

  1. Sumber Omega-3 Asid Lemak – OmegaGuard Shaklee
  2. Vitamin B9 – Vitamin B-Complex Shaklee
  3. Zink tambahan – Zinc Complex Shaklee
  4. Kalsium – Ostematrix Shaklee
  5. Vitamin A – Vita-Lea Iron Formula Shaklee atau CarotoMax

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi sebagai Set Bersalin Terbaik anda, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

PAKEJ SET BERSALIN/ CONFINEMENT/ BERPANTANG SHAKLEE

 >

Nama: Noreha binti Mahat; ID Shaklee: 1073023; Emel: nur_imtinan09@yahoo.com; Phone:  017-7672250

 

 

 

 

 

Set B – Breastfeeding/ Penyusuan Susu Ibu

Oleh kerana ramai ibu yang menyusukan sangat berpuas hati dengan produk Set B – Breasfeeding/ Penyusuan Susu Ibu, saya ingin kongsikan mengapa set ini amat menawan hati para ibu yang menyusukan anak mereka. Antara sebabnya adalah:

Set B ini Dapat Memperbanyakkan Susu Ibu.
Ini kerana kandungan kalsium & protein dalam Alfalfa yang terdapat dalam set ini sangat tinggi. Alfafa ini bertindak sebagai milk booster dalam membantu penghasilan dan meningkatkan kualiti susu ibu. Saya terharu dan gembira bila mana ada ibu-ibu yang berjaya menyusukan anak mereka dengan bantuan Set B ini. Kita berikhtiar bukan?

Set B ini Dapat Meningkatkan Kualiti Susu Ibu.
Bila badan ibu kaya dengan nutrisi yang diperlukan, ibu akan cergas dan sihat. Vita Lea membekalkan hampir semua keperluan nutrisi harian yang diperlukan oleh tubuh badan. Ini menjadikan mood ibu semakin baik. Vita-C pula menjaga kesegaran dan pemulihan sel dan memperbaiki tisu,  menjadikan sel-sel badan ibu mantap. Dengan ibu, sudah tentulah kualiti susu ibu yang terhasil itu lebih kaya dengan nutrien yang diperlukan untuk bayi anda. Ini secara tidak langsung menjayakan penyusuan susu ibu tau!

Set B Ini Dapat Meningkatkan Produktiviti.
Asid folik yang terdapat di dalam Vitamin B-complex Shaklee mampu mengurangkan/mengelakkan kemurungan & menstabilkan hormon si ibu. Biasalah, ibu yang menyusukan anak kadang kala merasa stress dan tertekan. Tapi dengan bantuan B-complex, ia dapat dielakkan. Bila ibu berperasaan gembira dan mood pon ok, hormon oxytocin akan merembes dan sekaligus dapat membanyakkan dan meningkatkan kualiti susu ibu.

Macam mana? Apa kata anda mencuba sebelum mengkondem? Anda  tentu berpuas hati. Jika tak puas hati, kita boleh bincang lagi :mrgreen:

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH SET B – BREASTFEEDING / PENYUSUAN SUSU IBU SHAKLEE

 >

Nama: Noreha binti Mahat; ID Shaklee: 1073023; Emel: nur_imtinan09@yahoo.com; Phone:  017-7672250

Cinch™ Shake Mix & Cinch™ Energy Tea Mix

Cinch™ Shake Mix 
Campuran Proprietari Protein dengan Leusina

  • Bebas Laktos
  • Rendah glisemik
  • Soya Bukan-GMO

Cinch™ Shakes sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan.

  • Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa anda menurunkan berat badan
  • Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang dan puas
  • Tinggi serat dengan enam gram bagi setiap hidangan

Cinch Shake memberi jawapan segera kepada persoalan Apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?” atau “Apa yang harus saya makan untuk makan tengah hari?”.Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan.

Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.

Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting. Mengapa? Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori.

Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda:

  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan..(soya bukan GMO)
Cinch™ Energy Tea Mix
Adunan Proprietari Teh Putih, Merah dan Hijau Matcha yang ada umph!
Teh eksotik putih, merah dan hijau matcha dipetik dan diadun dengan berhati-hati untuk mewujudkan minuman luar biasa hebat.  Ia dapat meningkatkan tenaga secara semulajadi dan rasa nyaman.

  • Selamat, peningkatan tenaga semulajadi.  Diminum secara panas atau sejuk.
  • Merupakan alternatif minuman bergula dan kopi terbaik.
  • Peningkatan tenaga segera.
  • Bungkusan mudah bagi setiap satu hidangan

Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

 >

Nama: Noreha binti Mahat; ID Shaklee: 1073023; Emel: nur_imtinan09@yahoo.com; Phone:  017-7672250

Collagen Powder

Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.


* Berat molekul diukur dalam unit Dalton

 

 

Bilangan Saiz Setiap Botol
15 sachet setiap kotak

Jadual Makan
Makan 1 sachet sehari dicampur mana-mana air yang disukai. Keberkesanan akan jelas kelihatan selepas 4 minggu.

Tiada perasa tiruan, pemanis, warna-warna, atau bahan pengawet tambahan.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

ATAU

KLIK SINI UNTUK MENJADI AHLI DAN MENDAPATKAN HARGA AHLI (MEMBER) SHAKLEE

 >

Nama: Noreha binti Mahat; ID Shaklee: 1073023; Emel: nur_imtinan09@yahoo.com; Phone:  017-7672250

Advanced Joint Health Tablet

Advanced Joint Health Tablet

Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan

Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendisendi.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

Kelebihan Shaklee Advanced Joint Health Tablet

  • Berpaten (Menunggu kelulusan paten),
  • Ekstrak Boswellia yang cepat bertindak
  • Dalam kajian klinikal selama 5 hari, dibuktikan meningkatkan keselesaan *
  • Glucosamine dalam bentuk yang paling pekat. Glucosamine terbukti secara klinikal:
    • Menggalakkan pergerakan sendi
    • Meningkatkan fleksibiliti
    • Memperbaiki fungsi sendi
    • Sokongan jangka masa panjang untuk kesihatan sendi
  • Kombinasi unik nutrien utama untuk kesihatan sendi: zink, tembaga, manganese, dan vitamin C – masing-masing memainkan peranan yang unik dan kritikal dalam membina kolagen penyambung yang sihat untuk tulang rawan *
  • Mengandungi Chondroitin bebas untuk penyerapan lebih baik Glucosamine

 

Fakta Nutrisi Setiap Hidangan

 

 

Bilangan Saiz Setiap Botol
60 dalam 1 botol

Jadual Makan
Makan 2 biji sehari
Tiada perasa tiruan, pemanis, warna-warna, atau bahan pengawet tambahan.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

 >

Nama: Noreha binti Mahat; ID Shaklee: 1073023; Emel: nur_imtinan09@yahoo.com; Phone:  017-7672250

Vivix

VIVIX 

Revolusi Terbaru dari Shaklee

Vivix ™ Campuran Minuman Botani Campurkan yang merupakan satu kejayaan dalam revolusi adalah satu kejayaan revolusi dalam nutrisi yang melibatkan polyphenol. Apa pula polyphenol ni? Nak menyebutnya pun berbelit lidah. Polyphenols ni adalah jenis mikronutrien yang banyak dalam diet kita dan juga bergantung banyak pada diet kita. Polyphenol ni terbukti berperanan penting dalam pencegahan penyakit-penyakit degeneratif (penyakit yang melibatkan tisu dan kemerosotan fungsi organ) seperti kanser dan penyakit kardiovaskular daripada muncul. Kebaikan dan kesan makanan jenis polifenol adalah bergantung kepada pada jumlah yang digunakan dan pada bioavailabiliti (BA) polifenol tersebut iaitu bagaimana polifenol ini mampu diserap sama ada bergantung pada dosage tertentu, cara pengambilannya (sama ada oral atau external). Ia juga berbeza dari satu individu ke individu yang lain.

Antara makanan yang tinggi kandungan polyphenol adalah termasuk buah-buahan, sayur-sayuran, bijirin dan kekacang, dan makanan yang segar.

Berikut adalah antara jenis buah-buahan yang kaya dengan polyphenol; termasuk Apples without skin, apple butter, or applesauce; Apple cider and juice; Apricots; Black- or red currants; Blackberries; Blood oranges; Blueberries; Chokeberries; Cranberries; Dates; Elderberries; Gooseberries; Green apples (with skin); Kiwi; Lemon; Ligonberries; Limes; Mangoes; Marionberries; Nectarines; Oranges: navel, tangelos, tangerines, Peaches; Pears; Plums and prunes (dried plums); Pomegranates; Quinces; Red or purple grapes; Red apples (with skin); Raspberries; Rhubarb; Raisins; Strawberries; Sweet or sour cherries, dan sebagainya (nak sebut pon banyak sangat).

 

Wow, banyaknya. Ada kenal semua buah tu? Ada makan?

Sayur-sayuran jenis yang macam mana pula. Antaranya ialah; Broccoli; Celery; Cherry or grape tomatoes; Corn; Eggplant (aubergine); Fennel; Garlic; Greens like kale and turnip; Kohlrabi; Leeks; Lovage; Onions; Lobak putih (Parsnips); Labu (Pumpkins); Sawi; Kobis Ungu; Rutabagas; Daun bawang (Scallions); Small spicy peppers; Sweet potatoes; Ulam pegaga (watercress).

Huh, tetapi, adakah kita banyak makan semua senarai makanan di atas untuk tahap polyphenol yang mencukupi untuk tubuh badan kita? Kalau rasa-rasa macam tiada, kini ada penyelesaian terbaik untuk kekal awet muda, tinggi antioksida dan boleh mengurangkan risiko kanser dan penyakit degeneratif ni dari datang. Itulah Vivix dari Shaklee! Ianya diuji secara klinikal dan patented. Ekskulsif untuk Shaklee.

Vivix™ Shaklee ni mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, anggur Muscadine, elderberry Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

 

Bilangan Saiz Setiap Botol
150 dalam 1 botol

Jadual Makan
Setengah Sudu Kecil Sehari
Simpan dalam peti sejuk
Goncang sebelum guna
Tiada perasa tiruan, pemanis, warna-warna, atau bahan pengawet tambahan.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

 >

Nama: Noreha binti Mahat; ID Shaklee: 1073023; Emel: nur_imtinan09@yahoo.com; Phone:  017-7672250

CarotoMax

CarotoMax (MAL08010692XC)
National Pharmaceutical Control Bureau Ministry of Health Malaysia
Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan Malaysia, Kementerian Kesihatan Malaysia

Terdiri daripada Enam Karotenoid Terbaik
CAROTOMAX merupakan campuran luarbiasa yang menggabungkan alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin yang memberikan faedah karotenoid yang lengkap.  Bahkan, anda tidak akan dapat ketulenan dan keberkesanan karotenoid daripada makanan itu sahaja.

  • Biasanaya pengambilan purata harian lutein karotenoid, lycopene, dan beta karotena adalah hanya 8 mg. Tetapi CarotoMax menyediakan lebih 13 mg daripada karotenoid yang paling bermanfaat berbanding karoteniod biasa.
  • Membantu mengekalkan kesihatan keseluruhan untuk mata, jantung, kulit, paru-paru, prostat, dan serviks dalam jangka  masa yang panjang  *
  • Menyokong * sistem imun yang kuat
  • Ianya Vitamin larut lemak
  • Mengandungi ekstrak pekat yang unik daripada tomato, mikro-alga, minyak sawit, dan Marigold, antara lain
  • Membantu mengekalkan tumbesaran, penglihatan dan pertumbuhan tisu. *
  • Membantu dalam memelihara kesihatan kulit dan selaput lendir. *

Selama bertahun-tahun, para saintis telah mengkaji manfaat buah-buahan dan sayur-sayuran dan kepentingan mereka untuk kesihatan keseluruhan dan kesejahteraan. Penemuan terbaru dalam bidang fitonutrien sains telah mendedahkan rahsia baru untuk mencapai antioksidan maksimum perlindungan.

Fitonutrien adalah sebatian khusus yang ditemui dalam buah-buahan, sayur-sayuran, dan tumbuhan. Kelas baru fitonutrien yang dipanggil flavonoid dan karotenoid yang ditemui menyediakan antioksidan yang amat mujarab untuk perlindungan. Kini, Shaklee membawa mereka kepada anda.

Kita perlu antioksidan perlindungan yang lebih hari ini berbanding sebelum ini. Pencemaran, pendedahan kepada cahaya matahari, tekanan, dan juga metabolisme normal boleh menghasilkan radikal bebas, yang merosakkan sel-sel dan DNA dalam badan kita. Antioksidan membantu melindungi sel daripada kerosakan radikal bebas. Saintis Shaklee telah mencari flavonoid dan karotenoid yang paling mujarab dari seluruh dunia.

  • Hawaii – untuk mikroalga yang menghasilkan astaxanthin
  • Amerika Syarikat – untuk passionflowers yang menghasilkan flavones, dan limau buah-buahan yang terdapat flavanones
  • Nova Scotia – untuk blueberry liar yang menghasilkan anthocyanidins
  • Perancis –  untuk grapeseed yang menghasilkan proanthocyanidins
  • Israel – untuk bukan-GMO tomato untuk lycopene
  • Malaysia – untuk minyak sawit untuk alfa dan beta karotena
  • Thailand – untuk marigolds yang menghasilkan lutein
  • China – untuk teh hijau yang menghasilkan flavan-3-ols
  • Brazil – untuk Fava d’anta yang menghasilkan quercetin
  • Austria – untuk elderberries yang menghasilkan anthocyanidins
  • Australia – untuk alga laut yang menghasilkan beta karotena

Shaklee kini menggabungkan bahan-bahan yang luar biasa dalam dua produk revolusioner dan menjadikan mereka tersedia untuk kita semua.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Bilangan Saiz Setiap Botol
30 biji dalam 1 botol

Jadual Makan
Makan 1 biji sehari.

 

Tiada perasa tiruan, pemanis, warna-warna, atau bahan pengawet tambahan.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

 >

Nama: Noreha binti Mahat; ID Shaklee: 1073023; Emel: nur_imtinan09@yahoo.com; Phone:  017-7672250

DTX Complex™

DTX Complex™ (MAL 070090948TC)
National Pharmaceutical Control Bureau Ministry of Health Malaysia
Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan Malaysia, Kementerian Kesihatan Malaysia

Satu gabungan Shaklee yang unik di mana formula ini mengandungi ekstrak benih milk thistle yang pernah dibuktikan dalam satu kajian bahawa ia dapat menyokong keupayaan badan untuk membentuk protein-protein yang diperlukan untuk pembentukan se, mula sel-sel hati dan tonik hati, serta bersihkan hati. Ia mengandungi Cendawan Chinensis yang mempunyai Reishi dan Schizandra Dandelion, Kunyit, dan Artichoke untuk membantu memelihara aliran hempedu.

Fungsi Hati

  1. Rebesan Hempedu 
    • Cecair hempedu disimpan di dalam pundi hempedu dan dikeluarkan apabila proses penghadaman berlangsung. Hempedu diperlukan untuk memproses lemak, dan mencernakannya. Hempedu memecahkan lemak kepada sebatian yang lebih kecil (small globule). Hempedu juga membantu dalam pencernaan dan penyerapan vitamin larut lemak seperti A, D, E dan  K, dan membantu mengasimilasikan kalsium. Hempedu juga menukarkan bera karotene kepada Vitamin A.
  2. Bertindak Sebagai Detoksifikasi 
    • Metabolisma protien dan penapaian bakteria makanan dalam usus menghasilkan ammonia yang kemudiannya didetoksifikasikan oleh hati. Hati mengawal metabolisma protein. Untuk mendetoksifikasikan ammonia ini, hati juga menggabungkan bahan-bahan toksik termasuk sisa metabolik, sisa racun serangga, dadah, alkohol, dan bahan kimia bergabung bersama-sama bahan-bahan yang juga bukan toksin. Bahan-bahan ini kemudiannya dikumuhkan dari buah pinggang. Oleh itu, dalam usaha untuk mempunyai fungsi hati dan tonik hati yang baik dan betul, fungsi buah pinggang juga mestilah dalam keadaan terbaik.
  3. Mengawal Paras Gula Dalam Darah
    • Hati menukarkan tiroksina – iaitu hormon tiroid ke dalam bentuk yang lebih aktif. Penukaran yang tidak mencukupi oleh hati boleh menyebabkan hipotirodiesme. Hati mewujudkan Glukosa Tolerancy Factor (GTF) dari kromium dan glutation. GTF diperlukan oleh insulin untuk mengawal paras gula dalam darah dengan betul. Gula yang berlebihan akan disimpan di dalam badan sebagai glikogen, dan kemudian ditukar kembali kepada gula apabila diperlukan sebagai tenaga. Hati juga memecahkan hormon seperti estrogen adrenalin, dan insulin.
  4. Penting Dalam Metabolisme Lemak
    • Hati penting dalam sintesis asid lemak dari asid amino dan gula, iaitu ketika pengeluaran kolestrol, lipoprotein, dan phospolipid, dan ketika pengoksidaan lemak untuk menghasilkan tenaga. Dalam hati, makanan berlebihan akan ditukarkan kepada lemak. Kemudian, ia diangkut ke tisu lemak badan untuk penyimpanan.

Digunakan secara tradisional untuk tonik hati.*

 

Fakta Nutrisi Setiap Hidangan

 

Bilangan Saiz Setiap Botol
90 biji dalam 1 botol

Jadual Makan
Makan 3 biji sehari. Keberkesanan akan dapat dilihat selepas 3 minggu
Tidak digalakkan untuk ibu menyusu dan ibu mengandung

Tiada perasa tiruan, pemanis, warna-warna, atau bahan pengawet tambahan.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

 >

Nama: Noreha binti Mahat; ID Shaklee: 1073023; Emel: nur_imtinan09@yahoo.com; Phone:  017-7672250

OsteMatrix™

OsteMatrix™ (MAL07081510XC)
National Pharmaceutical Control Bureau Ministry of Health Malaysia
Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan Malaysia, Kementerian Kesihatan Malaysia

Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia.  Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas.  Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima menyeluruh.

Lebih daripada Sekadar Kalsium

OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.

Membantu Mengurangkan Risiko Osteoporosis
Ostematrix yang terbukti secara klinikal membekalkan zat-zat penting yang unik bukan sekadar kalsium untuk membina dan memelihara tulang dan gigi yang kuat. Di samping pembentukan tulang dan gigi, Ostematrix berfungsi:

  1. Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
  2. Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf
  3. Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air,, mudah meradang dan kemurungan
 
Pengambilan hanya 2 biji sahaja Ostematrix sudah cukup membuktikan peningkatan ketara dari segi saintifik kandungan kalsium dalam darah dalam tempoh 12 jam. Bagi membolehkan badan menggunakan kalsium untuk membina dan memelihara kekuatan tulang dan gigi, kalsium perlulah diserap terlebih dahulu.

 >

Fakta Nutrisi Setiap Hidangan
4 biji Ostematrix sehari membekalkan:

  1. 1000 mg (100% Daily Value) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dari sumber semulajadi dan mudah diserap oleh tubuh badan.
  2. 400 mg (100% Daily Value) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
  3. 400 IU (100% Daily Value) Vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium

Bilangan Saiz Setiap Botol
120 biji dalam 1 botol

Jadual Makan
Untuk memelihara kesihatan – 2 – 4 biji sehari.
Bergantung  kepada kalsium anda dari sumber lain seperti susu, keju dan yogurt serta sayuran hijau. Jika sudah mengambil kalsium dari sumber lain, Ostematrix boleh dikurangkan kepada hanya 2 biji berbanding 4 biji.
 

 Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

>

KLIK SINI UNTUK SENARAI PENUH PAKEJ SHAKLEE

DAN

SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE

 >

Nama: Noreha binti Mahat; ID Shaklee: 1073023; Emel: nur_imtinan09@yahoo.com; Phone: 017-7672250

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
1 2 3